Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] 3.0 tdi Audi Exclusive, Milltek, Kiera RS5, BOSE, MS Design DTM, pedały RS4, srabilizatory RS4, hamulce S4, skóry Valcona Black/Cognac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Milo patrzeć jak moje przyszłe autko pieknieje:)

Rafał, możesz zapłacić już dzisiaj a odebrać w bliżej nie określonym terminie późniejszym :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

Rafał, możesz zapłacić już dzisiaj a odebrać w bliżej nie określonym terminie późniejszym :decayed: :decayed: :decayed:

:naughty::wink4:
Opublikowano
  • Autor

niezle doinwestowane :naughty:

Staram się doprowadzić auto do stanu w jakim powinno wyjechać z fabryki :decayed: ale takiego wypasu jak u Ciebie to nigdy nie będzie miało :hi: .

Opublikowano

a wystawisz fakturę?

Opublikowano
  • Autor

a wystawisz fakturę ?

Nawet kratkę Ci mogę wstawić i zrobić przegląd na ciężarówkę :polew: :polew: :polew: nad faktura też można pomyśleć :decayed:

Przez ten rok lub dwa postarał bym się abyś miał jeszcze większy wypas :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

dobra, na razie daje Ci wolną rękę..,w przypadku rozpoczętego finansowania musiałbyś dostawać na wszystko zgodę :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

dobra, na razie daje Ci wolną rękę..,w przypadku rozpoczętego finansowania musiałbyś dostawać na wszystko zgodę :tongue4:

:tongue4: puki co życzę bezproblemowego użytkowania S-Maxa :wink4:

Opublikowano

:) a ja życzę dalszych tzw. sukcesów rozwojowych

PS będę kibicował :good:

Opublikowano

mystic.pl pisales ze sprzedajesz koncowki wydechow :gwizdanie: Bylbym chetny na nie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Samych końcówek nie sprzedaję, jeśli już to w komplecie z wydechem i dyfuzorem, ale to nic pewnego na razie :)

Opublikowano
  • Autor

Kombinuję z cat-back Milltek wersja resonated (cichsza) z końcówkami jak w DTM'ie fi 100mm, tylko sprawdzam jak go skrócić i przerobić pod DPF'a.

Z tego co się orientuję (nie mierzyłem jeszcze u siebie) w seryjnym wydechu mam rurę łącząca między dpfem a układem środkowym ok 60mm a w Millteku jest 69,5mm i nie wiem czy jak za filtrem będzie większa średnica to nie wpłynie negatywnie na układ wydechowy :mysli: i kompresja spalin się nie spierdzieli.

Dobrze by było aby oprócz dźwięku milltek obniżył temperaturę egt.

IMG_1069.jpgIMG_1070.jpgIMG_1071.jpgIMG_1072.jpg

Opublikowano
  • Autor

Z tego co oglądałem wykresy na seryjnych wydechach A6 [ASB] 3.0 tdi to DPF nie jest problemem :)

Opublikowano

czyli DPF'a zostawiasz ? Myślisz że EGT się obniży ? Doznania dźwiękowe zostaną?

Opublikowano

Też przymierzałem się do Millteca, ale po dyskusji z Patroxem mój zapał spadł. Właśnie chodzi o DPFa, który niestety trochę przeszkadza.

Chciałoby się obniżyć EGT, a tutaj przydałby się większy przekrój na całości.

Teraz raczej poszedłbym w kierunku jakiego wydechu customowego, np. takiego, jak miał Patrox w swojej B7.

Opublikowano
  • Autor

Na razie nie mam jak tego zweryfikować na 100% ale wg. wstępnych informacji dźwięk powinien być ok, a w sprawie egt też powinno pomóc.

Problem w tym, że publicznie nie ma info aby ktoś to już robił. Niby przerabiają ale we własnym zakresie a co i jak no body now :no:[br]Dopisany: 08 Luty 2011, 11:38_________________________________________________

Też przymierzałem się do Millteca, ale po dyskusji z Patroxem mój zapał spadł. Właśnie chodzi o DPFa, który niestety trochę przeszkadza.

Teraz raczej poszedłbym w kierunku jakiego wydechu customowego, np. takiego, jak miał Patrox w swojej B7.

Przeliczał ktoś ostatnio na forum ile wyjdzie wydech customowy, którego efektu nie poznasz puki nie założysz. Różnica w cenie nie jest wcale duża. Sam sobie nie pospawam. Millteka na ebaju wyrwiesz za 3100, za dobry customowy zapłacisz 2500-3000. Więc wolę dopłacić te parę złotych i mieć coś sprawdzonego.

Opublikowano

Millteka na ebaju wyrwiesz za 3100, za dobry customowy zapłacisz 2500-3000. Więc wolę dopłacić te parę złotych i mieć coś sprawdzonego.

Podzielam Twoje zdanie :wink4: sam chciałbym wykonać identyczną migrację jaką Ty planujesz.. zastawiałem się tylko czy może nie usunąć tego DPF'a nieszczęsnego. Faktycznie niektórzy twierdzą ze filtr i cat-back to nie zbyt dobre połączenie ale jednak może jest jakieś wyjście z całej sytuacji. Jakbyś tylko coś wiedział więcej, dziel się od razu informacjami :gwizdanie:

Opublikowano

Przeliczał ktoś ostatnio na forum ile wyjdzie wydech customowy, którego efektu nie poznasz puki nie założysz. Różnica w cenie nie jest wcale duża. Sam sobie nie pospawam. Millteka na ebaju wyrwiesz za 3100, za dobry customowy zapłacisz 2500-3000. Więc wolę dopłacić te parę złotych i mieć coś sprawdzonego.

Oczywiście masz rację. Kupowanie kota w worku, nie jest fajne. Ale zakładam, że skoro Patrox miał u siebie taki wydech i zrobiłby coś takiego u mnie, to powinno być ok.

Jasne, że Milltek kusi. Może jak zrobisz u siebie, to będzie wiadomo w którą stronę iść.;)