nervus-ek Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam od jakiegos czasu zaczal mi ubywac plyn chlodzacy i nie moglem znalesc przyczyny az do dzisiaj wycieka z jakiegos hmmm trudno mi to nazwac znajduje sie to pod czujnikiem temperatury z tylu na glowicy zamocowane to jest tak jak czujnik nz zatrzask wsuwany taki jak w czyjniku tylko skierowane to jest do dolu w strone skrzyni i nie widac jak wycieka bo to jest znikoma ilosc plynu dopiero jak wzialem palcem to zobaczylem ze cieknie i mam teraz pytanie czy to jakis odpowietrznik czy mozna to jakos uszczelnic czy tam trzeba cos zmienic ?
MATIUS Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 to chyba jest jakis trójnik ale pewnosci nie mam niech wypowiedzą się inni doświadczeni
Mario Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam od jakiegos czasu zaczal mi ubywac plyn chlodzacy i nie moglem znalesc przyczyny az do dzisiaj wycieka z jakiegos hmmm trudno mi to nazwac znajduje sie to pod czujnikiem temperatury z tylu na glowicy zamocowane to jest tak jak czujnik nz zatrzask wsuwany taki jak w czyjniku tylko skierowane to jest do dolu w strone skrzyni i nie widac jak wycieka bo to jest znikoma ilosc plynu dopiero jak wzialem palcem to zobaczylem ze cieknie i mam teraz pytanie czy to jakis odpowietrznik czy mozna to jakos uszczelnic czy tam trzeba cos zmienic ? To jest kołnierz z pierścieniem uszczelniającym, wymieniałem to w sobotę w swoim wozidle. Nie wiem jak w 1.6, ale w 1.8T nikomu nie życzę wymiany tego elementu. 3h roboty, ręce podrapane, kolana wygięta jak u bociana... Twój element jeżeli nie jest to wina oringa pod czujnikiem, to 050 121 132 A
nervus-ek Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Opublikowano 4 Listopada 2009 Dzieki .czyli to oring a gdzie go kupiles w serwisie czy mozna go dostac w jakims sklepie lepiej wyposazinym/ ?
Mario Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Dzieki .czyli to oring a gdzie go kupiles w serwisie czy mozna go dostac w jakims sklepie lepiej wyposazinym/ ? U mnie kołnierz i oring. Kupowałem w ASO
Mario Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 a ile to kosztowalo? 40 zeta z 20% zniżką w skodzie
pablo_9 Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Pewnie chodzi o plastikowy króciec z tyłu głowicy...wymieniałem to w tamtym roku (mechanik wymieniał) za ten króciec zapłaciłem 8 zł
Rekomendowane odpowiedzi