Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podgrzewane lusterka wersja bez instalacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie,interesuje mnie tylko dojscie do samej kostki lusterek i ewentualne odkrecenie lusterka calego od drzwi,ma ktos taki opis? czy do dojscia do kostki potrzebne jest sciaganie calego boczku?czy wystarczy ten 3kacik sciagnac?

pod trójkątem jest taka ochronna wyprofilowana pianka i z tego co pamiętam nie wyciągniesz jej bez zdjęcia obicia drzwi.Zresztą powiem Ci ,że zdjęcie tego boczku to odkręcenie 5-ciu małych śrubek i podciągnięcie go do góry - jest to bardzo proste i nieszkodliwe!!! Nic się nie urwie itd. Przynajmniej tak jest w roczniku 99.

Opublikowano
  • Autor

mam pytanie,interesuje mnie tylko dojscie do samej kostki lusterek i ewentualne odkrecenie lusterka calego od drzwi,ma ktos taki opis? czy do dojscia do kostki potrzebne jest sciaganie calego boczku?czy wystarczy ten 3kacik sciagnac?

pod trójkątem jest taka ochronna wyprofilowana pianka i z tego co pamiętam nie wyciągniesz jej bez zdjęcia obicia drzwi.Zresztą powiem Ci ,że zdjęcie tego boczku to odkręcenie 5-ciu małych śrubek i podciągnięcie go do góry - jest to bardzo proste i nieszkodliwe!!! Nic się nie urwie itd. Przynajmniej tak jest w roczniku 99.

ściagaj boczek i nie kombinuj przy okazji zamek nasmarujesz :polew: :polew: :polew: :polew: metoda badawczo-poznacza :polew: :polew: :polew::kox: :kox: :kox:
Opublikowano

zrobiłem :) ale wydaje mi się, że trochę słabo grzeją. Jak dotykam to są takie letnie...

Opublikowano
  • Autor

zrobiłem :) ale wydaje mi się, że trochę słabo grzeją. Jak dotykam to są takie letnie...

to rano jak wstaniesz idź do niuni wsiądź otwórz szybke chuchnij w lusterko i załącz grzanie i zobacz jak ładnie para spierdziela :good:

może rąk sobie nie ugrzejesz ale spełnia swoją rolę :good: :good:

Opublikowano

ale kozak te lusterka, grzeją ładnie no i +10 do komfortu rano, + 10 do satysfakcji :polew: ciekawe czy nie odpadna od tej tasmy, o to sie martwie troche

Opublikowano
  • Autor

ale kozak te lusterka, grzeją ładnie no i +10 do komfortu rano, + 10 do satysfakcji :polew: ciekawe czy nie odpadna od tej tasmy, o to sie martwie troche

u mnie póki co siedzą:):) :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

więc tak, lusterka grzeją :)

parę moich uwag :D

- przykleiłem na taśmie tesa - chyba 16zł zapłaciłem w Castoramie za rolkę, piszę na niej taśma dwustronna do luster.

- kabelki w drzwiach złączyłem konektorami - groszowa sprawa

największą trudność sprawiło mi przeciąganie kabla pomiędzy drzwiami a kabiną samochodu, trzeba się trochę napracować :)

użyłem kabli 0,5mm i 0,75mm akurat takie miałem.

do ściągnięcia starej taśmy z lustra używałem gorącej wody i rozpuszczalnika, ładnie to wszystko zeszło :)

w sumie koszt tego chyba w 40zł się spokojnie zamyka :) ale trochę roboty z tym jest :P

Góral.tz - poradnik się przydał super ;D

Opublikowano
  • Autor

więc tak, lusterka grzeją :)

parę moich uwag :D

- przykleiłem na taśmie tesa - chyba 16zł zapłaciłem w Castoramie za rolkę, piszę na niej taśma dwustronna do luster.

- kabelki w drzwiach złączyłem konektorami - groszowa sprawa

Góral.tz - poradnik się przydał super ;D

konektorki jak najbardziej na plus :good:też użyłem tak owych zawsze lepiej rozmontować :kox:

tesa taśma lux :decayed:

zyczę zadowolenia z luster :cool1: :cool1:

Opublikowano

http://allegro.pl/item845754750_mata_grzewcza_podgrzewacze_do_lusterek_gb_10s.html

http://allegro.pl/item833195219_mata_grzewcza_podgrzewacze_do_lusterek_gb_16s.html

Bedą dobre te maty ? Bo nie wiem jakie wymiary mają nasze kochane lustra.

A i mam pytanie czy warto ładować kasę w maty, bo moje lustra nie są już 1 nowości i są takie brązowawe wypryski (przy kantach). Ale znowu z 2 strony czytając to że wszędzie kradną wkłady może zostawić je tak i olać (po co komu skorodowane ..) ??

Opublikowano
  • Autor

http://allegro.pl/item845754750_mata_grzewcza_podgrzewacze_do_lusterek_gb_10s.html

http://allegro.pl/item833195219_mata_grzewcza_podgrzewacze_do_lusterek_gb_16s.html

Bedą dobre te maty ? Bo nie wiem jakie wymiary mają nasze kochane lustra.

A i mam pytanie czy warto ładować kasę w maty, bo moje lustra nie są już 1 nowości i są takie brązowawe wypryski (przy kantach). Ale znowu z 2 strony czytając to że wszędzie kradną wkłady może zostawić je tak i olać (po co komu skorodowane ..) ??

pierwsza mata ok gb 10, jeżleli lustro od pasażera mniejsze mata gb 8

ja zostawiłem z brązowymi wypryskami bo takie dłuzej bedą w lusterkach a grzeją pięknie:)

Opublikowano

Czy jak się dotknie lusterka jak grzeje to jest ono ciepłe i jak bardzo? U mnie jak dam grzanie tylnej szyby to zauważyłem, że jak lusterka są zaparowane to szybko odparowują, ale nie czuć by były ciepłe.

Opublikowano
  • Autor

Czy jak się dotknie lusterka jak grzeje to jest ono ciepłe i jak bardzo? U mnie jak dam grzanie tylnej szyby to zauważyłem, że jak lusterka są zaparowane to szybko odparowują, ale nie czuć by były ciepłe.

a masz grzane?? wyjmij wkład i zobacz :decayed::wink4: :wink4:
Opublikowano

Pretor jak sie dotknie lusterka to powinno być ono Ciepłe :good:

Opublikowano

ja mam dojście do taśm TESA do wybotu do kolory izolatki zwykłe , materiałowe , dwustronne w razie potrzeby chętnie pomogę

Opublikowano

Koledzy tak mnie zaintrygowało żeby sprawdzić czy mam podgrzewane lustra i tak przed chwilą spojrzałem w lewe lustro a tam kabelki są a w lustrze wystają 2 bolczyki do podłaczenia i widać pasek od maty. idę właśnie z miernikiem zmierzyć czy napięcie dochodzi. A to dopiero ciekawie mi się zrobiło. [br]Dopisany: 21 Grudzień 2009, 16:41_________________________________________________Więc tak, napięcie nie dochodzi, mata sprawdzona przepływa prąd przez nią wd miernika ustawionego na sprawdzanie obwodów. W Prawym lustrze brak maty i jak wyciągałem urwały się zaczepy :wallbash: kabelki naszczęście też dochodzą. Teraz pytanie mam co dalej z tym zrobić by to działało? I gdzie znaleźć całe lustro z matą i plastikiem?

Opublikowano

dawidg2,

Ja polecam tą aukcje, sam kupiłem i jest ok :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=853682727

Napisz do gościa, lub zadzwoń - ma plastiki po 2zł/szt

A co zrobić ? Opis masz na 1 stronie, tylko zaczynasz od zdjęcia boczków i położenie instalacji swojej.

POWODZENIA.

Opublikowano

zeby miec 100% pewnosc czy musisz zakladac wszystko od nowa to zdejmij boczek i zobacz ile kabli dochodzi do wtyczki i czy tam jest napiecie

a cale lustro z mata i plastikiem szukaj na allegro jest tam tego sporo w cenia 30-40zl

Opublikowano

dawidg2,

Napisz do gościa, lub zadzwoń - ma plastiki po 2zł/szt

A co zrobić ? Opis masz na 1 stronie, tylko zaczynasz od zdjęcia boczków i położenie instalacji swojej.

POWODZENIA.

raczej poszukam całego wkładu by się nie bawić w klejenie a i tak muszę matę kupić więc lepiej całość. Ale dzięki. No reszte doczytałem. Jutro zobaczę bo dziś już ciemno a do garażu nie wjadę.

czy musisz zakladac wszystko od nowa to zdejmij boczek i zobacz ile kabli dochodzi do wtyczki i czy tam jest napiecie

właśnie sprawdzałem napięcie w lewym i nie było ani po przekręceniu kluczyka ani po włączeniu ogrzewania tylnej szyby. Dobra zamawiam jakieś lustro by przed świętami przyszło a jak znajdę chwilę czasu to będe kabelki rezał :naughty:
Opublikowano

Ja mam to samo, tylko czekam bo na minusowej temperaturze ( - 15 ^^ ) nie chce zrzucać boczków ;P