Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Info RDS z RADIA + FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Jednak ma coś wspólnego a pozycja trzecia to wersja KANADYJSKA :kox: też ją miałem ale fis mi nie pokazywał ifna z radia natomiast po przekodowaniu na XX1XX zadziałało wiec coś jest na rzeczy. Ale faktycznie zrób jak kolega radzi

trzecia pozycja kodowania zegarów niema nic wspólnego i z fisem jak już to kodowanie radia, chociaz ja u siebie nie zminiałem i działa na symhony I ale spróbujcie

00xx?: konfiguracja radia

+1 - ferngespeiste Antenne

+2 - zmieniarka CD

+4 - drugi wyświetlacz (Radio/Navigation)

Opublikowano

No może, kiedyś zmieniałem kodowanie po kolei od 0 do 9 i wydawało mi sie ze rds zawsze był, ewentualnie jest różnica między zegarami przed i po lifcie.

Opublikowano

no może to symhony 2 przekoduje, ale tak jak pisalem wczesniej podlanczalem radio kolegi Kali kturemu w s4 dziala fisa mi nie czyli mam cos z kodowaniem zegarów ;/

jak sie wybierze w instrument recode to tam sa 2 kodowania jedno sofweare i jakies drugie ??

moze to drugie?

Opublikowano

Dziś dokonałem połączenia wg. wskazań kolegi Szymoonk . Wyświetlanie info z radia Concert I na zegarach (3 wtyczki) z pełnym fisem działa w sposób poprawny. Dziękuję bardzo za pomoc :notworthy:

Pozostała mi opcja podłączenia radia tak aby po wyjęciu kluczyka wyłączało się. Ale to już w innym temacie.

Dzięki! :hi:

Opublikowano

Dobra po zmianie kodowania na 22140 na concercie 1 dziala fis :D ale na symphony II plus adapter nowy fis niedziala ;/ musze poszuakc teraz kogos z radiem z canem to zobacze czy to radio czy adapter ;)

Opublikowano
  • Autor

No to mamy pewność że aby RDS działał kodowanie musi być xx1xx :good: Podłącz symphony pod vaga i uaktywnij FIS albo adapter walnięty jest :tongue4:

Opublikowano

ele powiem ci ze jak mialem symphony 1 to mialem kodowanie 00340 i mi fis dzialal ;) bo jak masz 3 to masz gong po otwrciu drzwi ;)

a drzwi musza byc podpiete do fisa?

Opublikowano

Kurde ale jak mialem zegarki od beznyzy to mialem i fis i kodowanie 22340

Opublikowano
  • Autor

ele powiem ci ze jak mialem symphony 1 to mialem kodowanie 00340 i mi fis dzialal ;) bo jak masz 3 to masz gong po otwrciu drzwi ;)

a drzwi musza byc podpiete do fisa?

Drzwi kierowcy masz oryginalnie podpięte pod licznik. A gong jest wtedy gdy masz kluczyk w stacyjce i otwierasz drzwi. Jeśli chcesz go mieć trzeba przekodować licznik vagiem na xx3xx :wink4:

Opublikowano

Drzwi kierowcy masz oryginalnie podpięte pod licznik. A gong jest wtedy gdy masz kluczyk w stacyjce i otwierasz drzwi. Jeśli chcesz go mieć trzeba przekodować licznik vagiem na xx3xx :wink4:

tak tylko ze ja mam fisa dokladanego przedliftowego do auta sprzed liftu

jak to przekodowac ?

Opublikowano
  • Autor

jak to przekodowac ?

Też mam takie auto i taki dokładany licznik a mimo to drzwi kierowcy do licznika miałem podpięte :decayed: wiec to standart :>

Zmiana kodowania:

"Żeby zmienić kodowanie wchodzisz w 17-Instruments (w polu soft coding wyświetli się obecne kodowanie)następnie 7-recode i w wpisujesz nowe kodowanie. Generalnie cyfra na trzeciej pozycji odpowiada za kraj a my chcemy mieć gong wiec na tej trzeciej pozycji wpisujemy 3. Jeżeli nie masz kontroli zużycia klocków, kontrolki niezapiętych pasów i czujnika poziomu płynu spryskiwaczy to kodowanie powinno być 00340 :hi:

Opublikowano

jak to przekodowac ?

Też mam takie auto i taki dokładany licznik a mimo to drzwi kierowcy do licznika miałem podpięte :decayed: wiec to standart :>

Zmiana kodowania:

"Żeby zmienić kodowanie wchodzisz w 17-Instruments (w polu soft coding wyświetli się obecne kodowanie)następnie 7-recode i w wpisujesz nowe kodowanie. Generalnie cyfra na trzeciej pozycji odpowiada za kraj a my chcemy mieć gong wiec na tej trzeciej pozycji wpisujemy 3. Jeżeli nie masz kontroli zużycia klocków, kontrolki niezapiętych pasów i czujnika poziomu płynu spryskiwaczy to kodowanie powinno być 00340 :hi:

a ja mam czujnik poziomu plynu spryskiwaczy

to co mi nie bedzie sygnalizowal? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

to zmień tylko trzecią pozycje xx3xx a resztę zostaw tak jak jest ....... :good:

Opublikowano

to zmień tylko trzecią pozycje xx3xx a resztę zostaw tak jak jest ....... :good:

no i wlasnie mam kodowanie 340 a to znaczy ze jakbym nie mial czujnikow a ja mam czujnik

Opublikowano
  • Autor

Małe OT się robi... no to skoro masz 00340 to powinieneś mieć gong :cool1: a jeśli pokazuje Ci brak płynu do spryskiwaczy na tym kodowaniu to zostaw wszystko tak jak jest :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podasz mi swoje kodowanie radia symphony II ??

Ja podłączyłem Linie K pociagnieta ze zlacza diagnostycznego i polaczylem sie z radiem ;) ja mam kodowanie 00011[br]Dopisany: 30 Grudzień 2009, 12:19_________________________________________________Ale oczywiscie nadal niewyswietla mi na fisie

Opublikowano
  • Autor

Ja nie mam podłączonego radia do lini K ale zmień w takim razie kodowanie w radiu na 00014 :hi:

Opublikowano

dlaczego 00014 na rostechu jest napisane ze 0000x 5 to jest dodatkowy wyswietlacz a 7 dodatkowy wyswietlacz plus zmieniarka

Opublikowano
  • Autor

trzecia pozycja kodowania zegarów niema nic wspólnego i z fisem jak już to kodowanie radia, chociaz ja u siebie nie zminiałem i działa na symhony I ale spróbujcie

00xx?: konfiguracja radia

+1 - ferngespeiste Antenne

+2 - zmieniarka CD

+4 - drugi wyświetlacz (Radio/Navigation)

[br]Dopisany: 30 Grudzień 2009, 13:38_________________________________________________Steuergerät Codierung (Chorus II/Concert II/Symphony II)

STG 56 (Radio-/Navigationssystem) auswählen

STG Codierung -> Funktion 07

?xxxxx: Sonderoptionen

+1 - Satelliten-Radio verbaut

+2 - Digital-Radio verbaut

+4 - Geschwindigkeitsanzeige möglich

HINWEIS: Zur Aktivierung der Geschwindigkeitsanzeige muss beim Einschalten des Radios gleichzeitig die MENÜ-Taste gedrückt werden. Zum Deaktivieren einfach das Radio über den Ein/Aus Knopf ausschalten.

x?xxxx: Deaktivierungs-Optionen

+1 - Diagnose für vordere Lautsprecher abschalten

+2 - GALA-Funktion abschalten

+4 - Empfang Langwelle abschalten

xx?xxx: Klangcharakteristik

0 - lineare Klangcharakteristik (nur Chorus)

1 - Klangcharakteristik für A3 3-Türer

2 - Klangcharakteristik für A3 5-Türer

3 - Klangcharakteristik Typ 1

4 - Klangcharakteristik Typ 2

5 - Klangcharakteristik Typ 3

xxx?xx: Fader/BOSE/Verstärker

+1 - Fader-Anzeige aus

+2 - BOSE-Anzeige ein

+4 - Abschaltung Verstärker bei Anruf

xxxx?x: Ausstattungsoptionen I

+1 - Navigation vorhanden

+2 - Telefon vorhanden

+4 - Sprachbediensystem vorhanden

xxxxx?: Ausstattungsoptionen II

+1 - Antennendiversity vorhanden

+2 - CD-Wechsler vorhanden

+4 - Multifunktionslenkrad vorhanden

takie coś mam jeszcze :mysli:

Opublikowano

qr** niedziala ani 4 ani 5 ani 7 ;/[br]Dopisany: 30 Grudzień 2009, 14:18_________________________________________________Wiec tak wczoraj jeszcze zauwazylem ze ja we wtyczce niemam kablka s-kont(12+ po stacyjce) wiec spiolem na stale z plusem , i radyjko przestalo mi sie wylanczac co godzine ;)

dzis po zabawach z kodowaniem radia wqrwilem sie i wrucilem do kodowania 00011, i pojechalem do rodzicow jakies 120km i w czasie jazdy wylaczylem sobie fis (klik na reset) a potem po jakis 10 minutach wlaczylem i moim oczom ukazaly sie informacje z radia ALE JAJA, tylko ze co jakis czas sie wylnczaja i wlnczaja tylko to gorne okinko z informacjami co jakis czas sie wylanczy i wlonczy;/ czy to mozliwe ze bylo to uzaleznione od s-kont ze musi byc ten plus ?? wogule dlaczego tak sie stalo ze nagle zaczelo dzialac ale migajac ;/