rkowalik Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Witam wszytskich, Zakupiłem Audi A4 z 2000 roku 1.8T. Mam 1 kluczyk serwisowy + kluczyk plastikowy. Chcę dorbić sobie nowy kluczyk. Wiem że muszę dorobić grot + poprosić o zamontowanie pustej pastylki. Mam kabel do programowania oraz do wyciągania PIN. Moje pytanie jest następujące. Jak wykasuje kluczyki z IMMO to programując je na nowo będe mógł naturalnie zaprogramować dodorbiony kluczyk, ale czy będe mógł ponownie wciągnąć na listę kluczyk serwisowy, ktory posiadam? Czy będę musiał kupić również do niego nowa pastylką i ją zaprogramować? Jakie są koszty dorobienia kluczyka (sam grot + obudowa np. scyzoryk)? Ile kosztuje pastylka? Dziękuje za informację.
skalarx Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 tutaj masz instrukcję. http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/key-matching-4digit.html. Ja z niej korzystałem i działa na 100%.
Wihajster Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 nie musisz do starych kluczy kupowac żadnych pastylek zakodujesz je bez problemu...dorobienie samego grota to koszt zalezny od miasta ale około 50zł i wyżej
rkowalik Opublikowano 10 Września 2009 Autor Opublikowano 10 Września 2009 Nowy grot to sprawa dla mnie oczywista. Chodzi mi tylko o transponder... Rozumiem, że tam gdzie mi dorobią grot mają mi sprzedać czysty transponder dla tego modelu. Transponder zostanie zaprogramowany w samochodzie przy dokodowaniu kluczyka do samochodu? (wtedy np. grot 50 zł + centa transpondera) Czy muszą zaprogramować transponder? (wtedy np. grot 50 zł + cena transpondera + jakieś programowanie). Przypominam że mam kabelek, mam kod PIN. Pytam się bo nigdzie nie ma na to jasnej odpowiedzi, a przyznam że trochę posiedziałem i poczytałem o tym. Dziękuje za każdą odpowiedź.
Wihajster Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Rozumiem, że tam gdzie mi dorobią grot mają mi sprzedać czysty transponder dla tego modelu mogą nie chcieć ci sprzedać bo im sie to po prostu nie opłaca a jak ci sprzedadzą to skasują znacznie drożej... Transponder zostanie zaprogramowany w samochodzie przy dokodowaniu kluczyka do samochodu? tak
skalarx Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Rozumiem, że tam gdzie mi dorobią grot mają mi sprzedać czysty transponder dla tego modelu mogą nie chcieć ci sprzedać bo im sie to po prostu nie opłaca a jak ci sprzedadzą to skasują znacznie drożej... Transponder zostanie zaprogramowany w samochodzie przy dokodowaniu kluczyka do samochodu? tak Zaraz ale czy nowy kluczyk już nie ma w komplecie pastylki?
Wihajster Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Rozumiem, że tam gdzie mi dorobią grot mają mi sprzedać czysty transponder dla tego modelu mogą nie chcieć ci sprzedać bo im sie to po prostu nie opłaca a jak ci sprzedadzą to skasują znacznie drożej... Transponder zostanie zaprogramowany w samochodzie przy dokodowaniu kluczyka do samochodu? tak Zaraz ale czy nowy kluczyk już nie ma w komplecie pastylki? nie zawsze
rkowalik Opublikowano 11 Września 2009 Autor Opublikowano 11 Września 2009 Jeszcze jedno... To jak mam rozumieć że stary kluczyk znów ponownie programuje do samochodu - czy to by oznaczało że pastylka jest wielokrotnego programowania? Chyba że zapisuje jakiś unikalny kod w niej - no i przy ponownym programowaniu znów ten unikalny kod jest zapisywany (a w rzeczywistości nie), co by powodowało że ponownie można przypisać kluczyk bez wymiany pastylki ale tylko w tym samochodzie gdzie pastylka była pierwotnie, ale chcąc zaprogramować w innym już nie da rady. Więc jak to jest z tymi pastylkami?
Wihajster Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 tylko możesz zapisac wielokrotnie w swoim aucie w innym juz nie da rady i trzeba nowa
rkowalik Opublikowano 11 Września 2009 Autor Opublikowano 11 Września 2009 A czy ktoś może z szanownych forumowiczów jest z Gdańska i wie gdzie najtaniej dorobią mi tylko kluczyk + pastylka. Dzwoniłem po różnych - ceny są zabójcze: zwykły kluczyk 250 zł u innego 150 zł... moim zdaniem małe zdzierstwo.
scuzz Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 tylko możesz zapisac wielokrotnie w swoim aucie w innym juz nie da rady i trzeba nowa Czyli jeżeli zmieniłem licznik to się muszę wyposażyć w nowe pastylki? Czy mogę wprogramować klucze do licznika bez problemu?. Mówimy oczywiście o immo w liczniku.
Rekomendowane odpowiedzi