Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AMB] A4 1.8T quattro, Tiptronic, S-line, RNS-e

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Tak jak w profilu czyli Irlandia (raczej nie polska, bo tam kupa śniegu :>). Trzy lata jeździłem tutaj na irlandzkich blachach A3 1.8T, ale z racji, że niedługo zjeżdżam do PL przyjechałem A4 na polskich blachach, żeby zabrać trochę rzeczy samemu - tych cenniejszych. A propos A3 jest na sprzedaż, jeśli ktoś mieszka w Irlandii to oferuję dobry samochód z nowiutkim sprzęgłem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a jak wygląda sprawa kierownicy od TT z łopatkami? :kox:

Opublikowano
  • Autor

a jak wygląda sprawa kierownicy od TT z łopatkami? :kox:

Jeśli chodzi o ten mod, to jest jeden problem, mianowicie moja A4 ma jasną tapicerkę w środku, a bardzo ciężko trafić kierę TT w takim kolorze wnętrza. Druga rzecz to zakładałbym ją jak przyjadę do PL i zrobię za jednym zamachem RNS-e. :naughty: Priorytetem dla mnie jednak jest zewnętrzny S-line.

Opublikowano

a jaka jest szansa na to że te "łopatki" faktycznie będą działać z tiptronic-iem? :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

a jaka jest szansa na to że te "łopatki" faktycznie będą działać z tiptronic-iem? :gwizdanie:

Moja kierownica ma również manetki do zmiany biegów manualnie tyle, że z przodu więc nie powinno być z tym problemu. Jak nie znajdę kiery w kolorze to i tak nie ma problemu, bo moja jest w bardzo dobrym stanie.

Narazie zewnętrzny S-line i chyba będę zmieniał tylną klapę na europejską.

Opublikowano

Moja kierownica ma również manetki do zmiany biegów manualnie tyle, że z przodu więc nie powinno być z tym problemu. Jak nie znajdę kiery w kolorze to i tak nie ma problemu, bo moja jest w bardzo dobrym stanie.

Narazie zewnętrzny S-line i chyba będę zmieniał tylną klapę na europejską.

ee tam taka klapa jest dla mnie ładniejsza :)

a co do kiery to szukam już od dawna ale jasnej nie da się chyba znaleźć, a denerwuje mnie obecna ponieważ ostatnio mam problemy ze wspomaganiem i przez 3 miesiące doprowadziłem ją do takiego stanu wytarcia jakby auto miało z 500 tys przebiegu, a była idealna :wallbash: jakbyś znalazł to chętnie przygarnę twoją obecną :)

a furka ogólnie :good: planujesz jakieś mody silnika ??

Opublikowano

zmien hamulce na mocniejsze min 320/30mm :good:

bo w amerykanach jest "padaczka" pod tym względem :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

Ale pod względem hamowania nie mam powodów do narzekań. Hamulce, które mam na razie mi wystarczają. Co do kiery udy to jak będę zmieniał, to będę o tobie pamiętał.

Jeśli chodzi o mody silnika to myślę nad programem lub K04+program, ale nie wiem jeszcze jak to się ma do skrzyni. Jeden gość w północnej irl miał do sprzedania kompletny silnik RS4 2.7BiT 380KM ze skrzynią wiązką i kompem za £3,5tys, ale poczytałem trochę o swapach i nie wiem czy ktoś by to ogarnął żeby to miało "ręce i nogi".

Plany jakie narazie mam to

- zderzaki S-line

- czarne progi drzwiowe

- bi-xenon

- tylna klapa europejska + spojler

- cały czarny grill z chromowym znaczkiem CCCO

- ściema szyb

- zmiana końcówek wydechu

-grafitowe lub czarne 18" felgi wzór nowe RS6.

Opublikowano

zmien hamulce na mocniejsze min 320/30mm :good:

bo w amerykanach jest "padaczka" pod tym względem :thumbdown:

a jaka jest różnica w amerykanach w porównaniu do europy ?? bo z tego co wiem to w europie jest tak samo jak u mnie 288mm tarcze ?? jedynie z tylnymi tarczami jest problem są jakieś inne jarzma, kupiłem nowe tarcze na tył 245mm i nie pasują, tylko nie wiem dokładnie czemu bo mechanik próbował je wymienić i stwierdził że nie da rady, ale dokładnie mi nie wytłumaczył o co chodzi ale będę musiał się do niego przejechać i dopytać o co tam chodziło bo obecne tarcze już się nie nadają.

pozdro[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 23:35_________________________________________________

Co do kiery udy to jak będę zmieniał, to będę o tobie pamiętał.

dzięki, chyba że do tego czasu sam znajdę od b7 multifunkcję :) ale nie szukam zbyt intensywnie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

sluszny kolor paniei tapicerka tez fajnie pasuje ;)

Opublikowano
  • Autor

I już niedługo więcej mocy.....dużo więcej :gwizdanie: :kox:

Opublikowano

Mógł byś coś zdradzić, czyżby 2.7 :evil:

Opublikowano
  • Autor

Mógł byś coś zdradzić, czyżby 2.7 :evil:

Nie, idę w 1.8T. Nowa większa suszara już leży w domu. Teraz zbieram resztę gratów. :wink4:

Opublikowano

No to powodzenia życzę, ja już wszystko kompletne mam, jeszcze tylko strojenie i już normalnie nie mogę się doczekac :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No to powodzenia życzę, ja już wszystko kompletne mam, jeszcze tylko strojenie i już normalnie nie mogę się doczekac :decayed:

A jakie turbo wkładasz??

Opublikowano

k04 a ty

Opublikowano
  • Autor

Garrett GTRS Eliminator + kolektor ATP :decayed:

Opublikowano

no to troche grubiej :kox: :kox: :kox::good: :good: :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ladna furka.spoko kolorek-dlatego tez kupilem w tym kolorze bo mi sie podobal,ale koniecznie musisz zalorzyc jej 19"-ten rozmiar idealnie pasuje do a4.pozdr.

Opublikowano
  • Autor

Najpierw moc, później wygląd chociaż zderzaki S-line już mam :naughty: Co do felg to będą 18" RS5 grafitowe.