Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Czy i jak zakodować ten alarm?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Możesz kupić sobie taki alarm, raczej nie będziesz miał problemów z założeniem - widzę, że sprzedawca dość uczciwy i pomocny. Co do kluczyka - musisz mu powiedzieć/zrobić zdjęcie, jaki masz grot w swoim, żeby wiedział, jaki dorzucić do kompletu - nacięcie grota kosztuje 20-30 zł. Immobilizer to taka mała szklana tulejka, znajdująca się w Twoim kluczyku pod plastikową zaślepką - wystarczy ją zdjąć i przełożyć pastylkę do nowego kluczyka. Dodatkowo raczej nic Ci nie będzie potrzebne, poza jakimś przewodem, izolacją, koszulkami termokurczliwymi, miernikiem, etc.

Opublikowano

tylko ze ja mam grot ten stary i jeden kluczyk ktory jest zalany tym plastikiem jednolicie! chciec wygrzebac z niego immo ta szklana kulke to musze rozkroich kluczyk jakims nozem (poprostu rozwalic go) a tego bym nie chcial. mam jeden kluczyk i chce dorobic kluczyk dolaczony do tego alarmu tzn naciac grot ale i go zaprogramowac zebym mogl odpalic auto.czy da sie tak???????

Opublikowano

jezeli nie chcesz rozłupać starego klucza-to tylko dokodowanie nowego immo pozostaje,bedzie potrzebny pin,zeby wejsc w adaptacje sterownika,lub program do jego "wyjecia"

Opublikowano

jezeli nie chcesz rozłupać starego klucza-to tylko dokodowanie nowego immo pozostaje,bedzie potrzebny pin,zeby wejsc w adaptacje sterownika,lub program do jego "wyjecia"

gdzie moge ten pin zdobyc?? jest to mozliwe?? a czy majac kluczyk orginalny dokoduje ten kluczyk ktory chce kupic razem z tym alarmem?? da sie to zrobic????

Opublikowano

po kolei: grot dociac u kazdego dorabiacza kluczy

"wydobyc" pin z licznika -zagadaj do Tomka-grzanek85 ,doradzi jakiego programu najlepiej uzyc,lub doradzi,kto to zrobi :wink4:

a czy majac kluczyk orginalny dokoduje ten kluczyk ktory chce kupic razem z tym alarmem??

wszystko sie da,do nowego pilota bedziesz potrzebowal pastylki immo i grota,docietego na wzór klucza,ktory juz masz,wiec problemem jest tylko podlaczenie zestawu do auta,dociecie grota i i immo :wink4:
Opublikowano

a gdzie ta pastylke z immo zdobyc?? grot dorobic to nie ma problemu ale martwie sie o ta wkladke immo... jak ja dokodowac i skad wziac ja???? :disgust:

Opublikowano

a gdzie ta pastylke z immo zdobyc?? grot dorobic to nie ma problemu ale martwie sie o ta wkladke immo... jak ja dokodowac i skad wziac ja???? :disgust:

przewaznie jest juz w pilocie,ale mozna dokupic-zapytaj sie Tomka,powinien wiedziec :wink4:
Opublikowano

kolego ja u siebie zakładając alarm też wybrałem sobie kluczyki scyzoryki i nie dokupowałem tych transpoderów z allegro tylko podjechałem do klucznika i za wyrezanie grotu i wklejenie immo (on zczytuje z ori kluczyka kod i koduje czytą pastylkę) zapłaciłem 120 zł...