Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Irytująca kontrolka...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Mam taki mały (wydaje mi się) problem z kontrolką tą od hamulca ręcznego (wykrzyknik) :wallbash:

Czym może być spowodowane potrójne "piiiiikanie" i świecenie po czym gaśnięcie kontrolki? :cool1:

Wydaje mi się że problem leży w płynie do chłodnicy :mysli: sytuacja występuje z reguły tylko na ostrych zakrętach i garbach, dziurawych drogach gdy mam wspomnianego płynu za dużo lub za mało minimalnie (2-4cm)

Czym mogło by to w takim wypadku być spowodowane? Czujnik ześwirował? :blink:

Jeżeli macie inne propozycje gdzie tego szukać to z góry dziękuję :notworthy:

Opublikowano

Płyn hamulcowy zobacz

Opublikowano

To kolego plyn Hamulcowy, czujnik nie ześwirował tylko masz małą ilość, i gdy pływak na dziurze zmieni gwałtownie swoją pozycje to komputer zwyczajnie to pokazuje, dolej plynu Hamulcowego i będzie raczej git

Opublikowano

w sumie coś tym może być bo dzieje się tak odkąd wsadziłem nowe tarcze i klocki :mysli:

Opublikowano

w sumie coś tym może być bo dzieje się tak odkąd wsadziłem nowe tarcze i klocki :mysli:

sprawdz koniecznie ten plyn zeby Ci kiedys hamulcow nie zabraklo :good::no: przy wymianie tarcz i klocokow skontrolowales stan przewodow hamulcowych ?

Opublikowano

Też po czyszczeniu zacisków miałem podobny problem. Wydawało się że płynu jest ok lecz co jakiś czas piszczało dolałem do MAX i problem z głowy :good:

Opublikowano

myślałem też że może ABSy coś :mysli:

jaki ten płyn musiałbym kupić w takim razie? :cool1:

Opublikowano

myślałem też że może ABSy coś :mysli:

jaki ten płyn musiałbym kupić w takim razie? :cool1:

DOT 4 :wink4:

Opublikowano

Ja miałem taki sam problem.U mnie przyczyną było prawie nie widoczne pęknięcie zbiorniczka wyrównawczego płynu hamulcowego.Płyn się delikatnie sączył,a po jakimś czasie zaświecała się kontrolka układu hamulcowego(ta z wykrzyknikiem).Zbiorniczek zakleiłem i jest :good:

U mnie kontrolka też migała na zakrętach lub wybojach.

Opublikowano

płynu mam 1cm +/- za dużo aż w zbiorniczku (jeżeli to ten z żółtą nakrętką przy pompie wspomagania :cool1:) w takim razie skończyły mi się pomysły a kontrolka włącza się już prawie cały czas :mysli:[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2009, 19:50_________________________________________________odpiąłem dla sprawdzenia wtyczkę od zbiorniczka płynu hamulcowego i odbyłem jazdę próbną...

nie zdziwiła mnie ona i tak jak przypuszczałem problem zniknął :mysli:

gdzie może leżeć w takim razie przyczyna? :cool1:

Opublikowano

czujnik szwankuje :cool1:

Opublikowano

możliwe że czujnik się dławi :mysli:

jak znajdę chwilę to spróbuję go wyciągnąć i przeczyścić ładnie

Opublikowano

może być jeszcze płyn wspomagania- to ta sama kontrolka.

Opublikowano

problem rozwiązany strzelił czujnik przy zbiorniczku od płynu hamulcowego :wink4:

Opublikowano

U mnie ten sam problem sie pojawił i tez na 100% to wina czujnika. Mozesz podpowiedziec jak go wymontowac? Trzeba wyciagac cały zbiorniczek czy da sie to jakos rozebrac.