Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Fabryczna pompa wody?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy jaka była wkładana fabryczna pompa wody do AFN B5? KOLBENSCHMIDT?

I od razu drugie pytanie, jakich producentów można polecić? Wymieniam rozrząd i od razu chciałbym wymienić pompę wody.

Dzięki,

kls

Opublikowano

RUVILLE polecam :good: koszt to 135zł

Opublikowano

super jest też pompa HEPU

Opublikowano
  • Autor

Zamówiłem Pierburga - dają takie na pierwszy montaż. Spec od części mówi, że RUVILLE przepakowuje części do swoich kartonów. W 90% są to pompy Pierburga ;-)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Zamówiłem Pierburga - dają takie na pierwszy montaż

napewno :?: gdzies wyczytalem ze na pierwszy montaz idzie HEPU :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Na pewno. Mam jeszcze starą pompę i wszystko się zgadza ;-)

Opublikowano

załóż HEPU to sprawdzona niemiecka firma

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

własnie mineło 3 miesiace jak zalożylem HEPU zrobim 7000km i dzisiaj wyciagnalem bo łozyska sie posypały ;/ jestem wkurzony na maksa

Opublikowano

Ruville,Hepu mają wirnik z plastiku.O ile się nie mylę SKF jako jedyna posiada wirnik metalowy co przekłada się na jej dłuższą żywotność

Opublikowano

Miałem u siebie SKF pompę wody z metalowym wirnikiem i zmieniłem na Hepu jakieś 3000km temu.Czasami rano jak odpalę auto to słyszę jakieś poskrzypywanie w okolicach pompy wody,bo kładłem się pod auto.Kolego [nowal]myślę że czeka mnie to samo co Ciebie,ale ja zakładam z powrotem tą samą co ją wyjąłem bo jest w super stanie.

Opublikowano

ja zakladalem Ruville pare tysiecy temu i co sie okazalo, ze ciekla

wymienilem ja nastepnego dnia i wszystko do dzisiaj jest cacy

aha i nie przypominam sobie, zeby ta pompa Ruvilla miala wybita jakas nazwe Pierburga :mysli:

Opublikowano

PAnowie po przeczytaniu waszych postów nie wiem co teraz zrobić. :slina: Czeka mnie wymiana rozrządu (przjechane 75 tys) i tez chce wrzucić nową pompę wody. W takim razie jaką kupić żeby spać spokojnie? :gwizdanie:

Opublikowano

Miałem u siebie SKF pompę wody z metalowym wirnikiem i zmieniłem na Hepu jakieś 3000km temu.Czasami rano jak odpalę auto to słyszę jakieś poskrzypywanie w okolicach pompy wody,bo kładłem się pod auto.Kolego [nowal]myślę że czeka mnie to samo co Ciebie,ale ja zakładam z powrotem tą samą co ją wyjąłem bo jest w super stanie.

Kolego mialem to samo na początku rano chwile popiskiwało i po chlili spokój, ale teraz juz prawie caly czas piszczało, myslalem ze to pasek i dzisiaj rozebralem przód zeby rpzy okazki porobic pare pierdół lapie za pompe a tam luzy ze masakra i strasznie wyły łozyska jak sie ruszyło ręką. Jutro jade do intercars'u wymienic to gowno na SKF, bo podobno lepsze z tego co czytam

PAnowie po przeczytaniu waszych postów nie wiem co teraz zrobić. :slina: Czeka mnie wymiana rozrządu (przjechane 75 tys) i tez chce wrzucić nową pompę wody. W takim razie jaką kupić żeby spać spokojnie? :gwizdanie:

Wyczytałem ze SKF i Pierburg sa najlepsze. Chociaz jak wymienialem w maju to pisali mi ze HEPU robi najlepsze ;D. W kazdym razie nie polecam HEPU bo zrobilem 8000km i piszczy jak głupia+ luzy

Opublikowano

SKF z pewnego źródła

Opublikowano

NO a ja wyczytałem że SKF się strasznie sypie :decayed: Dlatego teraz zgłupiałem :kox:

Opublikowano

wazne sa czesci z pewnego zrodla. pozatym przeciez sa 2 lata gwarancji

Opublikowano

kupowałem HEPU w intercarsie ;/ jutro muszę ją oddac a w sobote kupiłem RUVILLE bo nie moge bez auta byc 2 tyg ;/ mam nadzieje ze zwrócą kase za HEPU

Opublikowano

Kup SKFa ja juz ponad rok smigam 14tysi zrobilem i jest git

Opublikowano

mialem tak izamiar ale akurat nie było w IC i bylem zmuszony wziasc RUV ale mysle ze wielkiego błędu nie popełnilem... Wszystko się okaże

Opublikowano

Ruville jest bdb, SKF idzie na pierwszy montaż :ON: