kmiecic26 Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 Witam wszystkich. Mój problem polega na tym ,gdy jest zimno na zewnątrz to po odpaleniu i przejechaniu paru metrów z komory silnika dochodzi pisk,co ciekawe wraz ze wzrostem prędkości ten pisk się nie zwieksza,i wystepuje tylko podczas ruchu samochodu dlatego nie mogę go zlokalizować.Po zagrzaniu silnika ustępuje. Czy któryś z kolegów miał podobny problem. Pozdrawiam
Daimos Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 było już na forum na ten temat wiele razy, sprawdź na początek napinacz paska i sprzęgło jednokierunkowe alternatora
soolek Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 Być może wystarczy podciągnąć pasek osprzętu - zacznij od tego. To nic (prawie nic) nie kosztuje.
leoncjo Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Co znaczy podciągnać pasek osprzętu ?? On jest naciągany napinaczem....
soolek Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Chyba mocowanie napinacza jest regulowane (???) - dokładnie nie wiem, bo sam tam nie grzebałem, ale u mechaniora tak już robiłem. Napewno pasek od klimy można podciągnąć - to na 100%. Osprzętu podejrzewam, że też musi być taka możliwość.
MRoger Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Wydaj mi się że we wszystkich modelach jest napinacz paska wielorowkowego, a ten od klimy jest taki blokowany. Powyżej masz analogiczny temat. Z resztą ten temat btył wielokrotnie poruszany. http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_napinacz_paska_alternatora-t105417.0.html
rikardo Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Chyba mocowanie napinacza jest regulowane (???) - dokładnie nie wiem, bo sam tam nie grzebałem, ale u mechaniora tak już robiłem. Napewno pasek od klimy można podciągnąć - to na 100%. Osprzętu podejrzewam, że też musi być taka możliwość. Napinacz paska alternatora jest montowany na stałe i nie ma żadnej regulacji. Za naciąg paska jest odpowiedzialna sprężyna w napinaczu.
Rekomendowane odpowiedzi