kleeju Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 Witam Musze wymienic zbiorniczek wyrownawczy plynu chlodzacego bo ucieka plyn z jedengo krocca i tu moje pytanie dam rade sam to zrobic czy musze sie udac do warsztatu?? posiadam taki zbiorniczek http://www.allegro.pl/item746910838_audi_a4_1_6_zbiorniczek_wyrownawczy.html dostane gdzies nowy czy uzywke musze kupic??
Dev Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 masz pękniecie w części plastikowej? czy na wężu? zbiorniczek wymienisz spokojnie sam musisz to zrobic na zimnym silniku potrzebujesz kilka kluczy i 1,5 litra płynu
kleeju Opublikowano 23 Września 2009 Autor Opublikowano 23 Września 2009 na plastiku:( a gdzie i ile spuscic go??
mlodyy Opublikowano 23 Września 2009 Opublikowano 23 Września 2009 plyn spusc do jakiegos pojemniczka pozniej odkrec 2 werze ktore ida do zbiorniczka i na kacu zostanie odkrecic zbiorniczek i odpiac czujnik i po robocie
piotr20997 Opublikowano 23 Września 2009 Opublikowano 23 Września 2009 Na dole chłodnicy (po prawej stronie) jest zaworek za pomocą którego można spuścić płyn chłodniczy. http://img5.imageshack.us/img5/1742/dsc05334r.jpg Proponuję założyć kawałek węża na króciec tego zaworu, żeby nie narozlewać tego płynu. Obserwuj poziom płynu, jak zejdzie wszystko ze zbiornika, możesz wtedy spokojnie go zdemontować. Pozdrawiam
Voucher Opublikowano 23 Września 2009 Opublikowano 23 Września 2009 Ja gdy czyściłem sobie zbiorniczek wogóle nie zlewałem płynu chłodniczego. Wyciągnałem tylko płyn który był w zbiorniczku strzykawką, a odpinając węże zabezpieczyłem je w taki sposób aby nie wyleciał z nich płyn i tak zdjąłem zbiorniczek. W Twoim przypadku wystarczy odpiąć węże i je zabezpieczyć przed rozlaniem. Po co odrazu spuszać tyle płynu z układu...
spetsnaz Opublikowano 23 Września 2009 Opublikowano 23 Września 2009 kup nowy zbiorniczek, cholera wie ile wytrzyma ten z allegro. Nowy to koszt ok 100zł, w A4 B6 2.5TDI nowy zbiorniczek z czujnikiem poziomu płynu kosztuje 56zł w ASO (bez żadnych zniżek), na allegro używki sprzedają po 150zł.
Rekomendowane odpowiedzi