piter8500 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Mam do wyboru oponki w rozmiarze 195/65R15: Continental ContiWinterContact TS830 91 T lub Nokian WR 91 H. Które lepiej wybrać do jazdy w ciężkich warunkach zimowych (góry, zaspy, lód)? A może poelcacie coś innego (w rozsądnej cenie)?
kepasa Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 tylko continental... nie wiem jak jest teraz, ale jak rozmawiałem ze znajomym wulkanizatorem mówił, że są problemy z nokianami, lubią się wybrzyszyć i jest dodatkowy problem z reklamacją... mój kolega ma nokiany i nie narzeka... ale continental z dobrej fabryki na pewno da więcej radości...
rav Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Ja zimą używam NOKIAN WR od wielu lat. Mam o nich jak najleprze zdanie.
Ambro Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Ja jeździłem zimą na takich Nokianach i sprawowały się bez zarzutu. Kupiłem ja ponieważ słyszałem o nich wiele dobrego a w szczególności o zimówkach. Jak będę kupował na zimę kupował oponki to właśnie albo Nokiany albo Micheline Piloty.
lukaszr Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Ostatni sezon zimowy przejeździłem na Nokianach WRG2 - bardzo sobie chwalę te oponki - rewelacja. Namówił mnie do nich wojtusania i miał rację co do ich jakości i użytkowania.
jak1s Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Nokian to typowa opona na ciężkie warunki. Continental będzie lepiej zachowywal się na suchym oraz przy wiekszych prędkościach. Na głęboki śniej - Nokian.
Ambro Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Nokian to typowa opona na ciężkie warunki. Continental będzie lepiej zachowywal się na suchym oraz przy wiekszych prędkościach. Na głęboki śniej - Nokian. Potwierdzam opierając się na własnym doświadczeniu i na opinii znajomych.
Rekomendowane odpowiedzi