zibolek Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Witam wszystkich, problem z moja a4 mam najstepujący. Autko zaczęło mi masakrycznie kopcić na czarno, do tego stopnia że ci jadący za mną chyba sie truja w kabinach - czarna chmura. Auto ma moc super, pod Vaga bylo podpiete i zero bledów (dawka w okolicach czwórki ). Żadnych dziurawych węży nie znalazłem... Macie jakis pomysł ?? PS Od jakichś 2 miesięcy leje tylko vpower, ktos mi powiedzial ze ta lepsza benzyna powoduje ze teraz cały układ się przeczyszcza ( katalizator) i sie poprostu musi swoje wykopcic... Pomocy... juz mi dowód chcieli zabrac
chudineze Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Jak kopci znaczy się mało powietrza. Suszarka chyba słabo daje. I pewnie wzrost spalania wystąpił
zibolek Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Opublikowano 9 Listopada 2009 Wszystko jest seryjne, suszarka chodzi bo sprawdzałemsam sztange i normlanie funkcjonuje a mechanik tez sprawdzal. Jakis czas temu wymienialem czujnik N75. Wtryski tez były sprawdzane i powiedziano mi że jak na 220 000 przebiegu to sa igiełki. Tak się zastanawiam jeszcze nad tymi węzami... moze jest jednak gdzies jakas dziura... jakie węże powinienem sprawdzic ? Może juz jestem przeczulony i wszystko mi sie rzuca w uszy ale jak dodaje gazu to słychac tak jakby odkurzacz... ale moze tak juz było wczesniej i nie zwróciłem uwagi...
zibolek Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Opublikowano 9 Listopada 2009 no wlasnie tez był wymieniony na nowy...
SoMeS Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 ten odkurzacz to możesz sobie zrobić samemu jak zdejmiesz obudowę filtra powietrza dlatego się tym kierowałem
boseron Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 ja tez długo szukałem dziury i była pod opaską przy kolektorze praktycznie niewidoczna
zibolek Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Opublikowano 10 Listopada 2009 Zlokalizowałem dosyc mocne pocenie się w miejscu które widoczne jest na zdjęciach. Kolego Boseron czy to w tym samym miejscu miałeś ?
letallec Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 Mozesz zrobic logi?. Czarny dym to oznaka nieszczelności w dolocie. Szukaj dziury
zibolek Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Opublikowano 10 Listopada 2009 Nie mam na chwile obecną mozliwości zrobienia logów... Powiedzcie mi Panowie które węże sprawdzić czy te które są na zdjeciu ? i taki jeden szeroki czarny którty znjaduje sie bardziej w strone kabiny z dwoma cybandami ?
letallec Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 Sprawdzaj cały dolot. Od turbiny, przy IC i od IC do kolektora. Gdzieś musi być ta dziura
przemik Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 Sprawdz DOKLADNIE- łacznik pomiedzy rurą plastikową a kolektorem ssacym oraz waz ktory pokazales na zdjeciach.
SoMeS Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 czarny kolektor tam Ci gdzieś musi uciekać na pewno
zibolek Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Opublikowano 10 Listopada 2009 czarny kolektor tam Ci gdzieś musi uciekać na pewno dokładnie... czyli gdzieś w okolicach kolektora szukać dziury... jak rozumiem...
SoMeS Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 przeglądnij i przedmuchaj dokładnie wszystkie te węże w koło... a egr Ci nie puszcza?
zibolek Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Opublikowano 10 Listopada 2009 guma łącząca kolektor z platikową rurą idąca do IC była od spodu z wielka dziurą... przez to cały kolektor był z oleju/czy też ropy...z czegoś czarnego. Gume wymieniłem na super mocną wznacnianą płótnem ( znalazłem na garażu ) ściagnąłem cybantami i wszystko smiga. Już nie kopci PS Ta guma w nerwisie NOMA w katowicach - 99zł Dziękuję wszystkim za pomoc !!! Serdecznie !!
SoMeS Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 dobrze myślałem inna sprawa że jak miałeś tam tyle oleju że Ci kolektor na czarno zafarbował to coś jest nie tak
zibolek Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Opublikowano 11 Listopada 2009 też sie spodziewałem że skąds cos tam musi wypływać ale nic nie było widac! Dopiero po odkręceniu cybandów "wyszło mydło z worka" - jak mozna bylo BrzydUli usłyszeć
bazzz Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 czy jeśli czarny dym pokazuje się w momencie gdy mocno dodaję gazu to również jest oznaka że mam nieszczelny dolot?
Rekomendowane odpowiedzi