Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AMB] A4 1.8T quattro, Tiptronic, S-line, RNS-e

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedstawiam wam mój nowy nabytek kupiony 4 dni temu. Audi A4 1.8T quattro wersja USA. 170KM

Wyposażenie to:

- jasne skóry

- el. pompowane fotele

- quattro

- Zawieszenie 1BE sports suspension/shock absorption

- 17" Felgi (Ori C1X) z nowymi oponami Dunlop SP Sport Maxx 235/45

- ori xenon z funkcją samopoziomowania + spryskiwacze

- Tiptronic 5-biegowy

- nagłośnienie BOSE

- Duże radio Concert 2-din ze zmieniarka na 6CD

- 6 poduszek

- halogeny

- trójramienna skórzana kierownica z możliwością zmiany biegów

- pełny FIS

- aluminiowe listwy dekoracyjne "rybia łuska"

- 4x elektryczne szyby + blokada tylnych

- el. i podgrzewane lusterka

- dwustrefowa klima + podgrzewanie siedzeń (przód i tył)

- fotochromatyczne lusterko wewnętrzne + kompas

- fotochromatyczne lusterka boczne

- homelink

- podłokietnik (przód i tył)

- kontrola trakcji ESP

- tempomat

- pakiet oświetlenie (drzwi - wysiadanie i ostrzeganie, oświetlenie przestrzeni nóg pasażerów z tyłu, podświetlana popielniczka w tunelu)

- immobiliser

- el. szyberdach 3FE

- pakiet zimowy

- Lakier Denim Blue Pearl Effect LZ5W

Zaraz po zakupie:

56839fd4ec13b981med.jpg

ffef813b151e8589med.jpg

a20d49fb1d0adb74med.jpg

af1491cec9e70e79med.jpg

945fd9dbec5afe77med.jpg

db80600475a95764med.jpg

Poszukiwania zajęły mi jakies 6 miesięcy, aż w końcu znalazłem takiego jak chciałem (nawet co do koloru). Sprawdzony w Carfaxie - "Clean Title" użytkowany i serwisowany w salonie Audi - Porsche na Alasce do 2007 roku, pózniej w Niemczech i serwisowany do końca. Oryginalny przebieg 78tys mil potwierdzony fakturami, raportem Carfax i ASO.

Co do modów to narazie przewiduję:

1. Zewnętrzny pakiet S-line

2. Zima 17" Czarny mat (po nowym roku)

3. Pomalowanie grila na czarno (jak juz będzie mod nr 1)

4. Wydech Magnaflow 16601 - 2.5"/2.25"

Mod nr 1 + 3 (29.12.2010)

A tu po dzisiejszej wizycie u lakiernika. Samochód cały czas unieruchomiony przez niekompatybilność belek amerykańskich (przód+tył) z europejskimi zderzakami. :kwasny:

Wszystko już pomalowane i gotowe do założenia. Czekam tylko na belki. Listwy S-line i progi już są. Przynajmniej z tym nie było pod górkę.

d0170925ab674ff0med.jpg

d7cb5b94f421ac4cmed.jpg

Po nowym roku pakiet moc. Zdjęcia części wrzucę jak znajdę chwilę.

Dziś wreszcie odebrałem samochód. Kilka fotek na szybko.

f44a3ca0ba353802med.jpg

830c179524a8bf84med.jpg

7e1dc39f2dc1874cmed.jpg

37f9e4aac593550dmed.jpg

4641cb137e49eef1med.jpg

1136e8eab7606858med.jpg

9a64ac7528100d3bmed.jpg

74772a9739e98fe5med.jpg

21fee754678cadddmed.jpg

d2dc62bab914297emed.jpg

acf4fefb97ee34c8med.jpg

d6ad75ad5f2a3ea5med.jpg

Mam nadzieję, że wam się podoba bo mi bardzo! :decayed::kox:

Opublikowano

dokładki i progi w kolor i będzie lux

szkoda że nie manual

Opublikowano

Kolor super, wyposażenie, silnik i napęd :kox:

powodzenia w modzeniu i użytkowaniu

Opublikowano

szkoda że nie manual

Wiedziałem, że ktoś to napisze :tongue4: ja akurat szukałem tipa, bo lubię wygodę :naughty:

dokładki i progi w kolor i będzie lux

Jeśli już to S-line, dokładek raczej nie będe malował.

Opublikowano

no widze ze coraz wiecej klubowiczow z takim kolorkiem :>

gratuluje zakupu

Opublikowano

swietnie sie prezentuje :good: ale dokladki pomaluj w kolor :good: co do felg to powiedz jakie drogi sa w Irlandii? u mnie sa za***iste wiec bede wkladal 19 :naughty: tylko bedzie problem jak zajade do Polski :wallbash: super kolor swietnie on wyglada w wakacje to taki wakacyjny kolor :gwizdanie: powodzenia :good:

Opublikowano

swietnie sie prezentuje :good: ale dokladki pomaluj w kolor :good: co do felg to powiedz jakie drogi sa w Irlandii? u mnie sa za***iste wiec bede wkladal 19 :naughty: tylko bedzie problem jak zajade do Polski :wallbash: super kolor swietnie on wyglada w wakacje to taki wakacyjny kolor :gwizdanie: powodzenia :good:

Mojej żony kuzyn ma zakład lakierniczy i odradził mi malowanie plastikowych dokładek, więc raczej nie będę tego robił. Co do felg to będę kupował nowe 18", a te co mam chcę dać do piaskowania, pomalować na kolor grafitowy i zostawić na zimę. Cały czas się tylko zastanawiam jaki wzór wziąć, pod uwagę biorę RS4, nowy RS6 i S5.

Z drogami w Irlandii jest różnie, te co są nowe to ok, ale stare (jest ich więcej) też są dziurawe i miejscami strasznie wąskie - takie jak np. jeden pas tyle, że w obie strony :wink4:. Po Irlandii narazie jeżdżę swoją A3 1.8T z kierą po prawej, a swoją A4 przyjeżdżam tu dopiero w styczniu, także samochód stoi w garażu i niedługo - czyli po nowym roku będzie przechodził duży przegląd. Będzie nowy rozrząd wymiana olejów w dyfrze i skrzyni itp...

Jak będę w PL to chcę dać samochód do diamentowej ochrony lakieru w warszawie http://www.ochronalakieru.pl/ i wtedy porobię lepsze foty :cool1:

Opublikowano

Mojej żony kuzyn ma zakład lakierniczy i odradził mi malowanie plastikowych dokładek, więc raczej nie będę tego robił.

A co ten mitoman twierdzi? Ze lakier odpada? :D

Opublikowano

Mojej żony kuzyn ma zakład lakierniczy i odradził mi malowanie plastikowych dokładek, więc raczej nie będę tego robił.

mi w wulkanizacji zawsze tez mowili ze w audi a4 nie mozna miec kol 19 cali =]

Opublikowano

Nie on jeden, ale ogólnie chodzi o to, że plastik "pracuje" i może pękać. Druga rzecz to będzie trochę inny odcień niż na reszcie samochodu, chociaż ja wiem, że on po prostu jest teraz bardzo zawalony robotą i po prostu mu się nie chce :gwizdanie: Za malowanie wszystkich dokładek 500 zł by mnie wyszło.

Opublikowano

Plastyk pracuje... dobre :gwizdanie:

Nic nie peka, to jakis totalny bullshit... Co do innego odcienia - to kwestia odpowiedniego dobrania lakieru. Dobierasz, robisz natrysk probny i tak w kolko, az dojdzie do ideału. Wszystko jest do zrobienia.

Opublikowano

Nie on jeden, ale ogólnie chodzi o to, że plastik "pracuje" i może pękać. Druga rzecz to będzie trochę inny odcień niż na reszcie samochodu, chociaż ja wiem, że on po prostu jest teraz bardzo zawalony robotą i po prostu mu się nie chce :gwizdanie: Za malowanie wszystkich dokładek 500 zł by mnie wyszło.

To Cię ładnie naściemniał kuzynio :polew: Skoro pęka, to dlaczego malują te dokładki w autach po 2002 r.? Mi tak samo lakiernik tłumaczył, że dużo roboty z malowaniem dokładek i później jeszcze pieprzenia z zakładaniem - nie chce się chłopu i tyle :naughty:

Opublikowano

Wszystko to kwestia podkladu na plastyk... jak ktos go nie polozy, to lakier odpadnie, proste - ale ktory lakiernik nie wie o tym?

Opublikowano

Mi tak samo lakiernik tłumaczył, że dużo roboty z malowaniem dokładek i później jeszcze pieprzenia z zakładaniem - nie chce się chłopu i tyle :naughty:

No też tak wywnioskowałem podczas rozmowy z nim, dużo roboty a mała kasa i mu się nie chce :>

Opublikowano

Korzystając z wolnego dnia, pięknej pogody i wysokiej temperatury postanowiłem porobić parę nowych fotek mojej A4.

Oto one:

1b16fc8a3f882a8dmed.jpg

Samochód dostał nowe oponki letnie, bo tutaj jak widać już zimy koniec. Dunlop Sp Sport Maxx 235/45R17.

Został też zrobiony duży przegląd, kompletny rozrząd itp. więc ładnie się śmiga.

Opublikowano

Nie zmieniam zdania o aucie...cały czas mi się podoba :>

Pogodę też masz fajną :cool1:

Opublikowano

lampy przednie do zmiany

Opublikowano

lampy przednie do zmiany

Niby dlaczego?

Opublikowano

fajną masz pogodę na wyspach tak ?? a tablice polskie :shocked: to gdzie to w końcu....[br]Dopisany: 05 Luty 2010, 20:23_________________________________________________

no widze ze coraz wiecej klubowiczow z takim kolorkiem :>

gratuluje zakupu

nop też mam taki ;)