Bart50 Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Witam!Mam problem ze skrzypiącym pedałem sprzęgła, tzn. w momencie wciśnięcia pedału w podłogę, mechanizm wydaje dziwny skrzypiący dzwięk, jakby jakaś sprężyna lub guma.. nie wiem. To samo się dzieje gdy go zwolnię. Rozebrałem tapicerkę pod nogami kierowcy ale nie mogę tego zlokalizować.Może macie jakieś pomysły?proszę o pomoc
Pio Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 przyłączam się, mam to samo tyle, ze pedal wydaje skrzypiący dźwięk gdy go odpuszczam. Również się tam dostałem, popsikałem WD-40 gdzie tylko mogłem i nie dało to rezultatu.
Gość kiler Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Witam ja również to mam ale tylko przy wciskaniu. Zbytnio się tym nie przejąłem ale jest to trochę drażniące. Mam nadzieję, że to nie sygnał o jakiejś nadchodzącej usterce.
siemek Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Skad ja to znam.. u mnie w obie strony skrzypi, czasami skrzypi ciszej po jakims okresie glosniej, by później ucichnąć prawie całkiem i tak w kółko! Wd-40 tez probowalem, ale efektu zadnego nie bylo. Chyba pozostaje sie przyzwyczaic . Gorszy problem mam z bagażnikiem. Pewnego dnia przestał sie otwierać i narazie nie wiem jak to naprawić. Pozdrawiam
mot_kra Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 U mnie też skrzypiało sprzęgło. Popsikałem wazeliną techniczną po siłowniku. Trzeba tylko odsunąć gumową osłonę siłownika i psiknąć do cylindra (do środka). Pomogło a mechanior rozłożył ręce, mówił coś o rozebraniu tego ustrojstwa itd. już do niego nie pojadę. Nie poddawajcie.
Rekomendowane odpowiedzi