Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Zaciski na sprężyny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, zastanawiam się nad małym obniżeniem auta, wertuje internet w poszukiwaniu ciekawych rozwiązań i natrafiłem na cos takiego: http://moto.allegro.pl/item732327293_hit_obniz_swoje_auto_za_7_99_zaciski_sprezyny.html - są to banalne zaciski na sprężyny. niby takie proste a jednak pewnie cos sie za tym kryje. chciałbym poznac wasze obiektywne opinie o tym sposobie obniżenia auta.

Opublikowano

witam, zastanawiam się nad małym obniżeniem auta, wertuje internet w poszukiwaniu ciekawych rozwiązań i natrafiłem na cos takiego: http://moto.allegro.pl/item732327293_hit_obniz_swoje_auto_za_7_99_zaciski_sprezyny.html - są to banalne zaciski na sprężyny. niby takie proste a jednak pewnie cos sie za tym kryje. chciałbym poznac wasze obiektywne opinie o tym sposobie obniżenia auta.

kolejny cudowny wynalazek :polew::shocked:
Opublikowano

Takimi wynalazkami to spina się liny górnicze (w wielkim uproszczeniu) a nie sprężyny samochodowa.. no chyba, że chcesz podczas podróży wyeksmitować swoich bliskich wprost do Św. Piotra.

Jeżeli chcesz obniżać to proponuję zakup sprężyn (np. H&R, Weitec, Lesjofors) bądź kompletnego zawieszenia (np. KW, Koni).. pozwoli Ci to uniknąć niemiłych niespodzianek w czasie jazdy, przy badaniu technicznym :gwizdanie: a co najważniejsze jest to rozwiązanie o wiele bezpieczniejsze od tzw. "klamerek" rodem z mongolskiego tuning shop'u :rolleyes:

Opublikowano

Zaciski do sprężyn :thumbdown: Czego to ludzie nie wymyślą, żeby zarobić.

Chociaż amatorzy taniego tuningu zaraz się znajdą i kupią. W ten sposób "tanio i bezpiecznie" się obniża calibry albo golfy.

Opublikowano

obniżenie w ten sposób może i coś tam pójdzie w dól, ale jak to piep.....e to robi się z tego żal.pl

Opublikowano

Straszne druciarstwo :shocked: a tak na serio powinni tego zabronić.

Opublikowano

no i właśnie takich opinii potrzebowałem - dla przyszłych pokoleń;)

powinieneś to wiedzieć :naughty: bez pytania innych :cool1:
Opublikowano

no i właśnie takich opinii potrzebowałem - dla przyszłych pokoleń;)

powinieneś to wiedzieć :naughty: bez pytania innych :cool1:

Nikt się uczonym nie urodził.. także kolega teraz już będzie pamiętał, że takie pseudo obniżanie to jedno najniebezpieczniejszych "druciarstw".

Opublikowano

dobra zamykam ten żałosny temat :decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...