rafal_legnica Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Witam u mnie pojawiło sie dziwne tarcie, jak pisalem niedawno zamierzałem sie do zakupu i udało mis ei wszystko super sfinalizowac. Na poczatku nie było jakichkolwiek problemów. Dodam ze olej był wymieniony ok miesiąc temu a napinacz , pasek itp 50 tys km wczesciej. Niepokoją mnie jednak dziwne dziwięki które pojawiły sie kilka dni temu. Jest to dzwiek wydobywający sie z prawej strony pod maską tak jak by z turbiny.... pojawia sie on w momęcie kiedy dodam gazu i jak puszcze pedał silnik zaczyna oczywiście gubic obroty i wowczas pojawia sie dziwek podobny do zuzytego łożyska. Nie jest to nic związane z kołem ponieważ dzieje sie tak również na postoju, nie jest to również sprzęgło ponieważ dzieje sie tak na biegu jałowym jak i ze sprzęgłem. Mam wrażenie że jak samochód jest zimny to słychać to mniej a gdy sie rozgrzeje szum ejst bardziej intensywny. Autko jezdzi bez problemów turbinka normanie przyspiesza z delikatnym gwizdem , nie kopci nie ma żadnych wycieków. Występuje tylko en metaliczny szum . Czy ktoś miał pdobny problem? Czy jechcac na diagostyke komputerową czy do mechanika diesla? bede wdzięczny za każdą podpowiedz i sugestie.
studziany Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t17053.0.html;highlight=dźwięk - w tym wątku przewija się motyw tego dziwnego dźwięku po prawej stronie. Poza tym jak wpiszesz w wyszukiwarce na naszej stronie wyrażenie "dźwięk" to znajdziesz kilka wątków na ten temat. Na przyszłość dla Ciebie taka uwaga - używanie szukajki naprawdę nie boli. pozdr
siwy2731 Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 najszybciej bedzie to sprzegielko alternatora,
Rekomendowane odpowiedzi