Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Zczytałem błędy, ale jak rozwiązać problem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odczytałem sobie błędy VAGiem i wyszło: 17994 P1586 - zawór elektromagnetyczny zawieszenie silnika rząd cylindrów 1 i 2. Zwarcie z potencjałem plusa akumulatora - N144/N145. Czy od tego samochód może stracić moc? Zachowuje się jakby turbiny w ogóle nie było i wkręca się maksymalnie do około 3200 obrotów. Dałem porządnie w palnik, wszystko wróciło d onormy i dziś znowu słabiutki i się nie chce wkręcić a błąd dalej pokazuje. Niedawno kupiłem tą A4 i jeszcze nie poznałem dokładnie tego auta. Co z tym można zrobić czy to coś poważnego?

Dodam jeszcze, że po praniu wnętrza wyskoczyły 2 błędy: G59 - czujnik temperatury siedzenia pasażera i G180 - czujnik zderzenia bocznej poduszki powietrznej od strony pasażera. Można się ich jakoś pozbyć bo VAGiem nie można skasować. Możliwe, że coś się uszkodziło podczas prania?

Pozdrawiam

Opublikowano

Szukałem, ale nie mogłem znaleźć. Kolego a możesz mi powiedzieć gdzie ta poduszka się znajduje, żebym mógł zobaczyć czy jest problem tylko z kabelkiem czy może coś więcej? Czy nie da się samemu tego zrobić i serwis mnie czeka?

Co do pozostałych błędów to można się dostać jakoś do tych czujników, może też coś się wypięło?