Opublikowano 9 Kwietnia 201313 l Ja mam czarny wzmak bose z sedana do sprzedania jakby co. Również żadnych szumów nie mam
Opublikowano 10 Maja 201313 l witam wiem że moje zapytanie to raczej nie ten temat ale nie znalazłem jak do tej pory odpowiedzi gdzie indziej w planie mam odłączenie oryginalnego subwoofer z wzmacniaczem i podpiąć skrzynie jbl i wzmacniacz. Pytanie czy da się to zrobić nie niszcząc wtyczki z seryjnego subwoofera? jak to podłączyć odpowiednio aby zadziałało?
Opublikowano 11 Maja 201313 l Witam Zamontowałem pełny zestaw głośników bose + subwoofer gra świetnie, lecz Panowie mam pewien problem po wyłączeniu stacyjki słychać leciutki szum w głośnikach tak jakby były ciągle włączone. Zasilanie do wzmacniacza podpielem od czerwonego grubego przewodu który zasila w skrzynce bezpiecznikowej międzyinnymi radio. Po wyłączeniu zapłonu ciągle jest tam +12,43 V może dlatego słychać lekki szum w głośnikach bo wzmacniacz ma ciągle napięcie. Nadmienie że w skrzynce bezpiecznikowej są 2 grube czerwone przewody do których można spokojnie podiąć wzmacniacz bose lecz na obydwu po wyłączeniu zapłonu pozostaje napięcie.
Opublikowano 27 Maja 201313 l Panowie planuję podłączyć wzmacniacz Bose z wtyczką 32pin ale kurcze czytam ten wątek i nie znam jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie: Jak chcę mieć aktywny tylko tył jak mam teraz (czyli tył na wzmaku a przód na radiu) to wystarczy jak obetnę moją kostkę ze starego wzmaka i połączę wszystko z kabelkami z kostki 32 pin Bose to wszystko będzie śmigało , czy muszę ciągnąć jeszcze jakieś kabelki ?
Opublikowano 27 Maja 201313 l Panowie planuję podłączyć wzmacniacz Bose z wtyczką 32pin ale kurcze czytam ten wątek i nie znam jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie:Jak chcę mieć aktywny tylko tył jak mam teraz (czyli tył na wzmaku a przód na radiu) to wystarczy jak obetnę moją kostkę ze starego wzmaka i połączę wszystko z kabelkami z kostki 32 pin Bose to wszystko będzie śmigało , czy muszę ciągnąć jeszcze jakieś kabelki ? Było w tym wątku nie raz poruszane. Tak wystarczy podpiąć aktywnie tył i suba ze starej kostki do kostki BOSE i będzie smigac tył jak i sub. Ja tak mam zrobione na razie zanim podepne przód aktywnie
Opublikowano 27 Maja 201313 l wielki dzięki Artur a jakiś jest schemat jak przeszczepić się miedzy tymi kostkami żeby to działało jak do tej pory
Opublikowano 27 Maja 201313 l wielki dzięki Artur a jakiś jest schemat jak przeszczepić się miedzy tymi kostkami żeby to działało jak do tej pory przyjedz na weekend do mnie i rezamy, ogarniemy odrazu przod bo kabelek podwojnie ekranowany mam jak cos
Opublikowano 27 Maja 201313 l żebyś mieszkał trochę bliżej to może bym się skusił mam pytanie odnośnie subwoofera w sedanie. Subwoofer w sedanie po zamontowaniu od strony bagażnika ma naklejony na głośnik taki jak by materiał. I jak podłączę subwoofer i włączę muzykę to przez ten właśnie materiał przy basie wydobywa się takie jak by pierdzenie , jak odkleiłem ten materiał to pierdzenie ustało ale czy nie wpłynie to jakoś na działanie suba
Opublikowano 27 Maja 201313 l żebyś mieszkał trochę bliżej to może bym się skusił kuźwa, Ty do wszystkich masz daleko... wsiadasz w cara i 2h i jesteś
Opublikowano 27 Maja 201313 l no do ciebie tak ale do andriego3 to raczej trochę więcej panowie czy to możliwe że po podłączeniu głośników i suba do standardowego wzmaka , może się on przegrzewać i wyłączać . Podłączyłem wszystko , chciałem zobaczyć jak gra i po jakieś godzinie lekkiej i trochę mocniejszej łupanki przestał grać sub , myślałem że się spalił więc podłączyłem tego co był wcześniej i wszystko przez chwile grało dobrze ale ten sub też się wyłączył , więc stawiam że się wzmak przegrzewa. Jak muzyka gra ciszej i bez większego basu to wszystko jest ok , ale jak tylko dam głośniej to odcina suba i głośniki w tylnych drzwiach grają ciszej Cała ta sytuacja tyczy się współpracy głośników i suba bose ze standardowych wzmacniaczem. Wzmacniacza Bose jeszcze nie podłączałem bo musze sobie skołować wtykę na 32pin
Opublikowano 27 Maja 201313 l może, być... jednak głośniki BOSE mają mocniejsze pierdyknięcie... no to mój standardowy wzmacniacz wytrzymał tylko godzinę i teraz już wiem czemu ten srebrny wzmacniacz Bose jest taki użebrowany
Opublikowano 27 Maja 201313 l ja kompletowalem wszytsko z aso, wytke piny itp choc ceny pinow zabijaja
Opublikowano 27 Maja 201313 l napisałem do gościa od którego wyrwałem cały ten zestaw czy ma jeszcze wtyczkę do kompletu , mam nadzieje że ma bo sprzedaje samochód na części ale w między czasie znalazłem taką wtykę na ebayu w aukcji jest napisane że to srebrnych wzmacniaczy bose tak wygląda wejście w moim wzmaku i wygląda że to chyba o taką wtykę właśnie chodzi ---------- Post dopisany at 20:39 ---------- Poprzedni post napisany at 20:38 ---------- aukcja SOT-909 AUDI A3 2005 ONWARDS BOSE NON MMI SOT PARROT BLUETOOTH ADAPTOR LEAD | eBay ---------- Post dopisany at 20:46 ---------- Poprzedni post napisany at 20:39 ---------- tu znalazłem lepiej opisane i na 100% to będzie to Audi Parrot Bluetooth ISO SOT Adaptor Lead SOT-909 | eBay tylko że to dwie wtyczki a mi potrzebna tylko ta żeńska
Opublikowano 27 Maja 201313 l Jeśli Ci rozłącza wzmacniacz to nie podłączaj go więcej, bo zapewne nie chodzi o pierdyknięcie, a o impedancję głośnika (ta z bose zapewne jest niższa) i możesz uwalić sobie wzmaka.
Opublikowano 27 Maja 201313 l Jeśli Ci rozłącza wzmacniacz to nie podłączaj go więcej, bo zapewne nie chodzi o pierdyknięcie, a o impedancję głośnika (ta z bose zapewne jest niższa) i możesz uwalić sobie wzmaka. no na wzmacniacz to chyba już za późno jest a co do impedancji to standardowo jest chyba 4 omy a bose to chyba 2 omy ---------- Post dopisany at 21:38 ---------- Poprzedni post napisany at 21:38 ---------- i tak będzie ori bose jak dorwę wtykę, więc nie ma co płakać
Opublikowano 27 Maja 201313 l Wtyczka bose 32-PIN wygląda tak to co podlinkowałeś to złącze przy wzmaku
Opublikowano 27 Maja 201313 l ale w tej aukcji co podlinkowałem na sprzedaż są dwie wtyki , męską i żeńska czyli ta która pokazałeś i ta która jest przy wzmaku
Opublikowano 27 Maja 201313 l ale w tej aukcji co podlinkowałem na sprzedaż są dwie wtyki , męską i żeńska czyli ta która pokazałeś i ta która jest przy wzmaku no tak , nie spojrzałem dokładnie w opis . Ale cena do doopy bo ori wtyka jest tańsza