lukaszr Opublikowano 10 Maja 2007 Opublikowano 10 Maja 2007 Witam W końcu przymierzam się do zakupu mojej upragnionej A4. Teraz mam taką prośbą do kolegów z w-wy: czy jest ktoś kto rozumie i wie co dokładnie sprawdzić przez VAGa na komputerku w samochodzie, który ewentualnie miałby być kupiony ?? Kupiłem już sobie interfejs i teraz przymierzam się do tego, żeby ktoś mnie troszkę doszkolił i podpowiedział troszeczkę na co zwrócić uwagę oraz co musi spełniać i jakie podstawowe wymagania. Czy znajdzie się ktoś uprzejmy i użyczy pomocy. Z miłą chęcią się spotkam. Byłbym bardzo, bardzo zobowiązany. Pozdrowionka Łukasz P.S. Jak ktoś chce to mogę użyczyć interfejsu i testera grubości lakieru (mam elektroniczny).
adamq Opublikowano 10 Maja 2007 Opublikowano 10 Maja 2007 W VAGu masz taką funkcję, która skanuje całe auto (wybierasz tylko Audi A4 B6 z listy) i sprawdzasz kody błędów. Jeżeli jest czysto, to niby jest ok. Nie zapomnij o Airbagach, bo może być np. crash test i to oznacza ni mniej, ni więcej POWAŻNEGO DZWONA! Życzę dobrych ogłoszeń
lukaszr Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Opublikowano 10 Maja 2007 Czesc W VAGu masz taką funkcję, która skanuje całe auto (wybierasz tylko Audi A4 B6 z listy) i sprawdzasz kody błędów. Jeżeli jest czysto, to niby jest ok. Nie zapomnij o Airbagach, bo może być np. crash test i to oznacza ni mniej, ni więcej POWAŻNEGO DZWONA! Życzę dobrych ogłoszeń To wiem, ale wiesz, myślałem o tym, żeby ktoś wiedział wiecej na temat analizy danych z komputera auta - żeby ktoś podpowiedział parę parametrów najwazniejszych które musi trzymać auto zeby mieć "pewną pewność" że jest ok. Co do dwona to masz rację, ale dodatkowo na wszelki wypadek mam ten miernik grubości lakieru więc jak już sprawdziłem na kilku autach sprawdza się wyśmienicie. Pozdrowionka Łukasz [ Dodano: 11-05-2007, 08:02 ] Znajdzie się ktoś z pomocną dłonią ????? Pozdrawiam Łukasz
adamq Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 Zapewne chodzi ci o logi. Poszukaj, jest o tym dużo w dziale Diagnostyka VAG.
lukaszr Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Opublikowano 11 Maja 2007 Czesc Zapewne chodzi ci o logi. Poszukaj, jest o tym dużo w dziale Diagnostyka VAG. Zapewne też, ale nie o to. Chodzi mi dokładnie o taką sytuację: idę do kogoś z laptopem i vagem, podłączamy się pod komputer w aucie i ktoś pokazuje mi na co zwrócić uwagę - wiedza praktyczna, a nie wyczytana na forum daje dużo dużo więcej. Chyba, że za dużo wymagam . Pozdrowionka Łukasz
SebMis Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 nie wiem czy jest ktoś kto zna na pamięć parametry wszystkich modeli aut, jeśli wiesz dokładnie jakie auto chcesz obejrzeć to idziesz do koleżanki elsy i ona Cię z chęcią poinformuje jakie parametry powinny być w jakich miejscach i jakie mieć wartości, cała filozofia, nie ma uniwersalnych danych do każdego modelu silnika (może poza kilkoma wartościami, jak temp. płyny chłodzącego... )
Rekomendowane odpowiedzi