bin85 Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 Witam Mam pytanko czy wszystkie zegary z pełnym FIS wyświetlają informację o otwartym bagażniku ?. Mój problem polega na tym że w starych zegarach miałem kontrolkę która o tym informowała przełożyłem zegary z FISem i po otwarciu klapy nic się nie wyświetla ewentualnie proszę o podanie numerów katalogowych tych liczników które tą funkcję posiadają (zegarek analogowy wtyczki 2X32pin + 20pin) Z góry dzięki za odpowiedzi
kornel Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 Ja u siebie mam zegary z pełnym fisem, ale informacje o otwartych drzwiach ani klapie mi się nigdy na nim nie wyświetlały...
bin85 Opublikowano 26 Października 2009 Autor Opublikowano 26 Października 2009 Hmm troszkę to dziwne że zegary z fis nie mają tej funkcji a czy jest w ogóle ktoś z zegarkiem analogowym kto ma tą funkcję i podałby numer katalogowy, myślę że wgranie wsadu z takiego licznika załatwiło by sprawę.
kornel Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 A czy ta funkcja nie była dopiero w modelach po pierwszym lifcie? Ja mam a4 przed liftem, chociaż zegary i kierę mam już nowe... Może to jakaś "przejściówka"?
Yelo Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_modyfikacje_i_i_ii_lifting-t3899.0.html; Tak naprawdę to lift wewnętrzny był w '98, a nie w '97 razem z I zewnętrznym, więc wszystko się zgadza.
bin85 Opublikowano 26 Października 2009 Autor Opublikowano 26 Października 2009 Kurcze chyba nic z tego nie będzie rozebrałem licznik okazuje się że pin na który jest podawana masa w momencie otwarcia klapy nie jest do niczego podłączony, no chyba że powinien jeszcze pokazywać otwarte drzwi kierowcy do taki sygnał jest podawany na licznik, tylko jak to uaktywnić.
oktawiusz5 Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 Witam mam zegary z analogowym zegarkiem i wyświetla mi sie temperatura zewnętrzna aktualne spalanie średnie spalanie czas jazdy średnia prędkość info o płynie spryskiwaczy info o oleju info o hamulcach i jeszcze taka funkcja programowania prędkości mam małą navi ale z niemieckimi mapami i po niemiecku więc to wyłączyłem czy powinno jeszcze coś być a moze mozna coś jeszcze włączyć w tym fisie otwieranie drzwi czy coś podobnego?
krzysiek.wi Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 Ja mam pełny FIS w A4 z 99roku po II lifcie i tylko sygnalizyje klapę , tęż szukam numeru licznika w którym pokazuje drzwi.
oktawiusz5 Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 a u mnie nawet klapy nie pokazuje;(
Rekomendowane odpowiedzi