z@mela Opublikowano 14 Lutego 2020 Opublikowano 14 Lutego 2020 z tanszych coś od rapali za kilkadziesiąt zł też powinien dać radę
3r4 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Jak tam Panowie, niedługo majówka. Gotowi na nowy sezon?
Dev Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 w poniedziałek byłem na dorszu, w 4 osoby w 5 godzin 70kg wyciągnelismy
Lu-Gi Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Ja się nastawiałem na przyszły weekend na jakąś nockę za szczupaczkiem ale córka dostała ospy i chyba się zapowiada siedzenie w domu albo szybkie wypady na spinning. Swoją drogą jestem na kupnie łóżka karpiowego może ktoś coś doradzi? Jaka jest różnica 6 a 8 nóg? Łóżek na ogłoszeniach jest od uja ale tak do 1000 szukam
Lu-Gi Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 W dniu 20.04.2022 o 22:32, Dev napisał: w poniedziałek byłem na dorszu, w 4 osoby w 5 godzin 70kg wyciągnelismy Pewnie masz szczęściarzu blisko do morza a nam na Śląsku zostają same wychudzone szczupaki i płotki
Dev Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) 57 minut temu, Lu-Gi napisał: Pewnie masz szczęściarzu blisko do morza do brzegu jakies..... 120 metrów Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez Dev
3r4 Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 w samą majówkę(2,3,4) było tak sobie, bo na wielkim jeziorze mogłem łowić tylko z 2 pomostów (bardzo ograniczone możliwości z brzegu, dużo prywatnych chat bez dojścia do linii brzegowej, dużo trzcińska dookoła jeziora) ale tak po 3 sztuki dziennie się trafiły wszystko poniżej wymiaru. Za to 3 maja wytargałem z działki łódkę. Teraz w weekend (pt/sb) pojechałem znowu i łódką popływałem po różnych pomostach (zakaz wędkowania z łodzi do czerwca) to jak wypłynąłem o 17 to jakby tak policzyć zacięte ryby (wyciągnięte i te co się wyhaczyły) to takie 15+ ale wszystko pomiędzy 30-50 cm, chyba jedna była wymiarowa, ale nawet nie traciłem czasu na brudzenie miarki. Także ładnie gryzło
Lu-Gi Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 Ja się właśnie wolę z takimi bawić, kij do 20gr gumy do 12-13cm i jest zabawa. Niestety u mnie w okolicach już ciężko o fajne okazy więc spinning lekko cięższy tak do 60gr odłożyłem póki co na bok, slidery, woblery i duże gumy tak samo. Efekt jest jak zawsze nachodze się 6h z takim zestawem i jedynie co odczuwam to ból ręki
3r4 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Opublikowano 26 Czerwca 2022 w ogóle w tym roku maj/czerwiec jest jakiś owocny tydzień temu złapałem mój nowy pb 90 cm w czerwcu takich 65-70 koło 5 szt. tych wymiarowych wyścigowych chuderlaków i mniejszych to w sumie nie liczę. Ostatnio na jeziorze praktycznie przy mnie widziałem wyciągali węgorza, sandacza, suma i bolenia 78 cm. Więc ostatni jeden dzień miałem fazę na sandacza bo jeszcze nigdy żadnego nie złowiłem... Ale niestety bez kontaktu video-1656241403.mp4
z@mela Opublikowano 22 Grudnia 2023 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zima to wrzucam kilka rybek z tego roku , sezon generalnie kiepski chociaż nad wodą spędziłem około 130 dni czyli sporo i było bardzo słabo aż do października gdzie trafiłem na fajne rybki z jednego zbiornika ale gdyby nie ten zbiornik to by była mega nędza nawet można rzec ze efekty wprost odwrotnie proporcjonalne do zaangażowania . Jednego dnia przyfarciło się i na łódkę wyjechało 5 szczupłych 102 , 92 ,86,82 ,82.
3r4 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Opublikowano 29 Grudnia 2023 szczupakowo tylko początek sezonu był udany w dzień dziecka 101 (przód był za mocno wysunięty na zdjęciu), wielkie bydle bardzo żałuję, że nie miał mi kto fotki zrobić bo selfiak z ręki nie oddaje tego Do tego pierwsze w życiu bolenie i typowo dużo okoni 30+ ale nic powyżej 35 :/. Żadnego sumka ani sandacza (tego niestety są tylko pojedyncze sztuki u mnie)
Rekomendowane odpowiedzi