Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak mocy przy prędkości powyżej 140 km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do 140km/h autko idzie pieknie :slina: zwlaszcza zmieniajac biegi przy wysykich obrotach :naughty:. Czy przegrzanie go na autostradzie :evil: pomoze? Bo tam bedzie mozna go powoli rozkrecic, na zwyklej trasie mam za czesto zakrety. :hi:

* nazywaj prosze watki zgodnie z regulaminem [Musashi]

Opublikowano

Do 140km/h autko idzie pieknie :slina: zwlaszcza zmieniajac biegi przy wysykich obrotach :naughty:. Czy przegrzanie go na autostradzie :evil: pomoze? Bo tam bedzie mozna go powoli rozkrecic, na zwyklej trasie mam za czesto zakrety. :hi:

ale do czego zmierzasz :mysli:
Opublikowano
  • Autor

Od 140hm/h juz ciezko wskazowka predkosciomierza sie podnosi, czy tak jest ze pozniej to juz trzeba go rozbujac? :mysli:

Opublikowano

Od 140hm/h juz ciezko wskazowka predkosciomierza sie podnosi, czy tak jest ze pozniej to juz trzeba go rozbujac? :mysli:

masz 110 KM wiec jak chcesz więcej wrażeń do wirusa trza zapakować :gwizdanie:
Opublikowano
  • Autor

tak wiec moje watpliwosci rozwiane, do szczescia mi wiecej nie trzeba niz te 140km/h

pozdrawiam

Opublikowano

Zrób logi to bedzie wiadomo czy wszystko jest OK ale wydaje mi sie ze przy wyzszych obrotach lmm nie domaga lub N-75.

Opublikowano

Na autostradzie powinien do 190-200 spokojnie się rozpędzać.

Opublikowano

w czym ma pomagac owo przegrzanie na autostradzie i jak zamierzasz przegrzac auto? :mysli: spuscisz plyn chlodzacy? :mysli::cool1:

sadze ze powinienes tak jak koledzy napisali, wykonac logi dynamiczne i statyczne, zamiescic na forum, i wtedy mozemy porozmawiac nt kondycji twojego furacza :good:

Opublikowano

A może koledze chodziło o przegonienie albo przegazowanie?

Opublikowano

Ja tam sie nie znam ale przy 110km powinien isc wiecej jak 140 moj idzie ponad 215 na autobanie[br]Dopisany: 26 Wrzesień 2009, 21:22_________________________________________________i mi do 180 wskazowka idzie dosc szybko dopiero pozniej zwalnia

Opublikowano

najpierw VAG

podejrzewam przeładowanie, awaria N75

Opublikowano

Niekoniecznie zaraz N75.

Opublikowano

przy przeładowaniu przeszedł by w awaryjny a kolega nic o tym nie pisze, mamy te same silniki mi ładnie ciągnie przynajmniej do 160km/h

Opublikowano

przy przeładowaniu przeszedł by w awaryjny a kolega nic o tym nie pisze, mamy te same silniki mi ładnie ciągnie przynajmniej do 160km/h

kolega zapewne nawet nie wie że auto ma w trybie awaryjnym, panowie przecież 140km/h dla tego silniczka to pestka, jak koledzy radzą podpiąć pod vaga będzie wiadomo co się dzieje z autem

Opublikowano

Ja obstawiam turbinę. Identyczny silnik mam w skodzie octavii. 3 miesiące temu był ten sam problem, podjechałem do ASO podpięli pod komputer i okazało się, że turbina niedomaga. Przeczyszczenie i mała regeneracja pomogła.

Opublikowano

kolega zapewne nawet nie wie że auto ma w trybie awaryjnym, panowie przecież 140km/h dla tego silniczka to pestka, jak koledzy radzą podpiąć pod vaga będzie wiadomo co się dzieje z autem

jesli auto wpadło w tryb awaryjny to w całym zakresie obrotów nie ma mocy, rozpędza się wtedy ja cc700 a prędkość maksymalna ledwo dochodzi do 140km/h.

jeśli kolega odczuwa brak mocy dopiero po przekroczeniu 140km/h czyli powyżej 3tyś obrotów to może być wina przpływki

Opublikowano

A ja obstawiam dziurę w dolocie nawet wiem, który wężyk na 90 %, tylko nie kupuj go w ASO... :gwizdanie: potem zrobię Ci fotkę, bo teraz już ciemno i sobie go sprawdzisz...

Byc może kolega nie ma dostępu do Vaga... że logów nie zrobił...

Opublikowano

Witam u mnie w normalnej eksploatacji :a4fan: jezdzi super, problem sie owidocznil jak pojechalem na wakacje 4 osoby zaladowany i w gorach zaczal mi lapac blad i wchodzic w tryb awaryjny turbina jest po regeneracju, mechanik mi powiedzial ze na 90% katalizator jest zapchany

Opublikowano

Witam u mnie w normalnej eksploatacji :a4fan: jezdzi super, problem sie owidocznil jak pojechalem na wakacje 4 osoby zaladowany i w gorach zaczal mi lapac blad i wchodzic w tryb awaryjny turbina jest po regeneracju, mechanik mi powiedzial ze na 90% katalizator jest zapchany

zawsze pozostaje 10% proponował bym podjechać na spot do trójmiasta... pogadać z chłopakami, na pewno zrobią logi...

Jeśli to faktycznie kat to można go wybebeszyć, albo wspawać strumienicę :)