focus1988 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) Czy zapalająca się na chwilę czerwona lampka od oleju może być efektem zapchanej odmy? Zapala się, gdy olej ma już normalną temperaturę pracy i przeważnie w momencie ruszania z postoju. Klimatronik nie pokazuje szczególnych wahań obrotów silnika. Na jałowym trzyma równo (wartość z klimatrnika: 7800/8200 naprzemiennie). Gdy silnik już pochodzi czuć większe szarpanie przy ruszaniu z postoju. W korku itd. Wiązałem to z zużyciem sprzęgła, ale może nie? Edytowane 25 Maja 2016 przez focus1988
A4CCH Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 A co z uszczelką Panowie ? Przychodzi niby jedna na łączenie z kolektorem, dostępna tylko przez serwis, koszt około 41zł + 20zł kurier ... Zamierzam wyczyścić w mojej Audi przepustnicę i chyba jestem zmuszony ją zamówić ... Wy jak sobie z tym poradziliście, też ASO ? Czy przy okazji wyjętej przepustnicy warto zrobić coś jeszcze ?
Halibut Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 A co z uszczelką Panowie ? Przychodzi niby jedna na łączenie z kolektorem, dostępna tylko przez serwis, koszt około 41zł + 20zł kurier ... Zamierzam wyczyścić w mojej Audi przepustnicę i chyba jestem zmuszony ją zamówić ... Wy jak sobie z tym poradziliście, też ASO ? Czy przy okazji wyjętej przepustnicy warto zrobić coś jeszcze ? Ponawiam pytanie poprzednika, jak to jest z uszczelką w tym modelu, ciężko jest ją kupić i nie wiem, czy takiego samego efektu nie da jakiś silikonowy (czy inny) uszczelniacz. Prosiłbym także o podanie linka do strony ASO skąd można ewentualnie takową kupić. Pozdrawiam
Jaro0989 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Dołączam się do tematu, czy ktoś orientuje się czy jest możliwość dokupienia samej gumy którą jest w tym kolanko które zakłada się na przepustnice. Chodzi o ten duży oring na wcisk Ta część znajduje się w tym kolanku od strony przepustnice Rys. Nr 10 http://pl.realoem.me/Audi/RDW/A4/1996/156/R/1/133/133020 Edytowane 31 Marca 2018 przez Jaro0989
Pieterb Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Temat stary ale nie chcę zakładać kolejnego. A co zrobić jak przy adaptacji wyskakuje error? Słychać jak zaczyna startować i po chwili błąd. Czy to oznacza uszkodzenie samej przepustnicy? i pozostaje szukać drugiej.
k232 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 W dniu 19.04.2020 o 11:13, Pieterb napisał: Temat stary ale nie chcę zakładać kolejnego. A co zrobić jak przy adaptacji wyskakuje error? Słychać jak zaczyna startować i po chwili błąd. Czy to oznacza uszkodzenie samej przepustnicy? i pozostaje szukać drugiej. Tak, zepsuta przepustnica.
Pieterb Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 5 godzin temu, k232 napisał: Tak, zepsuta przepustnica. dzięki tematu na razie jeszcze nie zaczynany i tak, brat szuka sprawnej używki. Nawet jej nie wyjmowałem do czyszczenia bo właśnie obawiałem się że to i tak nic nie da. Po ogarnięciu kilku rzeczy auto na razie śmiga, jeno czasem zostaje na obrotach ale da się wyżyć.
k232 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 2 godziny temu, Pieterb napisał: dzięki tematu na razie jeszcze nie zaczynany i tak, brat szuka sprawnej używki. Nawet jej nie wyjmowałem do czyszczenia bo właśnie obawiałem się że to i tak nic nie da. Po ogarnięciu kilku rzeczy auto na razie śmiga, jeno czasem zostaje na obrotach ale da się wyżyć. Jak coś mam dobrą używkę do sprzedania, z 1.8 adr
tajmus Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego witam. jakie numery ma odma? mam zamiar zakupic na allegro. dzieki
Rekomendowane odpowiedzi