Grzegorz76 Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 Witam. Co oznacza w/w kolumna w 004 stat? Pytam, ponieważ u mnie wartości w tej kolumnie różnią się od wszystkich logów z którymi się porównywałem. U kolegów Cold Start Valve jest przeważnie o wartości 100,2. U mnie jest to zawsze góra w okolicach 55-60. Co za cholera w tym siedzi i od czego ten parametr zależy, czyli gdzie szukać przyczyny tej anomalii? Pozdrawiam.
przemik Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 Wartosc ta oznacza w jakim zakresie moze jeszcze nasawnik doregulowac sobie kat wtrysku do zadanego przez ECU. 100 oznacza ze nastawnik "oparl sie o sciane". Pozdrawiam
Grzegorz76 Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Opublikowano 14 Listopada 2009 Wartosc ta oznacza w jakim zakresie moze jeszcze nasawnik doregulowac sobie kat wtrysku do zadanego przez ECU. 100 oznacza ze nastawnik "oparl sie o sciane". Pozdrawiam Hmm... jak to rozumieć? W sensie czy lepiej jak jest tak jak u mnie czy jak 100? A gdzie znajduje się ten nastawnik, czy to jest rzecz, która może się popsuć? Pytam, ponieważ u mnie są cały czas cyrki z tym kątem wtrysku. Jak jadę to kąt wygląda ok. Na poziomie 1 ATDC ale jak tylko się zatrzymam, np na światłach, to durny kąt przyspiesza i dąży do 4BTDC.
marewel Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 Parametr zalezy od tego jak ustawiony jes zaplon,ustaw tak zeby na wolnych nie bylo 100 a jakies 80-90.
tx-didi Opublikowano 21 Listopada 2009 Opublikowano 21 Listopada 2009 Wartosc ta oznacza w jakim zakresie moze jeszcze nasawnik doregulowac sobie kat wtrysku do zadanego przez ECU. 100 oznacza ze nastawnik "oparl sie o sciane". Pozdrawiam Hmm... jak to rozumieć? W sensie czy lepiej jak jest tak jak u mnie czy jak 100? A gdzie znajduje się ten nastawnik, czy to jest rzecz, która może się popsuć? Pytam, ponieważ u mnie są cały czas cyrki z tym kątem wtrysku. Jak jadę to kąt wygląda ok. Na poziomie 1 ATDC ale jak tylko się zatrzymam, np na światłach, to durny kąt przyspiesza i dąży do 4BTDC. A mozesz zapodac jakies logi (z rozgrzanego silnika) 004 stat i bs ? (oraz 013, 014)
Grzegorz76 Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Opublikowano 21 Listopada 2009 Wartosc ta oznacza w jakim zakresie moze jeszcze nasawnik doregulowac sobie kat wtrysku do zadanego przez ECU. 100 oznacza ze nastawnik "oparl sie o sciane". Pozdrawiam Hmm... jak to rozumieć? W sensie czy lepiej jak jest tak jak u mnie czy jak 100? A gdzie znajduje się ten nastawnik, czy to jest rzecz, która może się popsuć? Pytam, ponieważ u mnie są cały czas cyrki z tym kątem wtrysku. Jak jadę to kąt wygląda ok. Na poziomie 1 ATDC ale jak tylko się zatrzymam, np na światłach, to durny kąt przyspiesza i dąży do 4BTDC. A mozesz zapodac jakies logi (z rozgrzanego silnika) 004 stat i bs ? (oraz 013, 014) Tutaj są logi - http://www.a4-klub.pl/smf/b5_akn_prosze_o_analize_logow-t94240.0.html
Rekomendowane odpowiedzi