darkopolo Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 Witam! Dwa tygodnie temu wymieniałem uszczelkę pod miską olejową,po tej operacji zaczoł piszczeć mi pasek wielorowkowy.Myślałem,że to ten od altka ale po oględzinach okazało sie,że pasek wielorowkowy napędzający klimę jest krzywo założony tzn.na koło pasowe sprężarki jest założony na 4 rowki,na rolkę napinającą też na 4,a na koło pasowe silnika założony jest na trzy rowki i odstaje w stronę chłodnicy.I tu moje pytanie,czy jest to niebezpieczne?co się stanie jak pasek pęknie?
krzysiek23 Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 jesli peknie to tylko kolo sprezarki stanie nie jest to nie bezpieczne i zagrazajace dla silnika,ale zawsze mozna miec pecha i ten pasek moze sie gdzies zaplatac i pourywac kilka rzeczy ale to juz naprawde brak szczescia przy pasku od klimy.........zalozyc go spowrotem to kwestia 5min wiec po co ryzykowac,popuszczasz na napinaczu 2 srubki-zakladasz prawidlowo, naciagasz i po zabawie
darkopolo Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Opublikowano 22 Listopada 2009 Ok dzięki,jutro jadę do magika który mi wymieniał uszczelkę niech on to naprawi.
Rekomendowane odpowiedzi