MiczelDMS Opublikowano 30 Listopada 2009 Opublikowano 30 Listopada 2009 Witam. Mam pytanie co do wymiany wtrysków w ADR 1.8. Kupiłem wtryski gdyż moje odmówiły posłuszeństwa i teraz czeka mnie ich wymiana. Tylko czy trzeba z tym jechać do mechanika czy może wystarczy samemu je przełożyć. Chodzi mi głównie o to czy jest konieczne ich ustawianie po montażu ? z góry dzięki Pozdrawiam
Dev Opublikowano 30 Listopada 2009 Opublikowano 30 Listopada 2009 wymiana jest dziecinnie prosta spokojnie zrobisz to sam, potrzebujesz tylko kilku kluczy pozdejmuj wszystkie niepotrzebne przewody nie musisz odpinac przewodów od listwy wtryskiwacze są wciśniete w otwory w kolektorze ssącym odkręć listwę, i pomału podnoś ją razem z wtryskami wtryskiwacze są na zapinkach, podłóż jakąś szmate bo może byc cisnienie na układzie wszystko musisz robic na zimny silnik
MiczelDMS Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Opublikowano 30 Listopada 2009 Ok dzięki Czyli żadnego ustawiania tylko wkładam nowe i są gotowe do pracy?
Dev Opublikowano 30 Listopada 2009 Opublikowano 30 Listopada 2009 tak, ale jak jezdzisz na gazie to radziłbym odpiąć listwe potem wtryskiwacze i zajrzec do środka czy nie ma syfu, ewentualnie wyczyścić z osadów
MiczelDMS Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2009 Tak zrobię Jeszcze raz dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi