Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Ceny hybryd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc, znacie moze orientacyjne ceny roznych hybryd (GT17/20, GT18/20 itp), ktore podpasuja do AVF? Bylem prawie zdecydowany na BRD ale problemy ze strojeniem, slaby dol i dostepnosc a poza tym cena 2k zl :shocked:

ps. czy w/w turbiny pasuja p&p do avf czy nie bardzo? jakie maja orientacyjne potencjaly, chcialbym cos do 200KM i raczej nie wiecej.

Opublikowano

Orientowałeś się w tune-up?

www.tune-up.pl

Opublikowano

maciejski... jak się zorientujesz to opisz troszkę :naughty:

Opublikowano
  • Autor

no podpytywalem troche Roba ale nie mialem zbytnio wtedy czasu pogadac na gg, moze tutaj odpowie ?:) pewnie jest sporo zainteresowanych

Opublikowano

Z BRD na rynku wtórnym (nowe egzemplarze) czyli z tymi które kupujecie tutaj badz na allegro a po za importerem jest tak ze sa to w dużej mierze odpady po produkcyjne. Czyli turbiny które np. nie wywarzyły sie w tolerancji producenckiej. Taka turbina bedzie min. duzo słabiej wstawac. Miałem u siebie juz po kilka egzemplarzy silników danego typu z pomontowanymi turbinami BRD sa takie które maja po 270Nm przy 2000obr i takie które maja po 330Nm przy tych samych obrotach silnika (ten sam model silnika).

Z hybrydami bedzie jeszcze gorzej poniewaz nikt w Polsce ani za granica nie prowadzi produkcji wieloseryjnej danego typu hybrydy. Do tego składane czasami sa na zamiennikach badz z czesci uzywanych. Wiec tutaj bedziesz miał jeszcze wieksze prawdopodobieństwo ze to co założysz moze od razu nadawac sie do demontazu np. pusci olej, bedzie obcierac o obudowe badz bedzie niedowazona (kiepskie wstawanie, stabilizacja doładowania itp). Kolejna rzecz to wykonanie samej turbiny, czasami hybryda nie ma wiekszego potencjału pomimo zamontowania wiekszych wirników. Bez zagłebiania sie w szczegóły ale trzeba wiedziec duzo o turbinach zeby budowac nowe modele a nie tylko orientowac sie z czego sie składaja i ze gwint tu jest prawostronny a tu lewostronny :-).

Osobiscie radziłbym Ci zakupic nowe BRD od przedstawiciela KKK w Poslce.

Pozdrawiam.

Opublikowano

No masz racje z tymi BRD....tez sie dziwowalem jak to jest ze niektore egz ladnie sie steruja a niektore kibiel.

A co do hybryd to tak:

Mam dwie sprawdzone wiec taka wersja jakby z wirnikami ARL (da spokojnie 185KM bez kopcenia) i swietny dol to kosz 1800zl z montazem. Taka by 195KM zrobic z zapasem to koszt 2200zl z montazem. Obie maja rok gwarancji i naprawde nie mialem z nimi problemow oprocz dwoch ktore wyslalem w polske i moze byl problem zlego zamontowania.

Opublikowano
  • Autor

rob555, a te dwie hybrydy sa p&p?[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2009, 21:46_________________________________________________jeszcze jedno, moze ktos z Was wie kto sprzedaje nowe badz malo uzywane BRD? bo cos znalezc nic nie moge ostatnio.

Opublikowano

patrząc na pozostałe pewnie z 2600zł :mysli:

Opublikowano

a własnie ze nie :) 1900zl razem z przesylka :)

Opublikowano

a własnie ze nie :) 1900zl razem z przesylka :)

no to cena elegancka... a skąd ten upust :naughty:

Opublikowano

trzeba dobrze z kolesiem gadac :): jakos sie udalo... meczyłem go meczylem i wymiękł hahahaha ale powiedział ze podniesie wszystkie ceny, bo kazdy sie mocno targuje... ostatnio z tego co pamietam mial taka wystawiona za 2100zl.. to było jakie 5-7 dni temu

Opublikowano

Ciekawe czy trafiłeś na dobre turbo czy szrota który zaczyna pompować od 2500obr.

Opublikowano

Pewnie Jarol jak mówisz - niestety większość tak pompuje powyżej 2000 :confused4:

Opublikowano

Bo jest tak jak ktoś już tu pisał że większość tych turbin na allegro to odpady produkcyjne które nie przeszły kontroli jakości i dlatego są takie tanie.

Opublikowano

Mam dwie sprawdzone wiec taka wersja jakby z wirnikami ARL (da spokojnie 185KM bez kopcenia) i swietny dol to kosz 1800zl z montazem. Taka by 195KM zrobic z zapasem to koszt 2200zl z montazem. Obie maja rok gwarancji i naprawde nie mialem z nimi problemow oprocz dwoch ktore wyslalem w polske i moze byl problem zlego zamontowania.

tak z ciekawosci bo sporo pewnie ich montowales a ja tylko u siebie... na czym moze polegac zly montaz turbo ... ? bo tak na moja glowe to jak turbo jest P&P to chyba ciezko cos zle zamontowac ... [no chyba ze zapomnialo sie o doplywie/odplywie oleju :naughty:]

Opublikowano

slyszalem o problemach BRD... jutro jade na motnaz a 28 wrzesnia na wywalenie DPF'a i modyfikacje programowa,,, zobaczymy jaka wersja mi sie trafila ;/ mam nadzieje ze to nie jest szrot.. jedno wiem na pewno, ze ta suszarka nie była nigdzie montowana wyglada naprawde na nowiutka.... a jak sie bedzie sprawowac to sie okaze :)

Opublikowano

spanky jak ktos turbiny nie przeleje olejem po zamontowaniu to problem gotowy...

Opublikowano

a poza tym cena 2k zl :shocked:

2k zł złote to dużo za turbo?? :blink:

spanky jak ktos turbiny nie przeleje olejem po zamontowaniu to problem gotowy...

Dlatego trzeba po montażu turba pokręcić rozrusznikiem z wyłączoną pompą paliwa, tak aby oleju trochę napompało :wink4: Zamiast od razu odpalać.