Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AEB] Kończy mi sie sprzęgło i chcę założyć sportowe tylko jakie ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie silnik [AEB] 1.8T z tym że w A6 bez quatro

zaczyna mi sie ślizgać sprzęgło i chce zaiwestować w sportowe ale niemam pojecia jakie bedzie pasowało :mysli:

na polskich stronach jak szukam to nic nie można znaleść :confused4:

czy ma ktoś jakąś propozycje ??

Opublikowano

Czy ta A6 to seria czy coś modzona ?

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć bardzo sportowo to zakładaj sprzęgło stalowe :naughty::tongue4:

Tylko uważaj przy ruszaniu w korku. :polew:

A tak na serjo to myślę, że zwykłe sprzęgło jest w zupełności wystarczające do ulicznej jazdy.

Opublikowano

Narazie serja z 2.5" wydechem przelotowym

ale chce podkrecic ja na 180ps + intelcooler wiekszy no i stozek :good:

dla tego zastanawiam sie nad mocniejszym sprzeglem :mysli: bo stoi ona na 18" kolach :naughty:

od kad je zalozylem zaczelem odczuwac ze seryjne sprzeglo sie slizga :thumbdown:

a najczesciej na przeladowaniu z 1/2 :confused4:

Opublikowano

Osobiście założył bym dobre seryjne sprzęgło w szczególności jak jeździsz dużo po mieście :wink4:

Opublikowano

Osobiście założył bym dobre seryjne sprzęgło w szczególności jak jeździsz dużo po mieście :wink4:

popieram

Opublikowano

popieram

:cool1: I skończy sie w pół roku :gwizdanie:

jak mam kupować co chwile sprzęgło to w cenie dwuch zwyklych mam jedno dobe które polecił

http://www.sprzegla.com

:good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good:

Ten zestaw w "cenniku" na 1/4 mili przykuł moja uwage :naughty: cena tez niezła :mysli: tylko nie wiem jak to się sprawdzi w codziennym użytkowaniu :mysli:

no i jak piszą o A4 to chyba A6 ma takie samo sprzegło bo między A4[AEB] a A6[AEB]

nie było różnicy no po za przełożeniem w skrzyni czy może sie myle ??

Opublikowano

nie potrzebujesz sprzęgła na 1/4 mili, poza tym nie masz Q

załatwiaj normalne sprzegło, i sie pospiesz bo czas oczekiwania 2 tygodnie

Opublikowano

nie potrzebujesz sprzęgła na 1/4 mili, poza tym nie masz Q

załatwiaj normalne sprzegło, i sie pospiesz bo czas oczekiwania 2 tygodnie

:mysli: masz na mysli to pierwsze w cenniku ?? to na 1/4m mi podpasowało bo ma wzmocniony docisk :naughty:

a to normalne nie :mysli:

Opublikowano

popieram

:cool1: I skończy sie w pół roku :gwizdanie:

jak mam kupować co chwile sprzęgło to w cenie dwuch zwyklych mam jedno dobe które polecił

Jeśli znasz podstawowe zasady posługiwania się sprzęgłem to na 100 % nie skończy się za 0.5 roku.

A jeśli się postarasz to jesteś w stania wykończyć (spalić) sprzęgło w ciągu 1 dnia. Kupuj standardowe

sprzęgło i używaj go z rozsądkiem to na pewno będzie Ci długo służyć.

A jeśli chcesz chcesz mieć naprawde sportowe sprzęgło to tak jak pisałem wyżej kupuj stalowe - działa zero - jedynkowo

zero uślizgów :naughty:

Opublikowano

to kup ori i wyślij do radzikowskiego...

teraz kolega Gregor wymieniał na właśnie takie, jak nam wczoraj na spocie mówił, jeździ się extra ale zakwasy na nodze straszne :decayed:

a co gdybyś założył sportowe :mysli: obstawiam że będzie mega ciężko chodziło

tak w ogóle, to pomyśl, co ile normalnie pada sprzęgło? raczej nikt co 2/3 lata nie wymienia, więc nie masz co kombinować :wink4:

Opublikowano

to kup ori i wyślij do radzikowskiego...

teraz kolega Gregor wymieniał na właśnie takie, jak nam wczoraj na spocie mówił, jeździ się extra ale zakwasy na nodze straszne :decayed:

a co gdybyś założył sportowe :mysli: obstawiam że będzie mega ciężko chodziło

tak w ogóle, to pomyśl, co ile normalnie pada sprzęgło? raczej nikt co 2/3 lata nie wymienia, więc nie masz co kombinować :wink4:

Ja to jestem z tych co dmuchaja na zimne i zawsze jak już inwestuje to staram sie dwa razy przemyśleć co bedzie kożystniejsze no a z tym 0.5 roku to zarzartowałem nie myślcie ze ja jak baba jeżdze z nogą na sprzęgle i je tak szybko wykańczam :polew:

a ile Gregora wyszlo to sprzegiełko ??

Opublikowano

Daj se spokój z takim sprzęgłem do takiej mocy i to jeszcze bez Q...

Chyba, że masz za dużo kasy i lubisz się pochwalić :kox:

Kolega Gregory ma mocno zmodyfikowane autko i sporo większy moment do przeniesienia dlatego ma mocniejsze sprzęgło.

Jak myślisz, że na takim sprzęgle dłużej pojeździsz niż na seryjnym to się zdziwisz...

Pozdrawiam

Opublikowano

:mysli: chwalic sie nie lubie ale lubie sie pobawić czasem

a tego momentu gregorowi zazdroszcze dla tego myślałem o sprzęgle na przód bo swoje auto tez chcękrecić na ponad 220ps a Q na mnie nie robi dużego wrażeni :kwasny:

Opublikowano

tutaj nie chodzi o wrażenia tylko o obciążenie układu napędowego

Opublikowano

tutaj nie chodzi o wrażenia tylko o obciążenie układu napędowego

Dokładnie...

A autor wątku co takiego chce włożyć żeby osiągnąć 220KM ? :naughty:

Opublikowano

Na starcie jest 2.5" przelot wydech potem intelcooler z dolotem, stozek tu sie zastanawiam nad jakim ITG czy pipercross

napewno chips poleci :kox: 180kucykow bedzie :naughty: ale to wciaz kucyki a nie konie :mysli:

plany sa na dluchawke no i dalej walki itd. okarze sie w praniu na ile funduszy starczy :mysli:

Opublikowano

bez Q nie ma sensu "wyciskać" z auta więcej jak 220kM

będziesz miał problem z trakcją, a o zimie nawet nie chce myśleć

Opublikowano

Mały błąd się wkradł, kolega Gregory nie ma tarczy organicznej a myślałem że ma :gwizdanie: :notworthy:

Jeżeli chcesz to zapodaj sobie taki zestaw ze wzmocnionym dociskiem ale pamiętaj, że będzie ciężej sprzęgło chodzić i trochę szarpać może...