Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 BLB By Akjam S-Line/S4...RECARO S4B7, KIERA TTS, CARBON RS4, HEBLE S4, ISPIRI ISR8, DETAILING/KWARC/FOTKI! AIR RIDE CZESŁAW CUSTOMIZER!/ str.132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale ślimak :slina::slina::slina::slina::slina:

W porównaniu do nowego stary to piczka dziewicy :banan::banan::banan:

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 197,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ale się tu zaczyna dziać, hoho :decayed:

Opublikowano

No wiedzę, że gruba zabawa :decayed:

Opublikowano
:git:
Opublikowano
  • Autor

Wybieram tą średnią muszelkę. :wink4: CHoć ten HOLSET serio robi wrażenie... :kox:

Opublikowano

Ładna jest :hi: ale nie masz znaczków s-line na listwach drzwi -whay ? :wink: kolor jest super. A felgi 19" aż się prosi. Akurat mam na zbyciu 19" :decayed: a tak serio to felgi z RS6 19" (łopaty ) i będzie mega kox a tak jest tylko kox. :kox:

Opublikowano

Auto robione na S4, to po co jakieś tam znaczki s-line :decayed:

Opublikowano
Auto robione na S4, to po co jakieś tam znaczki s-line :decayed:

No jak po co aby było fajnie . Na grill S4, listwy s-line a klapa RS4 :decayed: i jest moc :hi:

Opublikowano
  • Autor
Ładna jest :hi: ale nie masz znaczków s-line na listwach drzwi -whay ? :wink: kolor jest super. A felgi 19" aż się prosi. Akurat mam na zbyciu 19" :decayed: a tak serio to felgi z RS6 19" (łopaty ) i będzie mega kox a tak jest tylko kox. :kox:
Co do kółek to może coś nowego zagości na przyszły sezon. Pożyjemy, zobaczymy. :wink4: RS6 jak najbardziej mi się podobają. Co do znaczków to chyba ich jednak nie będzie choć może zmienię zdanie. :decayed:
Opublikowano

nie zle nie zle panie kolego :)

Opublikowano
  • Autor

:wink:

U mnie grubszy serwis. Okazało się po rozebraniu, że czas na swap pompy oleju (wałki wyrównoważające out) i przy okazji wymiana rozrządu. :kox: Koszty nieco większe ale będzie spokój. :banan:

Swap pompy oleju i tak miał być robiony więc stało się to nieco szybciej Niż było planowane. :whistling:

Opublikowano

zaświeciło się na FISie? czy tylko zaczęło hałasowac?

Opublikowano
  • Autor

Hałas był już wcześniej a tuż przed awarią turba był komunikat na fisie. I to mogło być przyczyną awarii turbosprężarki. Turbo dostało po d... bez smarowania. :kwasny: SWAP przewidziany był na inny termin ale teraz nie ma wyjścia. Jeszcze raz powiem: Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. :naughty: A Ty antonio masz też BLB?

Opublikowano

niezłe mody w trakcie, będzie moc :slina:, napisz mi na pw orientacyjny koszt fmica z montażem

Opublikowano

nie, ja mam BPW

Opublikowano
  • Autor
niezłe mody w trakcie, będzie moc :slina:, napisz mi na pw orientacyjny koszt fmica z montażem
Już sam się nie mogę doczekać! :kox::banan:
nie, ja mam BPW
Źle spytałem. Miałem pytać o to czy Wałki masz? Słyszysz jakieś hałasowanie? Jak tak to nie zwlekaj ze SWAPem. :wink:
Opublikowano

nie ja wywaliłem już w styczniu :wink:

Opublikowano
  • Autor

Autko złożone! :banan: Swap pompy oleju, wałki wyrównoważające out, wymiana rozrządu, olej, filtry... Gruby i kosztowny serwis za mną ale powinien być spokój. :whistling: Swap pompy oleju i wyrzucenie wałków proponuje wszystkim którzy jeszcze tego nie zrobili. Jutro wrzucę fotki jak wyglądał łańcuch, zębatka... :facepalm:

Kilka fotek z prac remontowych. :whistling::wink4: Dzięki dla MASTER MECHANIKA Gregory'ego!!! :hi:

21f765e6b45cc8d5med.jpg 2e72504c41fcd377med.jpg 22642a4f3e1eddfbmed.jpg

W przyszłym tygodniu korekta... :kox:

Przy okazji wymiana żarówek w halogenach na "bixenon look" o barwie 7500K. Idealnie komponuje się z xenonem i wieczorem nawet świecą w przeciwieństwie do LEDów. :cool::good: Widać też na poniższych fotkach jak idealnie dopasowany IC i orurowanie. :gicior::a4fan:Może pomalować to w czerń? :mysli:

3ba765ee2bd3c7a6med.jpg b7aff345b62d1ba3med.jpg 8d0915c2e9f6115fmed.jpg

Opublikowano

Akjam przed Tobą z tego co czytałem z 10kolegów proponowało już swapa pompy :decayed: szkoda że Ty nie zdążyłeś :kwasny:

ale jak to powiedziałeś nie ma tego złego :kox:

co do malowania orurowania to większość chłopaków zostawia - widać wtedy że coś było rezane :grin: ale tak się zastanawiam.. Co jakby wrzucić pełne kratki z jakieś furki bez turbo? :eusathink:

Opublikowano

Zapomniałem, że mam te fotki. Lekko się starło :kwasny:

resizeofpa011046.jpg

resizeofpa011041.jpg

I moim prywatnym zdaniem to VW dał ciała bo ten łańcuszek który napędza ten cały układ wałków jest cieńszy od tego który w BKD napędza samą tylko pompę oleju. Gdyby ten łańcuch był grubszy a zębatka twardsza to być może nie byłoby tych problemów. Szczęście w nieszczęściu że silnik ok, a mogłoby być gorzej znacznie bo mógłby się zatrzeć.

+ teraz po swapie ciśnienie oleju po nagrzaniu, wolne obroty 1,7Bar przy 3k Rpm 5bar. Jest Git.