Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] 2.0 20v ALT Czy z tym silnikiem da się coś zrobić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam możliwość kupienia na wiosnę bardzo okazyjnie A4 B7 2.0 FSI. Auto z polskiego salonu, śmiesznie mały przebieg itd. Obecnie jeżdżę B5 1.8T trochę porobioną :naughty:.

Zastanawia mnie czy z tym silnikiem 2.0 FSI można w ogóle coś zrobić ? Nie bardzo uśmiecha mi się przesiadania z ok.200 konnego quattro to 130konnej ośki. Najchętniej kupiłbym to B7 i zostawiłbym B5 do modzenia na maxa ale nie wiem czy będę miał taką możliwość z powodów finansowych. Proszę o radę i jakieś sugestie co można coś wyciągnąć z tej 2 litrowej benzyny i czy w ogóle jakieś mody wchodzą w grę ? :mysli:

Opublikowano

Z wolnossącego silnika nie wycisniesz niewiele, chyba ze stac zeby włozyc z 10tys to po przeróbce układu dolotowego, wydechowego napisaniu nowego programu to moze sie uda dołozyc z 20KM, mało opłacalne. Kup lepiej jakies turbo to jest wiecej mozliwosci podkrecenia

Opublikowano

chociażby 2.0TFSI :naughty: 200 kuca w serii :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Gdyby to było takie proste to nie wrzucałbym tego wątku :tongue4:

A może by go uturbić :przebiegly::mysli:

Opublikowano

wszystko co nie zostało stworzone do modów, nie jest opłacalne

Opublikowano

Sprzedasz swoje obecne A4 i bedziesz mial na uturbienie hehe

Opublikowano
  • Autor

Nie no, odpuszczam to auto zdecydowanie. :rolleyes:

Opublikowano

A jeśli można wiedzieć, jaka cena za to B7?

Opublikowano
  • Autor

Na razie nie na sprzedaż a poza tym cena była dla mnie z rodzinnym upustem :tongue4:

Opublikowano

tez dałbym sobie spokój, w życiu bym nie zamienił mojego B5 1.8tq na B6/B7/B8 bez q

Opublikowano

2.0 FSI ma chyba 150KM a nie 130KM :cool1:

Opublikowano
  • Autor

FSI ma 170 a zwykły 2.0 20v ma 130KM. To może ten którym jestem zainteresowany to jest 170konny. :mysli:

Musze to sprawdzić :decayed:

Opublikowano

no FSI na pewno jest mocniejszy ale on od 2003 chyba był czy jakoś tak :gwizdanie: I ma chyba 150KM ale reki obciąć nie dam :cool1:

Opublikowano

2.0 FSI ma 150 km, tylko czy on w ogóle był w A4 montowany? :gwizdanie:Na pewno był w WV i skodach. W a4 2.0 były 130 konne i uturbione 200 km.

Opublikowano

2.0 FSI ma 150 km, tylko czy on w ogóle był w A4 montowany? :gwizdanie:Na pewno był w WV i skodach. W a4 2.0 były 130 konne i uturbione 200 km.

byl na pewno widzialem pare na allegro :cool1:

Opublikowano

2.0 FSI 150KM nic się nie da z tym silnikiem zrobić bez olbrzymiego wkładu finansowego to nie H22 czy K20 z hondy

Opublikowano

Jak chcesz modzić to tylko turbo. Jak chcesz pyrkać jak stary zgred to gnojowóz TDI.

Jak chcesz, żeby cie określali jako "niewiadomo co" to właśnie kupisz sobie takie 2.0 FSI 150 zdechłych kunióf :decayed:

Opublikowano
  • Autor

:decayed: :decayed:

zobaczymy co przyniesie czas. Może uda się kupić coś innego i oprócz tego zostawić 1.8Tq zmodzić je bardziej :evil:

Opublikowano

Jak chcesz modzić to tylko turbo. Jak chcesz pyrkać jak stary zgred to gnojowóz TDI.

Jak chcesz, żeby cie określali jako "niewiadomo co" to właśnie kupisz sobie takie 2.0 FSI 150 zdechłych kunióf :decayed:

Ja tam fanem diesli nie jestem ale takim 3.0TDI jeszcze po wirusie to chetnie bym popyrkał :kox: Tylko zeby to jeszcze z 7k obrotów kręciło :evil:

Opublikowano

Ja tam fanem diesli nie jestem ale takim 3.0TDI jeszcze po wirusie to chetnie bym popyrkał :kox: Tylko zeby to jeszcze z 7k obrotów kręciło :evil:

widzę, że masz 21 lat

jeszcze z 15 i kupuj :wink4::naughty: :naughty: