Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Nowe funkcje komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wprawdzie na stronie jest urządzenie do A3 ale może ktoś widział to do A4.

Może wystarczy vag'a podpiąć i przeprogramować :-D

http://store.l-c-t.com/store/product/a3_vcm_ultra.html

No dobra do a4 tez jest :-)

Ciekawe czy można to wykonać w warunkach domowych ?[br]Dopisany: 18 Październik 2009, 23:42_________________________________________________

Tak prezentuje się w samochodzie:

Tak wygląda zawartość pudełka :

a tak się podłącza :

Opublikowano
:blink: wyglada fajniusio. przydałby się taki gadżecior... może jakiś grupowy zakup? dla A4 249$ jeszcze nie dostępny :kwasny:
Opublikowano
  • Autor

Ciekawe co to za złącze do którego wpina się to urządzenie. Może jakaś przedłużka do złącza komputera a może to idzie bezpośrednio do FIS'a ?

W tym miejscu na wyświetlaczu mam radio, czyli urządzenie musi odłączyć sygnał z radia - pobrać dane z komputera i wyświetlić w tym samym miejscu.

Jak się mylę to proszę o poprawienie.

Opublikowano

Ciekawe co to za złącze do którego wpina się to urządzenie. Może jakaś przedłużka do złącza komputera a może to idzie bezpośrednio do FIS'a ?

W tym miejscu na wyświetlaczu mam radio, czyli urządzenie musi odłączyć sygnał z radia - pobrać dane z komputera i wyświetlić w tym samym miejscu.

To jest podpinane do modułu CAN. Wszystkie potrzebne dane płyną własnie z niego dalej. Gadget super, warty kupna.

Opublikowano

Tak, urządzenie pewnie podaje sygnał zamiast radia, które jest podłączone z fisem 3 przewodami nie wiem czy z CAN jest tak samo ale podając na fis odpowiedni sygnał wyświetlimy chyba wszystko co nam się podoba znając jaki jest protokół komunikacji i napisać wsad dla procka który będzie tym sterował, tak mi się przynajmniej wydaje :naughty:

Opublikowano

Wysłałem zapytanie do producenta. Zobaczymy co odpisze w kwestii przesylki do PL

Opublikowano

Zajebizm wart tych $250.

Opublikowano

no to coś czuję, że będziemy chyba robić listę chętnych ;)

Opublikowano

no to coś czuję, że będziemy chyba robić listę chętnych ;)

ja bym sie pisał

Opublikowano

Wysłałem zapytanie do producenta. Zobaczymy co odpisze w kwestii przesylki do PL

:good: mimo tej ceny... :kox:

Czekamy na odpowiedź... :gwizdanie:

Opublikowano

Pewnie do B5 z 99r. nie podejdzie :mysli:

Opublikowano

Hmm :mysli: fajne :naughty:

Opublikowano

Tylko co to ma wspolnego z tjuningiem optycznym i stylizacja, to ja nie wiem.. :decayed:

Opublikowano

Tylko co to ma wspolnego z tjuningiem optycznym i stylizacja, to ja nie wiem.. :decayed:

no tia żadnego chromu :wink4:

Opublikowano

Na razie nic nie odpisali. Telefonu nie podają, wiec nie ma jak sie kontaktować.

Opublikowano

jak kable puścisz na zewnątrz to będzie optyczny :gwizdanie:

Opublikowano

ten box wyciąga informacje z ECU silnika (bloki pomiarowe "8") i w postaci RDSu wyświetla je na fisie zamiast ramki informacyjnej z oryginalnego radia.

Opublikowano

To teraz niech ktoś zdradzi protokół komunikacji radia z fisem, a reszta już pójdzie z górki i na pewno wyrezamy to taniej:)

Opublikowano

wystarczy skopiować elektronikę z radia i napisać prosty program na jakiegoś AVRa.

do 99r sygnał z radia szedł jako zwykły RDS (clock,data enable)

Powyżej tego roku już po CAN.

Opublikowano

ja mam 97,więc rds, czyli nie jest źle;D Najbardziej boli mnie to, że sam nie potrafię napisać wsadu- popytam kolegi, może potrafi. Kolejna sprawa - ten gadżet bierze sobie dane z ecu poprzez obdII, tak?