pesieka Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Witam Od czasu kiedy zrobiło się troche ciepło i zacząłem korzystać z klimy zauważyłem małe spadki mocy. Objawia sie to zazwyczaj zaraz po właczeniu silnika na drugim biegu przy 2,5 - 3000 obr. przy włączonej klimie (podczas jazdy). Kiedy klime wyłączam problemu nie ma. Szukałem na forum czegoś na ten temat ale nie znalazłem. Jak znam życie to trzeba będzie sie podłączyć pod VAG-a ale nuż może ktoś miał juz taki problem i mi wyjaśni co jest nie tak. Pozdrawiam Piotrek :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvaro Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 przy 90 koniach w takiej budzie będziesz odczuwał spadek mocy przy włączeniu klimy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DieselPower Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 alvaroalvaro78, Dokladnie... Przeciez w sumie to widac na postoju wlacz klime odrazu w silniku obroty spadną..... Ja mam 110 KM i na trasie nie odczuwam tego.. Ale po miescie tak troszku... pesieka, musisz sie z tym pogodzic.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pre_pl Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 układ klimatyzacji bierze moc z silnika, żeby działać. Dodatkowo w ciepłe dni Twój samochód trochę gorzej będzie jeździł, ponieważ powietrze jest cieplejsze (trudniej się schładza), a silnik nie lubi ciepłego powietrza. Jeśli przy wyłączonej klimie jest wszystko ok, to nie ma się czym martwić. Ostatnio sprawdzając swoją klimę Vagiem, zauważyłem że sterownik żąda od silnika około 10Nm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi TDI Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Dokładnie jak pre_pl napisał potwierdzam spadek mocy po włączeniu klimy, ale lepiej że jest bo już teraz to sobie jakoś niemogę wyobrazic jazde w 30 stopniowym upale bez klimy dlatego wybaczam tą słabość mojej slicznotce :twisted: :twisted: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 zmien silnik na mocniejszy .... problem zniknie .... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DieselPower Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 110 KM AFN wystarcza ja tam nic nie odczuwam.. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pesieka Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Dzieki. Mam zamiar w najbliższym czasie troche moje A4 podrasować może sie jej polepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DieselPower Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Napewno Pomoze... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi