Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Który wskaźnik kłamie???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a4 1,8 bęzyna, na budziku temp. płynu pokazuje mi 70, a na klimatroniku 90. Który wskaźnik kłamie??

Opublikowano

Na budziku zwykle jest mniej dokładniejsze wskazanie temp., ale nie aż z taką, różnicą. Coś skopane, czujnik temp lub termostat. było na forum wiele . Trzeba poszukać :wink:

Opublikowano

moim audi jeżdze do pracy ok40km, samochód kupiłem 2 tygodnie temu. Zauważyłem że po przejechaniu 40 km temp. płynu na budziku sięga zaledwie 70oC, a powinna 90. Byłem przekonany jest strzelony termostat, wtedy wyczytałem jak sprawdzić na klimatroniku. Na klimatroniku 90oC osiąga po przejechaniu 1 czy 2 km i już nie spada ani nie rośnie, dodam że wskaźnik temp. zewętrznej ma budziku też coś kłamie

Opublikowano

heh, kolego a na ktorym kanale sprawdzasz?? cos mi sie wydaje ze patrzysz na temp nagrzewnicy :afro:

Opublikowano

heh, kolego a na ktorym kanale sprawdzasz?? cos mi sie wydaje ze patrzysz na temp nagrzewnicy :afro:

Dosłownie to samo przyszlo mi do głowy :wink:

Opublikowano

nie doczytales do konca.... tak myslelismy w pewnym momencie, ale nie.

Opublikowano

tzn. że 51 jest od nagrzewnicy?? to wszystko wskazuje na to że jednak mam ten terostat do wymiany

Opublikowano

bardzo mozliwe. Sprawd na 49. Tak czy siak najdokladniejszy jest VAG (ale mi sie zrymowalo) :afro:

Opublikowano

dzięki sprawdzę, a na komputer będe musiał zajechać, bo mi klimatronik wyświetla 2 błędy

Opublikowano

uzupelnij profil - nie wiem skad jestes, a w okolicy pewie znajdziesz klubowicza z vag'iem

Opublikowano

sprawdziłem, kanał 49 zgadza się z klimatronikiem, dzięki?

Teraz czeka mnie wymiana termostatu! :cool:

Opublikowano

A ja na 49 kanale mam 0 natomiast na 51 pokazuje temperaturę. O co chodzi????

Zgodnie z Kodami Klimatronika od kol. HUGO

49 Licznik błędów sygnału prędkościomierza (prędkość pojazdu)

51 Temperatura chłodzenia silnika (ECT) in oC

Ta temp. na kanale 51 skąd jest odczytywana.

Bo teraz się zamotałem