Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Parktronic - dziwne piski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie wiem czy to przez te mrozy, ale coś stało się z moim parktroniciem (mam tylko w tylnym zderzaku). Gdy wrzucam wsteczny, a nie ma za mną żadnej przeszkody to cały czas piszczy albo pika, tak na zmianę, chaotycznie. Jak dojeżdżam do przeszkody, to zaczyna pikać i nie jest tak jak powinno być tylko pika i daje sygnał ciągły i znowu pika, czasami przestanie i nagle się znowu włączy. Nie wiem co się stało?

Czytałem na forum żeby posłuchać działania każdego z czujników i niby każdy tak cichutko pika to chyba oznacza że są sprawne?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

jak wrzucisz wsteczny bieg i staniesz za autem czujniki słychać mniej więcej jako bardzo wysokiej częstotliwości cykanie świerszcza. Objawy, które podałeś wskazują że któryś czujnik jest niesprawny.

Opublikowano

No wlaśnie o tym cykaniu pisałem. Sprawdzałem i niby wszystkie cykają :/

Opublikowano

Musi być jakiś błąd w systemie, bez podłączenia VAG-a się nie obejdzie.

Opublikowano

Ciekawe co się stało, ogólnie ostatnio mało co jeździłem autem i nie wiem od czego mogło się to zepsuć. Jakiś miesiąc temu wszystko było w porządku. Tak jak mówisz, pewnie trzeba będzie podłączyć VAG-a.

Opublikowano

A może poprostu masz bardzo brudny samochód :gwizdanie: ja tez tak miałem jak czujniki były mocno zabrudzone albo zaszronione.

Opublikowano

Pawlo przecierałem je szmatką i to samo się dzieje, to chyba nie od brudu.[br]Dopisany: 02 Listopad 2009, 12:45_________________________________________________Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Opublikowano

A może poprostu masz bardzo brudny samochód :gwizdanie: ja tez tak miałem jak czujniki były mocno zabrudzone albo zaszronione.

ja to samo miałem .... przetarłem szmatką i pomogło na chwilę ... dopiero jak dobrze umyłem to wszystko wróciło do normy :)