Gość Mr. Axe Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 Witam . Problemacja polega na tym, że gdy odpalę silnik(2.5 TDI) rano, gdy jest zimny (np. tak jak dzisiaj - około 2 stopni na dworze) i chcę odrazu włączyć bieg i ruszyć auto gaśnie i nie można go odpalić, kręcę tak długo aż aku padnie i nic ,,,,ale jeśli zaraz po odpaleniu poczekam około 2-3 minut aż silniczek troszkę pochodzi jest ok; Dodam jeszcze że silnik nie bierze oleju, chodzi bardzo dobrze, równo, pali na dotyk zarówno jak jest ciepły i zimny tylko wkurza mnie ten problem. Szukałem na forum ale nic podobnego nie znalazłem TO NORMALNE??
OLO_GDA Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 kilka pytan:) -w ktorym momencie auto gasnie? przy wrzucaniu biegu czy przy puszczaniu sprzegla? czy po --prostu nie ma sily ruszyc? - skrzynia manual rozumiem? -masz mozliwosc podpiecia VAGa kiedy silnik nie chce odpalic? najpewniej blad ktory sie wtedy pojawia uieruchamia silnik. chyba inaczej do tego nie dojdziesz.
Gość Mr. Axe Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 w momencie gdy........chcę ruszyć.....jutro jadę na Vaginęwięc może coś się wyjaśni ale co to według Ciebie? [br]Dopisany: 15 Październik 2009, 21:07_________________________________________________Dzisś rano o dziwo wszystko było ok Może wczoraj od tego holowania jej przeszło
mechanicalbrother Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 Ja stawiam na awarie pompy wtryskowej - te pompy lubią się sypać i możliwe że coś odbija sterownikowi i jak komp dostaje dane niezrozumiale to wariuje i nie ma siły ruszyć. Poźniej rejestruje sie błąd i nie mozesz zapalic
Rekomendowane odpowiedzi