Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] ATE POWER DISC - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a gdzie mozna sprawdzic ceny ATE PD 321mm? bo szukalem w necie ale wszedzie tylko marketingowy belkot, ze super hiper a cen nie ma.

własnie sprzedałem Koledze z forum gładkie Otto Zimmermanny w tym rozmiarze za 400zł kpl

odpuść sobie PD-ki szkoda na to kasy, zapodaj gładkie tarcze + dobry klocek

Opublikowano

robertb kup sobie zestawik tarcz 288 pod zacisk ATE i bedziesz zadowolony.Mowie Ci szkoda kasy na te ate,zwykła gładka tarcza w zupełności wystarczy.

Opublikowano
  • Autor

robertb kup sobie zestawik tarcz 288 pod zacisk ATE i bedziesz zadowolony.Mowie Ci szkoda kasy na te ate,zwykła gładka tarcza w zupełności wystarczy.

Ja mam zacisk LUCAS - tarcza 280x22

Opublikowano

To zakładasz ATE pod 288 i zaciski z tloczkami 57mm i roznica jest znacząca.

Ostatnio sprzedałem komplecik tarcze-zaciski jarzma-klocki -blachy osłaniające za 150zl.

Opublikowano

Witam Jak pisałem na początku tego wątku chodzi mi o tarcze ATE Power Disc 280x22 wentylowane, a nie o jakieś BREMBO ORO czy SRORO. Niepotrzebne mi tarcze 321 mm w silniku 1.6

SRORO :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

ja pisze o 288mm tarczach, czyli nie odbiegam od rzeczywistosci

i nie pisałeś o tym od początku, tylko po którejs tam odpowiedzi

jakbys pojezdził na nich to byś przejrzał na oczy Kolego :tongue4: :tongue4: :tongue4:

przy tych tarczach, Ate-PD to ubogi krewny, nie, co ja mówię... żebrak

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

SRORO czy POSRORO temat wątku jest o opiniach ATE PD

Opublikowano

SRORO czy POSRORO temat wątku jest o opiniach ATE PD

chcesz poznac powszechnie panującą opinie na temat Ate PD-ków ???

:sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3:

mam nadzieje że moja odpowiedz Cie w pełni zadowoliła

przerabiałem ten szajs już 13 lat temu, zaraz jak sie pojawiły, ogólnie jest to dno

kiedys jeszcze klocki były lepsze, trochę lepiej to hamowało

Opublikowano
  • Autor

Takie są właśnie opinie jedni chwalą , a jedni nie założyli by tego nawet największemu wrogowi :evil:. Jak wspomniałem wcześniej nie chodzi mi o jakieś "sportowe" do szybkiej ,dynamicznej jazdy(a raczej hamowania). Chodzi mi o tarcze które będę użytkował w nazwijmy to "normalny" sposób. Tarcze już mam , pojeżdżę i zobaczę. Po kilku kkm napiszę jak się sprawują przy takiej "normalnej" jeździe. :hi:

Tylko przez to je zakupiłem bo dostałem je 20 PLN-szt. drożej niż gładkie ATE

Opublikowano

miejmy nadzieję że bedziesz bardziej jak zadowolony :)

Opublikowano

PD normalne tarcze do normalnej jazdy :good: mam takie 288 u siebie juz od 50tys.klocek na nich tez ATE wytrzymal 40tys.km kupilem 2 komplet klockow tez ATE,jedyna wada tego zestawu ze dosc pyla felge ,ale jest woda i srodki,przez ten czas ani sie nie pogiely ani nie pokrzywily,na 110ps w zupelnosci wystarczy..

ps.zdarzylo sie ze musialem hamowac z wiekszej predkosci i zawodu mi nie sprawily ,ale ile glow tyle opini....

ja jestem zadowolony

Opublikowano
  • Autor

PD normalne tarcze do normalnej jazdy :good: mam takie 288 u siebie juz od 50tys.klocek na nich tez ATE wytrzymal 40tys.km kupilem 2 komplet klockow tez ATE,jedyna wada tego zestawu ze dosc pyla felge ,ale jest woda i srodki,przez ten czas ani sie nie pogiely ani nie pokrzywily,na 110ps w zupelnosci wystarczy..

ps.zdarzylo sie ze musialem hamowac z wiekszej predkosci i zawodu mi nie sprawily ,ale ile glow tyle opini....

ja jestem zadowolony

O takie opinie mi chodziło , a nie typu BREMBO ORO lepsze itp...

Opublikowano

takie opinie to Ty chciałeś usłyszec....

najpierw kupiłeś tarcze bo sie napaliłes na nie jak komornik na video

a jak juz kupiłes to zacząłeś myslec....

to jest jak w starym polskim przysłowiu "...mądry Polak po szkodzie...''

Opublikowano

PD używałem w Leonie (2 komplety 288 mm) i jeździłem dość dużo ojca Passatem B5 z tarczami PD 312 mm. W Leonie miałem do nich klocki ATE i Mintexy czarne, w Passacie są TRW. W obu autach nie byłem zadowolony z efektu - w Leonie pogieły się dwa komplety, w Passacie ojca jakoś cholernie dziwnie dozuje się siłę hamowania. Z początku nic, nic, nic aż nagle prawie max. Max nie znaczy, że dobrze - ogólną skuteczność tych tarcz oceniam na słabą. Dużo lepiej sprawował mi się zestaw z tanimi, gładkimi tarczami EBC i klockami Bosch (na blachach wytłoczone logo Ferodo lub Pagid) lub Mintexami czarnymi. Poza tym jednak czuć minimalne wibracje i hałas wywoływany rowkami.

Lepiej załóż sobie na przód jarzma 312mm, gładką uczciwą tarczę i dobry klocek. Będzie skuteczniej, tanio i bardziej trwale.

Opublikowano

nie chodzi o to czy chcial to uslyszec czy nie, chcial posluchac opini ludzi co to uzytkuja lub uzytkowali,na tym to polega... jak kupowalem TV tez przejzalem kilka for i sprawdzalem opinie na temat modelu ktory chcialem kupic......wiadomo ze nie kazdy bedzie zadowolony z tego zestawu,tak samo pewnie sa ludzie nie zadowoleni z zestawu ktory ty podales,ale na tym to polega- wysluchanie za i przeciw i samemu wywnioskowanie czy warto....jedni wychwala ten zestaw inni powiedza ze jest do d*py...jedni to zaloza do auta 100ps-inni do 180-200ps,i opinie ich napewno beda sie roznily dlatego nie ma co tego zestawu skreslac

Opublikowano
  • Autor

nie chodzi o to czy chcial to uslyszec czy nie, chcial posluchac opini ludzi co to uzytkuja lub uzytkowali,na tym to polega... jak kupowalem TV tez przejzalem kilka for i sprawdzalem opinie na temat modelu ktory chcialem kupic......wiadomo ze nie kazdy bedzie zadowolony z tego zestawu,tak samo pewnie sa ludzie nie zadowoleni z zestawu ktory ty podales,ale na tym to polega- wysluchanie za i przeciw i samemu wywnioskowanie czy warto....jedni wychwala ten zestaw inni powiedza ze jest do d*py...jedni to zaloza do auta 100ps-inni do 180-200ps,i opinie ich napewno beda sie roznily dlatego nie ma co tego zestawu skreslac

:good:

Opublikowano

Przynajmniej nie napisał "moja niezwykła przygodo-historia z tarczami ATE"

Tez miałem to kupić ale cena skutecznie odstrasza.

Bylo zainwestowac jak juz wczesniej pisalem w komplet z zaciskami pod tarcze 288 przynajmniej by to jakos hamowalo.

Opublikowano
  • Autor

takie opinie to Ty chciałeś usłyszec....

najpierw kupiłeś tarcze bo sie napaliłes na nie jak komornik na video

to jest jak w starym polskim przysłowiu "...mądry Polak po szkodzie...''

Widać,że niektórzy mieli trudne dzieciństwo :gwizdanie:

Opublikowano

tak, miałem trudne dziecinstwo :polew: :polew: :polew:

ale teraz mam lzej a inni pod górkę....

Opublikowano

przerabiałem ATE POWER DISC z klockami ATE w 1.8T 288mm na początku banan na gębie w porównaniu z seryjnymi ale później lipa po całości :thumbdown:

teraz w ON mam gładkie tarcze Zimmerman+textar w 312mm i go...o mnie to obchodzi czy będę te klocki wymieniał co 6 miesięcy wiem że efekt jest zadawalający :good:

wypróbuje klocki do tej tarczy takich marek jak;

ferrodo DS

mintex

jurid

pagid

Opublikowano

ATE PD z klockami ATE na pewno więcej u mnie nie zagoszczą.Skuteczność hamowania kiepska, głośne,skończyły się po około 40 kkm. Tym bardziej do spokojnej jazy nie ma sensu ich zakładać, lepiej założyć gładkie + dobre klocki. Ja wróciłem do oryginałów i powiem tak dużo lepiej się spisują.