Opublikowano 11 Października 200916 l witam kupiłem audi A4 b7 ze zwykłymi lampami a na allegro można kupić oryginalne lampy z ksenonami i stąd moje pytanie czy ciężki jest temat przełożenia i jak się do tego zabrać, szukałem na forum podobnych postów ale jakoś nie mogłem znaleźć?
Opublikowano 11 Października 200916 l Autor żeby w miarę było ori więc spryski raczej też co w grę wchodzi zmiana zderzaka
Opublikowano 11 Października 200916 l spryski można zrobić... samopoziomowanie to już większy problem... na tyle większy że chyba nikt tego nie robił
Opublikowano 11 Października 200916 l Autor no właśnie tego się najbardziej bałem poziomowanie gdzieś mi sie odbiło o uszy że są montowane gdzieś w okolicach wahaczy. Myślałem że jest jakiś tutorial
Opublikowano 11 Października 200916 l podstawa to lampy z soczewką. masz soczewkę - mozesz ksenon montować
Opublikowano 11 Października 200916 l podstawa to lampy z soczewką. masz soczewkę - mozesz ksenon montować Kolega zdaje się pisał o ORI lampach ksenonowych
Opublikowano 11 Października 200916 l Autor podstawa to lampy z soczewką. masz soczewkę - mozesz ksenon montować no właśnie mam zamiar kupić ori soczewki na allegro
Opublikowano 11 Października 200916 l spryski można zrobić... samopoziomowanie to już większy problem... na tyle większy że chyba nikt tego nie robił samopoziomowanie jest do wykonania, rozmawiałem z osobą pracującą w salonie, która dokonała w swoim autku takiego zabiegu
Opublikowano 11 Października 200916 l spryski można zrobić... samopoziomowanie to już większy problem... na tyle większy że chyba nikt tego nie robił samopoziomowanie jest do wykonania, rozmawiałem z osobą pracującą w salonie, która dokonała w swoim autku takiego zabiegu To niech się loguje na FORUM i daje opis.
Opublikowano 11 Października 200916 l spryski można zrobić... samopoziomowanie to już większy problem... na tyle większy że chyba nikt tego nie robił samopoziomowanie jest do wykonania, rozmawiałem z osobą pracującą w salonie, która dokonała w swoim autku takiego zabiegu Nie wiem, jak w przypadku B7, ale podejrzewam podobieństwo do B6.Ceny ori klamotów to ponad 600 EUR, a zestaw samopoziomu w Kufatecu 330 EUR
Opublikowano 11 Października 200916 l Autor a może wiesz jak tego dokonała chyba że chciała by się podzielić wiedzą bo często bywam w twoich rejonach, a nic nie trzeba przerabiać vagiem w kompie
Opublikowano 11 Października 200916 l nie wiem,czy za wiele pomoze-ale jesli jestes kumaty-pokombinujesz-wędka jest-złowić musisz juz sam... http://www.a4-klub.pl/smf/b6_bfb_01539_headlights_not_adjusted_3500_problem_rozwiazany-t76268.0.html http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_rezanko_bixenonu-t15594.0.html http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahu_swiatla_drogowe_po_przekladce_lamp_z_h4_na_soczewke_lub_xenon-t29283.0.html http://www.a4-klub.pl/smf/montaz_xenonow_w_b6-t6067.0.html B7 troche sie różni-ale jesli ktos ma pojecie-pewnie sobie poradzi
Opublikowano 12 Października 200916 l a może wiesz jak tego dokonała chyba że chciała by się podzielić wiedzą bo często bywam w twoich rejonach, a nic nie trzeba przerabiać vagiem w kompie wiem tylko tyle, że wszystko tak jak w oryginale, co do VAGa to na pewno 3a będzie zakodować
Opublikowano 12 Października 200916 l podstawa to lampy z soczewką. masz soczewkę - mozesz ksenon montować Niestety w b7 zwykłe lampy nie są na soczewce, co oznacza że przy przeróbce na ksenony trzeba wymieniać lampy. W b6 było dużo łatwiej ponieważ można było od biedy dać Hidy... Co do poziomowania to wiem że kolega Mk4 badal temat i mamy zamiar w niedalekiej przyszłości coś w tym kierunku podziałać..
Opublikowano 13 Października 200916 l Autor koledzy, pomijamy tematy spryskiwaczy i samopoziomowania , jak odpalić oryginalne ksenony zakupione razem z reflektorami : 1. aby w ogóle świeciły - co i jak ustawić vagiem 2. czy trzeba dodatkowe przejściówki , adaptery - jeśli tak to do czego ? 3. czy do soczewek z xenonami można przełożyć silniki z oryginalnych reflektorów bez xenonów - tak by działa regulacja elektryczna ,co w wariancie na oryginalnych silnikach z xenonów jest niemożliwe bo w xenonach jest silnik krokowy . Generalnie wersja minimum oryginalne ksenony : maja świecić i dać się regulować góra dół . Jeżeli ktoś to robił lub wie jak to zrobić byłbym wdzięczny za podpowiedź p.s czy montaż hidów z allegro w orginalne reflektory wymaga przestawiania kompa vagiem
Opublikowano 13 Października 200916 l tez interesuje mnie ten temat. pomijam regulacje wysokosci. tylko czy beda swiecic ? i czy nie bedzie wyswietlac bledu spalonych żarówek? trzeba przeprogramowac cos?
Opublikowano 18 Listopada 201114 l i jak panowie,dorezał ktoś z was ksenony do swojej B7 ??? wie ktoś może jak się do tego zabrać mając kompletne lampy ori ksenon???