Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Zamiana ECU na zawirusowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,przepraszam wszystkich, że pytam o seata na forum audi. Ten komputer to właśnie chciałem zamienić w ASVna zawirusowany ASV. Mam do was takie pytanie.

Mam okazję zakupu ECU do ASV z wgranym softem na 140KM i 300NM, tylko jest jedno ale, trzeba wgrać inny kod immobilajzera, żeby to chodziło w moim aucie.

Moje pytanie brzmi, gdzie na śląsku to można zrobić i ile może kosztować taka impreza.

Drugie pytanie, ile można zapłacić za taki zawirusowany komputer.

Czy to w ogóle dobru pomysł?

Za wszelką pomoc z góry dzięki. Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie wiem czy to taki dobry pomysł :no:. IMHO tunerzy tworzą/piszą program do auta pod względem jego stanu technicznego. Każde auto jest przecież eksploatowane inaczej (np. styl jazdy) i nie jest identyczne. Dlatego też przy tworzeniu programu do auta ważna jest kondycja silnika.

Ale oczywiście to tylko moje subiektywne odczucia...

Opublikowano

Jeżeli Twój silnik jest w dobrym stanie i ten komp nie kosztuje zbyt wiele, to kupuj. Co do immo, to wiem, że w moim aucie (rok 97') wystarczyło w adaptacji wpisać 00 w immo i poszło, więc chyba u Ciebie też powinno wystarczyć.

Opublikowano

Witam, koszt według mnie nie jest duży, za program np. u Goduli trzeba dać prawie 5razy tyle. Mój silnik ma dopiero 66tyś. najechane jest to pewny przebieg. Dzięki za odpowiedzi i za pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

a skad wiesz skad ten program? i czy tamto auto tez bylo zdrowe?

dla mnie to tyle samo co BOX. bo wpinasz program ktory powstal z dala od Twojego auta...

Opublikowano

No w sumie masz rację. Program pochodzi z COMSPORTU.