chris051171 Opublikowano 10 Maja 2007 Opublikowano 10 Maja 2007 Mialem maly klopot z "lekko poruszajaca" sie dzwignia zmniany biegow- na trzecim biegu pod wplywem dodawania lud ujmowania gazu oraz ostatnio kompletna zalamka -czwarty bieg nie chce wchodzic... ale sugerujac sie dobrymi radami z forum postanowilem wymienic poduszki pod silnikiem i skrzynia w nadzieji ze to zniweluje problem,ale niestety to nic nie dalo ...jak bylo tak jest -trojka sie buja a czworke musze mocno reka trzymac zeby wogole jechac na tym biegu. Za poduszki zdoili mnie w serwisie jak za zboze i nie moge oprzec sie wrazeniu ze wyrzucilem pieniadze w bloto. Najgorsze jednak to ze za 3 tyg.mam jechac do Polski-2000 km a moja niunia niedomaga. co jeszcze moge sprawdzic ,tylko nie piszcie ze mam kupic nowa skrzynie...... Prosze o pomoc.... [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 12-05-2007, 10:53 ] zdjęcie usunięte, co ma do tematu ?
dark79 Opublikowano 10 Maja 2007 Opublikowano 10 Maja 2007 sprawdz lewarek zmiany biegow, ale to nie wrozy za dobrze, moze byc cos ze skrzynia
chris051171 Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Opublikowano 10 Maja 2007 Mechanik mowi ze to moze synchronizator ,moze sprezyna poszla ...to moze tamto ..trzeba skrzynie rozebrac ale on sie tego nie podejmie....zalamka
Reeno Opublikowano 10 Maja 2007 Opublikowano 10 Maja 2007 No niestety zły znak...mechanik ma rację bez zajrzenia do skrzyni niewiele sie dowiesz :frown:
marcin j Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 Może być coś z trybem od 4, lub synchronizator. [ Dodano: 11-05-2007, 12:08 ] chris051171, sam tego nie zrobisz więc szukaj mechanika, który się podejmie.
grippen Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 marcin j, obstawiam synchronizato na 98 % i zobacz lewarek biegów może się gdzieś przestawił
Reeno Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 Ja tez obstawiałbym synchronizator ale najpierw sprawdz mechanizm lewarka, jeśli to nie przyniesie efektu niestety trzebaby zajrzeć do wnętrza skrzyni
chris051171 Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Opublikowano 11 Maja 2007 Dzieki!Wszyscy mowia zeby kupic nowa skrzynie bo naprawa bedzie drozsza od zakupu synchronizatora +robocizna ,to chyba znacznie przewyzszy koszty zakupu uzywanej?Bawic sie w naprawe czy nowa skrzynia??????//.......................... pozdrawiam [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 12-05-2007, 10:53 ] zdjęcie usunięte, co ma do tematu ?
wiki Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 ja bym naprawiał, gościu ty masz trzyletnie auto i wymieniałeś poduszki :exclaim: , to co my mamy powiedzieć w naszych dziesięcioletnich kondonach - jak u mnie wszystko gra, w każdym bądź razie, najpierw trzeba zrobić autopsję twojej skrzyni przed zakupem innej, bo tą co kupisz używaną też nie masz pewności czy za 1000 km się nie "rozsypie", a takto naprawisz swoją i wiesz co masz - oczywiście jesli to będzie sie kalkulowało zajebistą masz furkę tylko jakas pechowa
Reeno Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 Ja tam tez bym najpierw rozebrał i zobaczył co się popsuło i ile naprawa. Kupić zawsze zdążysz
chris051171 Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Opublikowano 15 Maja 2007 Dowiedzialem sie o ewentualne koszty- sciagniecie skrzyni 300 zl,naprawa 500zl + czesci -przy okazji dobrze byloby wrzucic nowe sprzeglo i olej. Ciekawe w jakiej kwocie sie zmieszcze,bo znalazlem "nowa" na allegro za 1000zl (przelatane 43000tys)takze mam dylemat. Czy ktos sie orientuje ile kosztuje nowa tarcza sprzegla(i jaka bylaby najlepsza ),i jaki olej do skrzyni zalac??? Prosze o pomoc Pozdrawiam Chris
Rekomendowane odpowiedzi