Jano8504 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Czy znajdzie się ktoś kto przerabiał temat, wibracje na jałowym przenoszą się na budę i kierownicę. Czy może być to poduszka z czujnikiem lewa?? Proszę o porady osoby co rozwiązały problem po zmianie poduszki- poduszek. Czy jest sens zadobyc używki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeczek1403 Opublikowano 12 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 Zacznij od sprawdzenia błędu w komputerze. Jeżeli nie ma, to odłącz wtyczkę od poduchy i sprawdź ponownie, jeżeli się pojawi to poducha jest ok. Widoczne zaolejenie na poduszce zapewne pochodzi od oleju wydostającego się z łączenia rur od intercelularna, które się znajdują właśnie w tej okolicy . Co do tego trzęsienia to podejrzewałbym dwumasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exilius Opublikowano 19 Października Udostępnij Opublikowano 19 Października Sprawdzał ktoś czy pasuje do a4 b7 poduszka z a6 c6 o numerach 4f0199382d ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano8504 Opublikowano Poniedziałek o 19:58 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:58 Witam, panowie borykam się z wibracjami które są na budzie i kierownicy i ogólnie jest źle. Sprawdzałem dziś poduszkę z elektrozaworem - po odłączenie wtyczki błędu brak a z przewodami jest wszystko ok. Czy to oznacza że kwalifikuje się do wymiany?? Dwumas ok. Czy posiada ktoś wiedzę ile kosztują poduszki oryginały, bądź jakieś linki do aukcji, z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomnik Opublikowano Poniedziałek o 21:03 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 21:03 Godzinę temu, Jano8504 napisał(a): jakieś linki do aukcji, z góry dziękuję Np. https://motostacja.com/p/OE-VAG-8E0199379BF Nr-y OE 8E0199379AB(wycofano), nowy nr 8E0199379BF Nie sądzę aby poduszka silnika była sprawcą problemu. Według mnie wymiana zbędna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano8504 Opublikowano Wtorek o 04:25 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 04:25 7 godzin temu, Tomnik napisał(a): Np. https://motostacja.com/p/OE-VAG-8E0199379BF Nr-y OE 8E0199379AB(wycofano), nowy nr 8E0199379BF Nie sądzę aby poduszka silnika była sprawcą problemu. Według mnie wymiana zbędna. Co sugerujesz?? Przerabiałem temat i możesz coś doradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomnik Opublikowano Wtorek o 09:52 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 09:52 (edytowane) 5 godzin temu, Jano8504 napisał(a): Przerabiałem temat Temat drgań i ich przyczyny jest bardzo obszerny. "Przerabiając" go pochyliłeś się nad nimi ? Bo enigmatyczne "przerabiałem temat" nic innym, czytającym nie mówi. Gremialna większość tych , którzy je wymieniają bez wyraźnych oznak - brak wycieku, brak rozwarstwień, uszkodzeń gumy nadal mają problem. Nie napisałeś, czy drgania występują tylko na jałowym, czy podczas jazdy też (?) Sprawdzenie układu wtrysku paliwa, stanu wałka rozrządu, itd., itp., zawieszenia wydechu, tzw. plecionki (jeśli tam występuje). Podałem Ci info, o które pytałeś (nr-y OE, link do oryginału) i pozwoliłem sobie na opinię, bo jak widzisz cena części jest wysoka i wymiana, jeśli była by omyłką, jest kosztowna. PS. Teraz zauważyłem, że kol. Tomasz, też ma wątpliwości, co do wymiany tej poduszki. Edytowane Wtorek o 09:57 przez Tomnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano8504 Opublikowano Wtorek o 18:56 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:56 8 godzin temu, Tomnik napisał(a): Temat drgań i ich przyczyny jest bardzo obszerny. "Przerabiając" go pochyliłeś się nad nimi ? Bo enigmatyczne "przerabiałem temat" nic innym, czytającym nie mówi. Gremialna większość tych , którzy je wymieniają bez wyraźnych oznak - brak wycieku, brak rozwarstwień, uszkodzeń gumy nadal mają problem. Nie napisałeś, czy drgania występują tylko na jałowym, czy podczas jazdy też (?) Sprawdzenie układu wtrysku paliwa, stanu wałka rozrządu, itd., itp., zawieszenia wydechu, tzw. plecionki (jeśli tam występuje). Podałem Ci info, o które pytałeś (nr-y OE, link do oryginału) i pozwoliłem sobie na opinię, bo jak widzisz cena części jest wysoka i wymiana, jeśli była by omyłką, jest kosztowna. PS. Teraz zauważyłem, że kol. Tomasz, też ma wątpliwości, co do wymiany tej poduszki. Ok opiszę więcej co się dzieje, może zbyt skromnie to ująłem. Na biegu jałowym wibracje są i takie jakby buczenie i podczas jazdy tak do 1800 obrotów , powyżej jest już lepiej nawet powiem że ok. Co chodzi o wałek rozrządu jest w tym roku założony nowy plus szklanki i panewki, gdyż się skończył. Plecionka jest , jest oryginał ale w tym tygodniu idzie do wymiany. Pompki sprawdzałem vagiem na tyle co się da i wskazania są ok. Jeszcze mnie nurtują te poduszki ale dużo osób wymieniało i na darmo a pomysłów mi już brak. A komfortowo się tak nie jeździ bo jest to męczące i denerwujące. Może po tym co napisałem na coś cię nakieruje i doradzisz co jeszcze mogę zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi