Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Alternatywa dla chip/remappingu w silnikach benzynowych - porady i doświadczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
:wink4::good:[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2009, 16:43_________________________________________________a co z przeplywka? czy wielkosc ma jakies znaczenie?i jesli tak,to z jakiego auta wrzucic?
Opublikowano
:wink4::good:[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2009, 16:43_________________________________________________a co z przeplywka? czy wielkosc ma jakies znaczenie?i jesli tak,to z jakiego auta wrzucic?

Przepływki nie zmieniasz. Na pewno na seryjnej turbinie nie wykroczysz poza to co ona jest w stanie zmierzyć, tak więc nie ma takiej potrzeby :wink4: A zwiększanie średnicy dolotu przez zmianę przepływki na większą przy K03 nic w sumie nie da bo to turbo i tak więcej nie będzie pompować.

Opublikowano

Mam do Was pytanie - czy z AFN'em ma ktoś jakieś doświadczenia? Może da się vag'iem i jakimś programem trochę podziałać:)

Opublikowano

Eeeeee... Domi, czy to temat o Turbo benzynach?? Czy nie koniecznie? :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

Eeeeee... Domi, czy to temat o Turbo benzynach?? Czy nie koniecznie? :rolleyes:

temat jest "All" :wink4: ...aczkolwiek ja preferuje silniki benzynowe i mysle,ze dobrze by bylo trzymac sie jednego kierunku,bo moze sie zrobic bałagan :mysli: zaraz poprawie temat :wink4:
Opublikowano

dominik mam pytanie przymierzam sie do zakupu b6 1.8T 150km pierwsze lata produkcji i mam pytanie czy to jest ten sam motor i turbo co b5 150km

Opublikowano
  • Autor

dominik mam pytanie przymierzam sie do zakupu b6 1.8T 150km pierwsze lata produkcji i mam pytanie czy to jest ten sam motor i turbo co b5 150km

pierwsze lata B6 to AVJ,ktory ja mam i roznia sie detalami,np elektroniczna przepustnica,ukladem wydechowym,nie pamietam dokladnie,ale chyba jakies detale w silniku tez sa inne-reszta to samo-tez 150 koni,takie samo turbo K03 :wink4:
Opublikowano

he he he słyszałem że z turbo jeździ sie na v-power

Opublikowano
  • Autor

he he he słyszałem że z turbo jeździ sie na v-power

shell Vpower super racing 100 oktan-dostepna w DE

V-power racing 99 w PL

ultimate unleaded 97 na BP i 98 TESCO w UK do tego dolewasz uzdatniacza kliknij zeby zobaczyc

KLIKNIJ TU :evil: :evil: :evil: :evil:

Opublikowano

takie samo turbo K03

eeee nie prawda

B5 miały 8 łopatkowe turbiny

B6 mają 12 łopatkowe - czyli szybciej się wkręcają :naughty:

Opublikowano
  • Autor

takie samo turbo K03

eeee nie prawda

B5 miały 8 łopatkowe turbiny

B6 mają 12 łopatkowe - czyli szybciej się wkręcają :naughty:

jak kupowalem turbo dla siebie-gosc sie zarzekal,ze to K03 do silnika APU-czyli B5,12 lopatek :naughty:

[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2009, 23:37_________________________________________________tu jest tabelka dla ustawienia AFR -jakby ktos byl zainteresowany :wink4:

c97987f519be5aefmed.jpg

Opublikowano

Eeee.... 14,7 nie zawsze da się tak fajnie zejść. Jakbym ja u mnie mógł zejść na 14,7 to pewnie ~300KM by było :gwizdanie: Niestety ostatecznie 10,4 co najwięcej udało się zrobić, bo EGT już było sporo.

Opublikowano

panowie czy mój adr odbiega bardzo konstrukcyjnie od tego z turbo

Opublikowano

człowieku już ci odpowiadałem na to pytanie - czy ty umiesz czytać ? :evil:

Opublikowano

Bardzo to pojęcie względne, ale odbiega - nie ma turbo... :cool1:

kupuje turbo ale już b6 :evil: za rok

Trzymajmy się faktów i czasu teraźniejszego :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

odswierze troche wątek,bo znów przyszedl czas,zeby cos pogrzebac przy autku i po ostatnim ustawianiu sztangi-zaszla "potrzeba" ,zeby poustawiac co nieco i tak

sztanga ustawiona na 0,60 bara w peacku,w srednim zakresie lambda -po korekcie Lemmiwinksem pokazuje 0,87-według tabelki powyzej-powinna byc generowana maksymalna moc, sprawdzalem Vagiem niutonometry i wyszlo 225-niezle ,jak na serie :wink4:

dzis ponownie zamontowalem MBC i na 0,90-1 bara w peacku,potem spada do 0,70 i sie utrzymuje ,ustawilem lambde i teraz,przy takim cisnieniu w kolektorze-lambda pokazuje 0,97,tak do okolo 4,5 tys obrotow-czyli uzywanych najczesciej,nizej zejsc sie juz nie da ,bez ingerencji fachowej w ECU-bo Lemmiwinks pozwala na regulacje "tylko" 10% + lub -...powyzej powraca do ustawien fabrycznych i bedzie sie krecic okolo 1.

w bloku 032 ,w mysl zasady,ze powinny wartosci byc najblizsze zeru, mam 0% caly czas, zadnych korekt...

wiec,zeby zwiekszyc dawke paliwa-potrzeba wrzucic wieksze wtryski,a potem,zeby skorygowac-Lemmi'm "odjac" i ustawiac do ządanej wartosci,jaka jest 0,85 do 0,90-poprawcie mnie,jesli sie myle :wink4:

Opublikowano

sprawdzalem Vagiem niutonometry i wyszlo 225-niezle ,jak na serie :wink4:

witam zaciekawiło mnie powyższe. Gdzie sie sprawdza wartosc Nm dla silnika w VAG??

Opublikowano

sprawdzalem Vagiem niutonometry i wyszlo 225-niezle ,jak na serie :wink4:

witam zaciekawiło mnie powyższe. Gdzie sie sprawdza wartosc Nm dla silnika w VAG??

zerknij na ten temat

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_logowanie_gr020-t55510.0.html

Opublikowano

Dommi wsadz se większe wtryski, ale odrobinę. AVJ ma 205CC wtryski i 4Bar regulator. Wsadź wtryski 280CC i zobacz ile będziesz musiał korygować. Problemem może być dostanie takiej wielkości wtrysków o odpowiedniej długości no i dopasowanie mieszanki podczas spokojnej jazdy lub na wolnych obrotach bo sonda na pewno będzie korygować bo może nie wystarczyć ci tych 10%, no ale jak masz motywację to możesz się pobawić. Ciekawy jestem co z tego wyjdzie :)