Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Alternatywa dla chip/remappingu w silnikach benzynowych - porady i doświadczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No ale jak zapodam większe T, to przecież ingerencja w program jest wręcz konieczna :cool1: Więc chyba Ci odjadę :gwizdanie:

Co prawda nie spieszy mi się, muszę wydumać FMIC i poprawić dolot.

temat jest alternatywa dla remappingu-wiec pozostajemy-przynajmniej na początku- przy K03 i robimy wszystko ,co sie da-wiadomo,ze kazdy ma inne fundusze na to-jeden kupi dolot za 5 tys,a ja zrobie sobie z puszki po piwie(przyklad ,zeby nikt nie pomyslal,ze na prawde :wink4:) rozumiesz o co mi chodzi-wycisnac z serii,ile sie da-mysle,ze jakies 170 do 180 koni mozna wydusic,po zmianie dolotu,wydechu,coolera,wtryskow i MBC :wink4: a jak bedzie-kto to wie? chyba jeszcze nikt tak nie robil...
Opublikowano

Domi szuka rywala :>

Już niedługo będzie 1.8T -APU :naughty: na K03 z nie zapeszając okolicami 200KM :) Domi ścieżka jest już jakby nie było przetarta :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Domi szuka rywala :>

Już niedługo będzie 1.8T -APU :naughty: na K03 z nie zapeszając okolicami 200KM :) Domi ścieżka jest już jakby nie było przetarta :wink4:

...ale po zmianie softu,czy na seryjnym?
Opublikowano

do wiosny będzie na seryjnym... :decayed:

a potem? wielkie strojenie no i ciekawe co wyjdzie :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

do wiosny będzie na seryjnym... :decayed:

a potem? wielkie strojenie no i ciekawe co wyjdzie :rolleyes:

a powiesz co zmeniles? :naughty:
Opublikowano

witam

szybkie pytanko:moje mody to tip,test pipe, forge 007,FIMIC , chciałbym zakupic jeszcze wtryski 380cc i zrobić program na seryjnym turbo k03.........czy jest sens zakładać te wtryski do zrobienia programu na k03. oki juz wiem że nie ma sensu.Czy któryś z kolegów jest w stanie załatwić wtryski 320ccm które podejdą P&P do AVJ (chyb z silników ARZ, AQA, APP, AJQ, podpasują)?

Opublikowano
  • Autor

Maniusiek-poczytaj ten watek jeszcze raz od poczatku :wink4:

Opublikowano

Maniusiek-poczytaj ten watek jeszcze raz od poczatku :wink4:

no czytam czytam

Opublikowano
  • Autor

strona 3 dla ulatwienia :wink4:[br]Dopisany: 13 Grudzień 2009, 13:28_________________________________________________...dzisiaj wpadlem na pomysl -jak efektywnie schladzac intercooler,- pomyslalem o tym klinij na to oczywiscie to tylko pomysl,a nie jakis plan-ale warty przemyslenia,jakis elektrozawor ,zeby "uwolnic" gaz zamrazajacy-strumien centralnie na IC i gaz schlodzilby wystarczajaco,np podczas wyprzedzania-zawsze to lepiej,jak zimne powietrze tloczone jest do silnika :mysli:[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 21:29_________________________________________________BTW od piatku mam dwa tygodnie wolnego-trzeba bedzie sie za TIPa wziąć... :wink4:

Opublikowano

...dzisiaj wpadlem na pomysl -jak efektywnie schladzac intercooler,- pomyslalem o tym klinij na tooczywiscie to tylko pomysl,a nie jakis plan-ale warty przemyslenia,jakis elektrozawor ,zeby "uwolnic" gaz zamrazajacy-strumien centralnie na IC i gaz schlodzilby wystarczajaco,np podczas wyprzedzania-zawsze to lepiej,jak zimne powietrze tloczone jest do silnika :mysli:[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 21:29

Myślę że to już przesada - nie sądzisz że problem z ciepłym powietrzem rozwiąże FMIC? :cool1:

Nie zrozum mnie źle - zgadzam się, że każda modyfikacja poprawiająca osiągi jest jak najbardziej na miejscu.

Pod jednym warunkiem: że korzystanie z tych modów nie jest kłopotliwe i że te rozwiązania będą zawsze skutecznie działać, jak TIP, TEST PIPE, FMIC.

Piszesz o wyprzedzaniu - nie wyobrażam sobie aby pod koniec tego manewru zabrakło mocy lub coś nawaliło :thumbdown:

Jak już koniecznie chcesz mocniej chłodzić po pomyśl nad spryskiwaczem...[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 22:07_________________________________________________Ponadto każdy kto chce mieć max osiągi, odchudza auto - zajrzyj do bagażnika, kiedy ostatnio używałeś zapasówki?

Myślę że błędem jest skupianie się tylko na KM i Nm - warto określić stosunek mocy/masy auta :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Jak już koniecznie chcesz mocniej chłodzić po pomyśl nad spryskiwaczem...

wlasnie na takiej zasadzie mogloby to dzialac,jak spryskiwacz,tyle,ze nie wodą,a takim zamrazajacym sprayem-zgadzam sie ,ze rozwiazanie ma byc jak najprostsze,a uzytkowanie praktyczne, inaczej mija sie z celem :wink4:

Ponadto każdy kto chce mieć max osiągi, odchudza auto - zajrzyj do bagażnika, kiedy ostatnio używałeś zapasówki?

Adam-w B6 jest to prawie nieosiągalne,bo to tylko kilka kg,wymiana rzeliwnych elementow,na lekkie stopy,jak np kolektory-to sumy dosc spore,tak samo z elementami zawieszenia-sa firmy,robiace to z lekkich stopow,ale cena... i znow to sie mija z celem...

-jak myslisz,o ile kg mozna "odchudzic" B6? 10kg,20?? to chyba max-to auto nie jest do tego przystosowane-w tym przypadku trzeba isc w moc-trzeba eksperymentowac...nawet taki pomysl-teraz moze sie wydac glupi,ale jesli ktos sie tego podejmie,cos zmieni,ulepszy i bedzie dzialac,wielu bedzie chcialo to miec,trzeba po prostu nad tym usiasc i pomyslec,czy da rade,bedzie efektywne itp,a nie z gory to przekreslac :wink4:

Opublikowano

Spoko - podobno dla chcącego nic trudnego, ale puszka sprayu na cooler vs zwykły spryskiwacz to jednak różnica w instalacji i użytkowaniu.

Ciśnie się na usta pytanie - jak tą puszkę uruchomisz podczas jazdy? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

jak tą puszkę uruchomisz podczas jazdy?

na puszke zawor,a cisnienie z kolektora-zeby to "nacisnac"-tak,jak wczesniej pisalem-to tylko pomysl,a nie plan-wiec rozgladac sie bede,czy takie zaworki w ogole sa-jesli tak,to najwiekszy problem bylby opanowany :mysli:
Opublikowano

tygodnie wolnego-trzeba bedzie sie za TIPa wziąć... :wink4:

ja niedawno skończyłem swojego.....jak chcesz jutro zapodam foto wzorowałem się na ori gumowym .....jak tam temat wtrysków 320cc?

Opublikowano
  • Autor

a niedawno skończyłem swojego.....jak chcesz jutro zapodam foto wzorowałem się na ori gumowym .....jak tam temat wtrysków 320cc?

no to mozesz wrzucic fotke-tez mysle o tym,zeby gumowego udoskonalic :wink4:

na wtryski czekamy na info od goscia-moze nawet bedzie po swietach-spokojnie-kazdy ma duzo roboty przed nimi :wink4:

Opublikowano

jak efektywnie schladzac intercooler

Przyjechać teraz do Polski :polew:

Myślę że żaden patent nie pokona naszej aury :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Myślę że żaden patent nie pokona naszej aury :naughty:

chyba nie-mam pomysl na zawor -mam aktuator ze starej turbawy-doprowadzajac cisnienie-bedzie dzialac-ale jeszcze pomysle nad tym,zanim sie to "urzeczywistni"... :gwizdanie:
Opublikowano

obiecana fotka mojego TIP'a

crIxS.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

no Przemek- :naughty: :naughty: :naughty::good:[br]Dopisany: 18 Grudzień 2009, 23:27_________________________________________________a ja takiego sobie sprawilem,tylko czerwonego :wink4:

kliknij na to

a żona kupiła mi na urodziny wtryski :wink4:

kliknij na to[br]Dopisany: 06 Styczeń 2010, 23:31_________________________________________________aha wysłalem Ci linka do aukcji wtryskow,jakbys jeszcze potrzebował... :wink4: