Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skrzypiąca roleta bagażnika w Avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy u was też tak jest, ale u mnie skrzypi mi ta rozsuwana roleta. :sad: Skrzypi w miejscu, w którym zaczepiamy ja po rozsunieciu.
Czy ktoś ma taki problem lub mial podobny i sobie z tym jakos uporał :?:
Nawinołem tasmy izolacyjnej na te dwa konce zaczepiajace ale to nic nie pomogło.

Opublikowano

dziwne....

u mnie jest cichutko a i w ex-B4 Avant nie mialem z tym problemów.....

moze juz sprezyna sciagajaca rolete jest słaba i dlatego skrzypi .....

a moze skrzypia spręzynki w tych dzióbkach co wystaja z rolety ???

Opublikowano
  • Autor

Nie raczej to skrzypi wlasnie przy mocowaniu bo ja zlape za koniec i poruszam gora dol to wlansie tak poskrzypuje. Moze masz racje, ze sprezyna slabo to naciaga i dlatego. Nie jest to az tak glosne ale jednak przeszkadza.

Opublikowano

Ja tesz cos takiego mialem i posmarowalem mozowania wd-40 i przestalo ...powaga

Opublikowano
  • Autor
wd-40

To ja myslalem ale nad takim preparatem silikonowym. Trzeba bedzie sprawdzic. Chociaz jakby wczoraj na trasie 400 km nie c :mrgreen: halasowalo az tak.

Opublikowano

Hehe borykam się z tym samym. Początkowo tego nie miałem lub nie dawało się wyznaki ale przy okazji pusowania autka w środku jakimś środkiem do kokpitu przetarłem te misca i od tego czasu cholernie skrzypiało. Owinęłem to izolacją elektr. ale czasami jescze potrafi coś skrzypnąć. docelowo chcę z węża ogrodowego zrobć takie nakładki, one są dwu warstwowe - rozdziele je i jedną z nich nasunę.

Opublikowano
Hehe borykam się z tym samym. Początkowo tego nie miałem lub nie dawało się wyznaki ale przy okazji pusowania autka w środku jakimś środkiem do kokpitu przetarłem te misca i od tego czasu cholernie skrzypiało. Owinęłem to izolacją elektr. ale czasami jescze potrafi coś skrzypnąć. docelowo chcę z węża ogrodowego zrobć takie nakładki, one są dwu warstwowe - rozdziele je i jedną z nich nasunę.

Ktos mi ostatnio podpowiadał ze kawałek filcu samoprzylepnego powinno pomóc ... dadam ze u mnie tez cichutko skrzypiało podczas drogi powrotnej ... :twisted: Na szczescie klekot wszystko zagłusza ... :mrgreen:

Opublikowano

Jak myslicie że w nowej A4 to nie skrzypi to sie mylicie hehe ja nie dawalem zadnych filcow ani izolaciji poprostu wyj....m tą rolete :P

Opublikowano
Jak myslicie że w nowej A4 to nie skrzypi to sie mylicie hehe ja nie dawalem zadnych filcow ani izolaciji poprostu wyj....m tą rolete :P

boje sie pomyslec co zrobisz jak Ci zaczna drzwi skrzypiec ..... :twisted:

Opublikowano

No jakos nie potrafilem zlokalizowac tego wq dzwięku

Opublikowano

boje sie pomyslec co zrobisz jak Ci zaczna drzwi skrzypiec ..... :twisted:

Albo koło zapasowe , tudzież klocki hamulcowe ... :mrgreen:

Opublikowano

Nie no ale skrzypienie w bryce doprowadza mnie do szału ,ostatnio psikałem WD-40 na zegary bo coś tam kwiczało i pomogło :) A roleta w B7 zupełnie inaczej jest zamontowana trzyma sie tylko na 2/3 oparcia z tyłu a na 1/3 wisi pewnie dlatego lata i skrzypi , głupi pomysł.

Opublikowano

U mnie podobnie

Nałożyłem na te końcówki gumkę. Owinolem parę razy. Pomogło w 100% do czasu kiedy sie ta gumka nie przetarła .

Powoli przyzwyczajam sie do tego skrzypienia. I nie zwracam na nie uwagi :)

Opublikowano

Można też owinąć trochę taśmą izolacyjna, może coś pomoże.

Opublikowano

Przerabiałem. Przetarła sie momentalnie. Choć może troche za cienko owinołem (2-3 warstwy)

Opublikowano

powiem tak ze jakos nie zauwazylem u siebie skrzypienia mimo iz zwrocilem uwage na to po przeczytaniu tegp postu

nie mam na tych koncówkach zadnych nakladek ani nic podobnego i mimo to jest cicho :cool:

ale poza tym czy wy nie posiadacie/słuchacie audio w aucie :mrgreen:

bo mysle ze nawet jak cicho sie nastawi to zadne skrzypienie nie bedzie słyszalne :grin:

Opublikowano

Panowie !!!! a nie wystarczy troszkę posmarować czymś tłustym. Po zlokalizowaniu skrzypka w moim aucie, wziąłem na palec troszkę oliwki i posmarowałem wystające zaczepy od rolety. Od tamtego czasu - nie wyszedł więcej na koncert ! (skrzypek) :grin:

Opublikowano

Nie wiem ktory elemt wam piszczy bo ja mam sedana, ale jak u mnie cos piszczalo to psikalem silikonem w sprayu. Na opakowaniu jest napisane ze nie brudzi, nie przyciaga kurzu itd. Stosuje sie go np do smarowania maszyn do szycia. W mojej A4 odgielem te plastiki ktore skrzypialy, wypsiukalem, nadmiar starlem i 3 miesiace mam juz spokój.

Silikon ten mozna tez wykozystac w zime do spryskania uszczelek w dzwiach zeby nie przymarzaly, jest bezpieczny dla plastiku i gumy.

Opublikowano

Załatwiłem kilka cm wężyka ogrodowego - rozwarstwiłem go i naciągnełem na mocowania rolety. Efekt - w czasie jezdy - również po dziurach zero skrzypienia. Jednak rozwiązanie te ma wadę - jak chcę odgiąć klapke od rolety do tyłu bez jej zsuwania to tak głośno skrzypi że obawiam się czy któregoś ranka sąsiadów nie obudzę. Jednak ta gumka z wężyka jest zbyt tępa, nast. eksperyment będzie z jakimś filcem a może kawałeczek irchy wkleić.

Mam jeszcze jednego skrzypka - ten gra kiedy mu się spodoba ale na szczęście nie za często. Otóż przy manewrach na parkingu czasem skrzypi spod kierownicy. Jak dorwę grajka to skrzypki mu rozwale. ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wysłany: 2006-06-15, 10:56

----- ja tak zrobiłem iproblem z głowy polecam przyciemnaiane szybki i nic nie widać co i kogo się wozi :mrgreen: :wink: .