Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] jaką nawigację GPS kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Larka 35.5 z AM na karcie SD. Navi malutka, ale można się przyzwyczaić do wyświetlacza. Obudowa strasznie CHINA, ale jaka cena taka jakość. Zakłóceń na CB nie zauważyłem.

Czyli masz jedna z pierwszych wersji. Następne miały ładowarki które emitowały zakłócenia na CB.

Dziwne, mam larka 35.7 i nie ma żadnych zakłóceń.

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze mam pytanie o Garmin Nuvi 255. Warto? Czy może ktoś napisać coś więcej o tej nawigacji?

Dzięki :)

Opublikowano

Mam Larka 35.5 z AM na karcie SD. Navi malutka, ale można się przyzwyczaić do wyświetlacza. Obudowa strasznie CHINA, ale jaka cena taka jakość. Zakłóceń na CB nie zauważyłem.

Czyli masz jedna z pierwszych wersji. Następne miały ładowarki które emitowały zakłócenia na CB.

Dziwne, mam larka 35.7 i nie ma żadnych zakłóceń.

Tak jak pisałem. Wszystko zależy od serii. Oczywiście nie nawigacja, ale ładowarka emituje zakłócenia. Jeżeli korzysta się z rozgałęźnika gniazda zapalniczki to może pojawiać się problem.

Opublikowano

Jeszcze mam pytanie o Garmin Nuvi 255. Warto? Czy może ktoś napisać coś więcej o tej nawigacji?

Odpuść sobie garmina. lipne mapy, menu itd. tom-tom i nic innego!

Opublikowano

Oj ale mieszasz :naughty::decayed:

To jest nawigacja już z innej półki cenowej a jeśli chodzi o Polskę to średnia, w wersji gdzie jest dołączona GP Mapa (konkurencja Automapy na Polskę) to jeszcze można pojeździć bez problemu ale ta nawigacja ma dużo minusów:

- Jedna darmowa aktualizacja a później płatne od 50 do 100 Euro

- Brak możliwości wgrania automapy i innych map pomimo że ma wyjście na karty SD ale nie jest na windowsie tylko na symbianie z którego również korzystają Tomtom'y, jak pisałem kilka postów wcześniej Automapa korzysta z tych samych danych adresowych co Garmin (navteq) mowa oczywiście o mapach europy.

Opublikowano
  • Autor

To już chyba jestem zdecydowany. Na 99% mój wybór padnie na Mio 200. Jeszcze w sobotę wyruszę do sklepu żeby ją sobie dokładnie obejrzeć. A może trafi się jakaś promocja. A jak nie to poszukam na allegro :>

Dziękuję wszystkim, którzy pomogli mi w wyborze.

Pozdrawiam :>

Opublikowano

To już chyba jestem zdecydowany. Na 99% mój wybór padnie na Mio 200. Jeszcze w sobotę wyruszę do sklepu żeby ją sobie dokładnie obejrzeć. A może trafi się jakaś promocja. A jak nie to poszukam na allegro :>

Dziękuję wszystkim, którzy pomogli mi w wyborze.

Pozdrawiam :>

Zadowolenia i szerokości :good:

Opublikowano

Mio 200pl to fajna nawi, ale zwróć uwagę jak stosunkowo niewiele dopłacając możesz mieć ekran 4,7". Ja tak zrobiłem - i nie wyobrażam jak można korzystać z nawi 3,5"... przemyśl to..

W Euro AGD możesz wziąć na raty - jeśli spłacisz w 6 lub mniej rat to nie ma żadnych kosztów.

Może na święta będą jakieś promocje..

Opublikowano
  • Autor

Wydaje mi sie, że 4.7'' jest za duży.

Może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje odnośnie dobrej taniej nawi znanej firmy?

Opublikowano

Dołożyć 100 i kupić Mio m 400.

Opublikowano

Tyle, że wielkość wyświetlacza też jest sprawą jakiś osobistych preferencji. Np. dla mnie w ogóle nawigacja na środku szyby zbyt absorbuje uwagę. Z tego powodu montuję w lewym dolnym rogu. A jeszcze jak bym miał większy wyświetlacz to bym na nim skupiał uwagę.

Opublikowano

Dołożyć 100 i kupić Mio m 400.

Odpada :!: :!: :!:

Bo:

To samo co Mio 300

Zablokowana i brak możliwości rozszerzenia nawigacji o inne mapy.

[br]Dopisany: 20 Listopad 2009, 00:08_________________________________________________

Tyle, że wielkość wyświetlacza też jest sprawą jakiś osobistych preferencji. Np. dla mnie w ogóle nawigacja na środku szyby zbyt absorbuje uwagę. Z tego powodu montuję w lewym dolnym rogu. A jeszcze jak bym miał większy wyświetlacz to bym na nim skupiał uwagę.

Zawsze można dokupić specjalny montaż na tapicerkę (tak mają niektóre modele Garmin)

Opublikowano
  • Autor

Kurcze. Zastanawiam się jeszcze nad NavRoad-em 360. Sprzęcik jest fajny, ładny. Nawet w teście w Komputer Świat zajął 1 miejsce. Ale trochę mnie odstrasza to, że nie może złapać satelit, długo się łączy i przelicza trasę.

Czy to faktycznie tylko kwestia ustawienia nawigacji? [br]Dopisany: 20 Listopad 2009, 09:48_________________________________________________A i jeszcze ma podobno słabą baterie :([br]Dopisany: 20 Listopad 2009, 09:50_________________________________________________I ma jeszcze słabszy procesor niż Mio 200.

Opublikowano

Kurcze. Zastanawiam się jeszcze nad NavRoad-em 360. Sprzęcik jest fajny, ładny. Nawet w teście w Komputer Świat zajął 1 miejsce. Ale trochę mnie odstrasza to, że nie może złapać satelit, długo się łączy i przelicza trasę.

Czy to faktycznie tylko kwestia ustawienia nawigacji? [br]Dopisany: 20 Listopad 2009, 09:48_________________________________________________A i jeszcze ma podobno słabą baterie :([br]Dopisany: 20 Listopad 2009, 09:50_________________________________________________I ma jeszcze słabszy procesor niż Mio 200.

Zmieniasz tylko parametry w ustawieniach automapy: Ustawienia --> GPS --> zmieniasz wartości COM na inne i nawigacja działa :)

Opublikowano
  • Autor

Byłem dzisiaj obejrzeć te nawigacje. Muszę powiedzieć, że Mio 200 najmniej mi sie podoba i ten wyświetlacz mimo, że ma 3.5'' to wygląda taki malutki.

I chyba będę brał pod uwagę

1. NavRoad 360

2. Lark 35.7

Która lepsza?

Co możecie mi powiedzieć o tych sprzętach? Jak wygląda serwis u tych producentów?

Pomóżcie wybrać bo jestem strasznie zakręcony i skołowany.

Opublikowano

Ja już się nie wypowiadam chce zobaczyć co inni napiszą i wyrażą swoje opinie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Piszcie i pomóżcie mi z wyborem. Mam już taki mętlik w głowie, że nie wiem co wybrać.

Opublikowano

Ja już pisałem o larku 35.7. Za tę cenę, śmiało mogę polecić :good:

Opublikowano

To jednak kolega pewnie larka wybierze :naughty:

Opublikowano
  • Autor

I chyba tak będzie :>

Na 99,9 % padnie na Larka 35.7.