Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Krótka piłka: ZIMMERMAN CZY ATE? (zestawy tarcze przód + klocki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zacisk Lucas 4-klockowy

słyszałem ze sa dwie odmiany tych klocków w przypadku TRW

i jedna z nich może popiskiwac

oznaczenia:

GDB1162, 1329, 1323,

to były chyba te pierwsze, koszt ok 180 zł :shocked: :shocked: :shocked:

Opublikowano

myślałem też nad Brembo Max, tyle że z tymi imbecylami (nie ujmując pozytywnym dokonaniom firmy) się nie idzie dogadać w temacie dostępności takich 320 (a dokładnie u nich 321) czy ceny, zresztą np. z upartością osła wciąż mi wmawiają, że S4 B5 ma z tyłu niewentyl. 245mm (w realu 256 wentyl) i takie mam sprzedawać klientom

Opublikowano

myślałem też nad Brembo Max, tyle że z tymi imbecylami (nie ujmując pozytywnym dokonaniom firmy) się nie idzie dogadać w temacie dostępności takich 320 (a dokładnie u nich 321) czy ceny, zresztą np. z upartością osła wciąż mi wmawiają, że S4 B5 ma z tyłu niewentyl. 245mm (w realu 256 wentyl) i takie mam sprzedawać klientom

tylke Ate robi tylne wentylowane tarcze 256mm

brembo, ferodo, trw niestety nie

Opublikowano

TRW/Lucas też robi (u mnie 117,- szt.) błąd jest po prostu w TecDocu (tak mi się wydaje) a pewnie tylko Ate i Lucas jako dostawcy fabrycznych systemów dla Audi sprawdzili u źródła a reszta podpiera się (zresztą w wielu miejscach analnym) TecDoc'iem

Opublikowano

np. z upartością osła wciąż mi wmawiają, że S4 B5 ma z tyłu niewentyl. 245mm (w realu 256 wentyl) i takie mam sprzedawać klientom

Pierwsze eSki rzeczywiście miały 245/10, ale w realu ciężko taką spotkac.

Pozdro

Opublikowano

zgadza się bo pierwsze e-S weszły 10/97 i były do zmiany rocznika modelowego tak wyposażane, tylko oni (Brembo) twierdzą że tak było zawsze i jest to denerwujące bo jednak gros s4 to auta nowsze

Opublikowano

mozesz podac mi nr TRW na tarcze 256mm ???

Opublikowano

faktycznie :mysli: w katalogu TRW jest nr 4209 a nastepny jest 4211 a fakt istnienia tego rozmiaru jest niezaprzeczalny, ale dzieki za info, bardzo mi sie przyda

Opublikowano

> deva sprzedałem kilka (nie będę twierdził , że kilkadziesiąt jak niektórzy sprzedawcy bo tylu dbających o esy nie ma w PL :polew: ) kompletów takich tarcz i w sumie nikt nie narzeka, ale co tu gadać tył w takiej e-sie jest mało narażony na obciążenia (zasadniczo i tak większe zwłoki wozi się 6 avantem, lub jakimś crafterem)

Opublikowano

faktycznie jest w katalogu, musiałem zrobic aktualizację :polew: :polew: :polew: :polew:

ale i tak jest cos z nim popierd.....e, bo nie wybiera z automatu tylko trzeba szukac ręcznie

ta sama tarcza jest do passata B5L avant 4motion 2.5Tdi 132kW

mój Koles bardzo sie ucieszy

Opublikowano

kilka kompletów sprzedałem to i wiem :wink4: ..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

panowie staje przed zadaniem wymiany klocków i tarcz(kończą się) oczywiście przód w mojej B6 z 2002 roku, silnik 130 PS, i stąd moje pytanko jakie KLOCKI ??? (nie bede szczedzil pieniedzy na klockach wiec zapodac pomysly nawet najdrozsze) i tarcze jakie ??? z tym ze tarcze myślę gładkie wentylowane tylko i żadne tam nawiercane czy nacinane, bo jezdze w zasadzie tylko po miescie a w trase raz za czas :) :) teraz mam gladkie tarcze i zwykle klocki ale nie wiem jakiej firmy bo autko przyjechalo z niemiec a hamuje sie super :)

Opublikowano

panowie staje przed zadaniem wymiany klocków i tarcz(kończą się) oczywiście przód w mojej B6 z 2002 roku, silnik 130 PS, i stąd moje pytanko jakie KLOCKI ??? (nie bede szczedzil pieniedzy na klockach wiec zapodac pomysly nawet najdrozsze) i tarcze jakie ??? z tym ze tarcze myślę gładkie wentylowane tylko i żadne tam nawiercane czy nacinane, bo jezdze w zasadzie tylko po miescie a w trase raz za czas :) :) teraz mam gladkie tarcze i zwykle klocki ale nie wiem jakiej firmy bo autko przyjechalo z niemiec a hamuje sie super :)

postów na ten temat jest na forum mnogo

jakiej średnicy masz tarcze z przodu ????

Opublikowano

dobre pytanie :)

zorientuje sie to napisze

wiem ze postow jest sporo bo je czytalem ale dla mnie jest wazna opinia szczera kogos kto jezdzil na konkretych tarczach i klockach a nie jakies sprzeczki czy te czy tamte poprostu zalezy mi na prawdziwym przetestowaniu jakiegos zestawu i popodwiedzi w wyborze , jedni moga pisac te sa zle ale wogole z nimi nie mieli doczynienia albo od kogos tam zlyszeli i juz nienawidze tej firmy i neguja jej produkty na kazdym kroku , z postow wywnioskowalem ze jest pare osob ktore odpowiadaja konkretnie na pytania bo mieli z tym samym do czynienia

devastation a co to za roznica jezeli chodzi o dobor klockow i tarcz czy one maja 312 mm czy 320 mm przykladowo srednicy ???? jak tarcza bedzie miec 312 mm to klocki np. ATE beda złe a przy 320 mm srednicy tarczy klocki ATE beda dobre ???

pzdr :)

Opublikowano

lukas309 jak nic nie zmieniałes w hamulcach to masz z przodu tarcze 288x25. Jakie klocki byś nie włozył to auto i tak nie bedzie dobrze hamowac bo ma za małe hamulce do swojej masy.

Opublikowano

FDSP z gladkimi tarczami daja rade,

wiadomo im wieksza tarcza tym wieksza skutecznosc

Opublikowano

dzieki za info Jarol, nie zmienialem nic z hamulcami, kupilem klocki FERODO DS i tarcze gładkie oczywiście wentylowane BREMBO efekty zobaczymy :)

Opublikowano

dzieki za info Jarol, nie zmienialem nic z hamulcami, kupilem klocki FERODO DS i tarcze gładkie oczywiście wentylowane BREMBO efekty zobaczymy :)

mogłeś wrzucic również tarcze Ferodo DDF320

w porównaniu z Brembo są o wiele tańsze i moim zdaniem jakosciowo lepsze

ktoś w Sosnowcu tym handluje

Opublikowano

mam

ZIMMERMANy - gładkie ferodo DS i jestem zadowolony. Co do zużycia to nie wiem co o tym sądzić ( wiele ludzi pisze ze szybko padają) bo u mnie na jesień było wszystko ok

Wcześniej miałem ATE tarcze + klocki Lucas

I powiem wam ze zestaw ( Zm + DS) hamuje lepiej, jednak widać to dopiero przy większych prędkościach ( 140 i więcej)

Wcześniejszy zestaw udało mi się zwichrować. Sądzę ze następnym razem tez kupię (Zm+DS)

Brembo ORO to trochę przesada cenowa ( w stosunku do wartości całego samochodu)