153624 Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Panowie pytanko czy wlanie 4l oleju zamiast 3,8 w 1Z nie uszkodzi silnika. Takich mamy mechaników, że nie są w stanie nawet dobrze nalać oleju do silnika. Pozdrawiam
mlodyy Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 wyjmij bagnet i sprawdz czy duzo jest nad stan,jesli troche to klekot przepali oliwe , i zmien mechanikow jesli nie potrafia wymienic nawet oleju
soolek Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Sprawdź na bagnecie ile wychodzi poza max. Ja u siebie kiedyś ściągałem - też wlali 4L. A jak wiadomo 3,8 to już jest max. Strzykaweczka + wężyk z apteki w miejsce bagnetu i ściągasz.
rookie Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Twój persching z chęcią tę ilość przepali Nic mu nie będzie. Jedna trasa na 400-500 km i bedzie stan max. Miałem tak samo.
Maxym83 Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 A ja do swojego AHU wlewam zawsze równo 4l i na bagnecie mam jakies 3/4. jak wlalem 3,8 to bylo prawie na minimum.
endriuu Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 jesli masz do 5 mm ponad max. daruj sobie. jesli masz wiecej - odciagnij.
SoMeS Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 a ja bym to zostawił niech się przepali
Rekomendowane odpowiedzi