takexlife Opublikowano 8 Października 2021 Opublikowano 8 Października 2021 (edytowane) 15 minut temu, Muskel1 napisał: G448 to czujnik przed dpfem. Za dpfem siedzi G648 Możesz doprecyzować - przed dpfem stojąc przed samochodem? - wole dopytać bo rozbieżność opinii jest ogromna Z góry dziękuje Edytowane 8 Października 2021 przez takexlife
Muskel1 Opublikowano 8 Października 2021 Opublikowano 8 Października 2021 Przed czy za dpfem odnosi się do kierunku, w którym wydostają się spaliny, czyli wychodzą z turbiny i wchodzą do dpfu i ten czujnik pomiędzy turbiną a dpfem jest pierwszy. Za dpfem w kierunku tłumnika siedzi drugi czujnik. Pierwszy jest ten zaznaczony na zdjęciu. 1
takexlife Opublikowano 8 Października 2021 Opublikowano 8 Października 2021 (edytowane) 5 minut temu, Muskel1 napisał: Przed czy za dpfem odnosi się do kierunku, w którym wydostają się spaliny, czyli wychodzą z turbiny i wchodzą do dpfu i ten czujnik pomiędzy turbiną a dpfem jest pierwszy. Za dpfem w kierunku tłumnika siedzi drugi czujnik. Pierwszy jest ten zaznaczony na zdjęciu. Bardzo Ci dziękuje - taką samą informację znalazłem na innym czeskim forum - a na reszcie niestety informacje nie trzymały się kupy. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i bardzo konkretną odpowiedź - wiem już jak działać dalej. Edytowane 8 Października 2021 przez takexlife
wooojt Opublikowano 26 Lutego 2022 Opublikowano 26 Lutego 2022 A4 B7 2.0 TDI 170KM BRD. Czy te parametry dpf sa niepokojące? Mam wrazenie, ze za czesto wypala sie dpf.
nadybek Opublikowano 27 Lutego 2022 Opublikowano 27 Lutego 2022 To jest na biegu jałowym? Jak tak to dpf do płukania/wywalenia.
Rekomendowane odpowiedzi