rewolwer1980 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Czy wymiana wtrysków na AFN bez chipa da jakiś efekt,ogólnie motorek jest dość mułowaty od dołu tj. w granicach do 2200 obr.,po wymianie na lepsze wtryski będzie ciągnął lepiej od dołu?
Patrox Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Czy wymiana wtrysków na AFN bez chipa da jakiś efekt,ogólnie motorek jest dość mułowaty od dołu tj. w granicach do 2200 obr.,po wymianie na lepsze wtryski będzie ciągnął lepiej od dołu? Wtryski dadzą ale najlepiej do wtrysków jest zrobić korekte.
rewolwer1980 Opublikowano 4 Października 2009 Autor Opublikowano 4 Października 2009 A na czym ta korekta polega?
seba1-2 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 zmiana softu w sterowniku ecu, czyli zmiana programu sterującego pracą silnika
rewolwer1980 Opublikowano 5 Października 2009 Autor Opublikowano 5 Października 2009 Czyli inaczej mówiąc chip ?
Krzy0 Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 Ja u siebie po wymianie wtryskow nie zauwarzyłem roznicy(juz po programie),ale za to po wybiciu katalizatora rewelacja.
SoMeS Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 jak wciśniesz wtryski a nie zrobisz korekty to będą Ci zalewać i będziesz zostawiał za sobą czarną chmurę
markus85 Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 Wystarczy że dawkę sobie zwiększysz i już inaczej jeździ, a sama zmiana wtrysków bez programu raczej nie odczujesz nic, za to wtryski AFN+program = banan. Właśnie wczoraj wrzuciłem chip-a do swojej i niechce się z auta wysiadać. Jak chcesz mieć dół mocny to zwiększ dawkę.
Rekomendowane odpowiedzi