Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] 3.0 tdi Audi Exclusive, Milltek, Kiera RS5, BOSE, MS Design DTM, pedały RS4, srabilizatory RS4, hamulce S4, skóry Valcona Black/Cognac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Teraz przejechałem łącznie z dojazdami na stok i wycieczką do Salzburga 2170km, przepaliłem łącznie prawie 250l oleju. Realne spalanie wychodzi 11l. Przy takiej jeździe uważam za wynik bdb :cool1:

Opublikowano

ooo... to jak ja byłem w grudniu w Salzburgu przez Viedeń -> łącznie 2100km wyszło mi 5,85 średnio... hehe...ale jeździłem głównie z prędkościami około 120-130 km/h :polew: :polew:

przy ciągłej jeździe 200km/h bym został w rowie bo warunki nie pozwalały albo z wysranym silnikiem od przeciążenia :)

Opublikowano

Wezcie tez pod uwage, ze kola 18", waga auta pewnie ponad 2t.

Jak dla mnie spalanie calkiem spoko. Przy predkosciach autostradowych pewnie moj by spalil 13-14l.

Opublikowano

No i ta copka na dachu napewno dobry opór robiła dodatkowo, szczególnie przy dwóch setkach

Opublikowano

szczególnie przy dwóch setkach

:decayed:

Opublikowano

według mnie wynik który mystic podaje jest bardzo dobry z racji masy i prędkości...

myśle że jakbym chciał u mnie trzymać okolice 200 non stop to na bank 15 by brał.

Opublikowano
  • Autor

Przy 200 boxa było już wyraźnie słychać, szybciej się bałem, że mogę zgubić :decayed: Droga była idealna w obie strony suchutka, słoneczko jechało się bosko :decayed: i był fun :decayed: aż się żona wkrewiła i trzeba było się uspokoić.[br]Dopisany: 22 Luty 2011, 11:27_________________________________________________Aha, manetki przy kierownicy to jednak bajka. Latem pogiąłem tarcze przy ostrym hamowaniu. Teraz można sprawnie i szybko operować biegami czy to przy hamowaniu czy przy przyśpieszaniu :good:

Opublikowano

Wynik bardzo dobry i całkiem realny.

A co do manetek to zgadzam się w 100%. :good:

Opublikowano

a to Ty masz taki "TEMPOMACIK z funkcja głosowego przypominania"... a w razie ignorowania ostrzeżeneń włącza się funkcja "głośnego mówienia"..

znam to ,..jakiś czas temu jechałem po zakrętach a za mną próbował się utrzymać Mini Cooper S... i najpierw była funkcja powiadamiania... a że zignorowałem ostrzeżenie... włączona została funkcja "głosnego mówienia" :polew: :polew: :kox:

Opublikowano

nie jeździj tak szybko, boję się o bezwypadkowość twojej audiczki

Opublikowano

Układ wydechowy wygląda mi bardzo znajomo :wink4: Pytanie jak będzie brzmiał w dieslu :)

BTW czy przy końcówkach masz jeszcze jakieś dodatkowe oznaczenia oprócz Milltek Sport?? Pytam z ciekawości. Na zdjęciach jest Milltek Sport i teraz czy masz resonated (bardziej cichy) czy non resonated (głośniejszy).

Opublikowano

Układ wydechowy wygląda mi bardzo znajomo :wink4: Pytanie jak będzie brzmiał w dieslu :)

przeciez jest dedykowany do 3.0TDI, bedzie super ;)

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieję Fly, mam nadzieję :rolleyes:

arki zdjęcia końcówek dałem w pierwszym poście :wink4:

Opublikowano

Super to mało powiedziane :tongue4:

Wiem, że to benzyna, ale posłuchajcie - u mnie brzmi dokładnie tak samo jak nie lepiej :wink4:

Opublikowano

uuuu.... fajna zabawka ten wydech... TDi V6 na Milteku grają ładnie :)... szkoda że nie mam V6 a tylko klekoczący R4

Opublikowano
  • Autor

arki z klekota to nie ma szans aby taki dźwięk wydobyć, zresztą jak dla mnie to trochę za głośno by było

Opublikowano

arki z klekota to nie ma szans aby taki dźwięk wydobyć, zresztą jak dla mnie to trochę za głośno by było

Wiesz z początku też tak myślałem, że jest za głośno, ale jak się okazało jest to "Milltek Sport full resonated (quieter) exhaust system", czyli wersja bardziej cicha :wink4:

BTW Milltek z klekotem też da radę :good:

Czekamy na filmik :wink4:

Opublikowano

daje rade daje...

jest kozak przy V6 TDi

Opublikowano
  • Autor

To nie jest A4 B7 tylko A5, tu masz cat-back milltek w A4 B7 3.0 tdi z wywalonym dpf:

[br]Dopisany: 23 Luty 2011, 13:26_________________________________________________

Wiesz z początku też tak myślałem, że jest za głośno, ale jak się okazało jest to "Milltek Sport full resonated (quieter) exhaust system", czyli wersja bardziej cicha :wink4:

BTW Milltek z klekotem też da radę :good:

Czekamy na filmik :wink4:

Początkowo myślałem że do B7 3.0 tdi też są dwie wersje resonated i non-resonated ale okazało się, że w tym przypadku jest tylko jedna standardowa wersja.

Mam trochę zagwostkę z tym wydechem bo nie wiem czy dawać go pod dpf'a czy wywalić filtr i dołożyć down-pipe między katem a milltekiem. Muszę zapytać patroxa za ile by się podjął wycięcia dpfa :mysli:

Opublikowano

Więc właśnie....lepiej byłoby z down-pipe :naughty: